Dragele mele,
am fost la spitalul Sf Pantelimon pentru a face HSG si dupa procedura obisnuita, spre deosebire de o alta pacienta care a intrat imediat dupa mine, pe mine m-a oprit pentru a-mi mai face o radiografie pe care au numit-o testul Cotte. Nu stiu insa ce indica asta, voi v-ati mai intalnit cu asa ceva ?
Catalina, o viitoare mamica
Daca la prima radiografie la HSG (poza cu burta in sus) se remarca o problema la trompe, se mai face o poza cu burtica in jos - aceasta este proba Cott.
La mine abia la proba Cott s-a vazut ca trompa stanga este inchisa
Catalina,
am facut si eu de 2 ori HSG si de fiecare data mi-au facut si proba Cotte. Curioasa fiind am intrebat ce inseamna si "medica" mi-a spus ca: proba Cotte se face dupa 20-30 minute de la HSG, adica inca o radiografie care sa confirme ca si la 20-30 minute de la introducerea lichidului de contrast acesta inca mai exista si a aderat la peretii trompelor,bineinteles daca acestea sunt permeabile, adica in traducere libera, exact ca si in urma unui contact sexual raman acolo unde trebuie sa fie si nu o iau razna.
Este un lucru fantastic daca proba iese buna, in cazul meu, analizele au iesit bune, doar rezultatele intarzie sa apara.
Dar... speranta moare ultima ...
Numai bine si
Fetele va multumesc mult pentru raspuns. Ceea ce e ciudat insa e ca nici cu burta in jos nu m-a pus nici 30 de minute nu am asteptat (vreo 15, maxim) ... E, ce stim noi ...
Catalina, o viitoare mamica