Efect placebo. Efect nocebo.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Uf....oare de ce chestia asta nu se aplica lumii bolnave?Adica ma gandesc ca sunt atatia oameni grav bolnavi care isi doresc,isi impun cu disperare sa traiasca si totusi se sting...de ce nu toate bolile le putem vindeca cu gandul?
In mod normal ar trebui sa se poata pornind de la ideea de mai sus...si totusi....?????
Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."


pentru ca gandurile sunt iluzii, sunt o insiruire de cuvinte. Nu prea conteaza in ce ordine...

Eu simt ca este mai mult decat atat. Chestia cu gandurile, este un alt truc al mintii, este intrarea pe usa din dos din pacate.

Cred ca un gand, vine prin prisma experientelor noastre. Universul insa, se experimenteaza prin ceea ce il cuprinde, iar aceasta experienta este dincolo de gandurile si conditionarile noastre....

Marius, sunt foarte bune cautarile tale! Iti doresc din tot sufletul sa gasesti ceea ce cauti!

blog
proud
"Cand te imprietenesti cu momentul prezent, te simti acasa indiferent unde te afli.Daca nu te simti acasa in clipa Acum, indiferent unde esti, nu te vei simti bine nicaieri." (Eckhart Tolle - Linistea vorbeste)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

super subiect. exact pe gustul meu.
marius,

am mai spus pe la alte subiecte, daca iti schimbi modul de a gandi, atunci iti schimbi viata.

eumada, caritle ne ajuta sa ne dezvoltam spiritual si mental. de unde altundeva sa luam lucruri valoroase daca nu din carti?! scoala nu face altceva decat sa te invete sa citesti, iar daca vrei sa te dezvolti personal, profesional trebuie sa citesti. (stiu ca stii deja astea, dar mai spun si eu odata)

poate ca unii au impresia ca schimbarea gandirii este ceva spectaculos si se petrece in mod mistic.... nu-i deloc asa. sunt de fapt lucrurile cu care ne confruntam zilnic, vazute intr-o alta lumina. si nu dau decat exemplul cu paharul pe jumatate plin. unii vad mereu partea plina, se concentreaza asupra ei. pe cand multi altii vad vesnic partea goala.
ptr mine personal succesul nu inseamna sa ajung un om faimos sau sa fiu plina de bani. ptr mine succesul are alte conotatii si intelesuri. pe care le-am atins si care mi-au adus implinirea si fericirea. adevaratii oameni de succes nu sunt cei plini de bani si faima mondiala. am citit chiar zilele trecute ca exista suficeinti oameni care au dobandit bani si faima, dar nu stiu ce sa faca cu ele. nu sunt pregatiti mental sa faca fata unei asemnea schimbari in vietile lor.

imi place subiectul. astept sa vad aici cati mai multi membri DC care traiesc o viata de succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

kariguld multumesc!
Ai perfecta dreptate! (daca ar mai conta asta pentru tine )
Si citind postul tau, realizez inca o data cat de confuze pot fi cuvintele, si mai ales, cum fiecare dintre noi le interpretam in functie de realitatea si asteptarile noastre....

Eu personal ma consider un om de succes, undeva in sufletul meu am mereu o bucurie si viata imi dovedeste de fiecare data ca invinge. Insa, ma lupt in fiecare zi cu ipocrizia mea, nici nu mai stiu daca merita sa lupt sau este de ajuns sa o constientizez, sa o accept si sa merg mai departe....

In incheiere, as vrea sa va intreb care dintre voi ati vizionat "Lo Sfidante" - "Sfidatorul" Imi pare rau ca nu am timp sa caut vreun link pe net dar mai mult ca sigur se gaseste pe undeva cu subtitrare si in limba romana. Mi-ar place sa discutam pe marginea acestui film, daca este cineva interesat.

O zi superba tututror!





blog
proud
"Cand te imprietenesti cu momentul prezent, te simti acasa indiferent unde te afli.Daca nu te simti acasa in clipa Acum, indiferent unde esti, nu te vei simti bine nicaieri." (Eckhart Tolle - Linistea vorbeste)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

pe mine ma ajuta deosebit de mult absenta televizorului. de cate ori ajung pe la cineva pasionat de tvurile romanesti in special, am un soc, de parca ai fi insetat si ai lua o gura de apa salcie si calda.
Pe de o parte deschid cu ideea de "ce-o mai fi la tv", pe de alta parte ma sperii "ASTA e la tv?!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

eu cred ca in viata ai suficiente momente in care poti gasi resursele de a fi fericit.
eu am primit sansa unor prietenii senzationale.m-am lasat condusa in ele, le-am trait cu intensitatea si fericirea maxima,iar mutarea pritenilor Sus a facut sa imi intareasca sentimentul ca trebuie sa ma bucur de ceea ce mi se daruieste.
sunt in plin proces de reconstruire a gandirii,de repozitionare fata de unele situatii,lucruri,oameni.
insa am acea bucurie imensa cand ma uit la cer,copaci, soare,pasari,oameni,copii.traiesc cu bucurie.
desigur experienta mea e diferita si de 4 ani practic viata mi s-a schimbat.
insa cred ca bucuria vine din lucrurile mici.nici nu ma astept sa castig la loto,nici sa plec in Maldive si nici macar sa imi cumpar un mercedes.
inca gasesc palpitat sa fiu copilot pe Niva,imi place terbil casuta noastra pentru ca e plina de viata si ma bucur nespus de o vacanta la munte,cu cortul.inca ma mai bucura un drum de munte, o poteca stramta pe care sa urc cu rucsacul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Am inceput 2012 disperata....am trait primele luni cu acele noduri in stomac, vartej in urechi si insomnii nocturne....pana am spus stop. Asa imi distrug viata si problemele vor continua.
Am facut o lista cu problemele reale care sunt in viata mea si cum le putem rezolva. Rezolvarea lor aduce liniste pe de o parte si lipsuri pe de alta....dar ma bucur de fiecare zi si in fiecare zi vreau sa zambesc.
"In spatele fiecarui zambet exista un motiv"

In viata mea nu mai exista persoane care sa ma deprime....TV prea putin ocupa, nu ma intereseaza nimic din vietile altora, numai daca sunt vesti bune sau de succes.

Mai am de lucrat cu sotul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Supersubiect, Marius!!!

Mi se pare uluitor efectul placebo, tot timpul m-a fascinat psihicul uman. Am citit mai demult cazul unei femei care isi dorea atat de mult sa fie insarcinata incat a avut absolut toate simptomele, inclusiv cresterea abdomenului, lactatie, modificarile sanilor, greturi, si nu era insarcinata.

Referitor la gandire, eu sunt de felul meu optimista, dar de cate ori mergeam la examene, indiferent daca erau simple sau nu, eram tot timpul stresata si niciodata nu am zis 'eh, il iau cu 10 sau cu 9'.Tot timpul spuneam ca se poate sa il pic. Asta dupa o experienta neplacuta la un examen la care am invatat tot si m-am blocat.Nu am mai putut sa spun absolut nimic.De atunci am stiut ca oricand se poate intampla acelasi lucru.
Si am observat ca toti colegii mei cu care am facut un curs erau la fel:stresati, ca nu stim, ca cine stie ce se intampla, iar profesoara noastra care nu este romanca era uimita de gandirea asta si ne intreba ce naiba se intampla. Si ne spunea teoria scrisa in mesajul tau, ca trebe sa te gandesti tot timpul ca reusesti si ca poti sa faci ce ti-ai propus. Ne-a intrebat odata daca am vazut noi la sport cand se aduna jucatorii in cerc si striga numele echipei, zice vreunul 'suntem de cct, nu suntem buni de nimic!' 'precis pierdem' si altele


Eu inca nu imi pot explica discrepanta asta intre optimismul meu si pesimismul din fata examenelor, prin urmare nu pot spune ca la mine chestia asta cu gandurile negative e reala, ca la mine alea negative au adus rezultate pozitive.


Cehstia asta cu nocebo e pregnanta atunci cand apar in discutie purecii, paducii, paianjenii, cand toti incep sa se scarpine daca le spui ca e plin de pureci in locul respectiv

Mergi la inceput