nedumerire

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Palton si cizme cu 55 dolari?
In ce an frate....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Ti-am scris dinioarea : '93.
Da, era cum spune Miana, nascuta in oras universitar, de puteam sa-mi cheltui leafa pe cizme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

irinabobe, exact.

In anii de cind bintui pe forumul acesta, cite subiecte am vazut despre cei care minuiesc coruperea la nivel inalt? Despre cei care fura milioane si milioane de euro?
In schimb, la citeva saptamini (sau chiar mai des) apare cite un subiect despre medici. Si tot poporul muncitor incepe sa se indigneze ca primesc spaga, ca uite, are apartament, din salariu clar nu si-l poate face, deci so! pe el!

(In fine, de data asta am impresia ca nu prea am mers manipularea. Poate ca incepe in sfirsit lumea sa se dezmeticeasca.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Poporul muncitor incepe sa se dezmeticeasca, ca fiecare-i pt el, si declara salar de 600 lei in loc de 80000. C-asa-i in trend.
Lumea s-a saturat de dispute, e plictisita si obosita, asa ca fiecare ia decizia pe cont propriu. si iac-asa au aparut firme de soft cu zeci de angajati cu salar de 800 lei pe cartea de munca si cu cel putin 4000 in mana. ei de ce n-ar merita, ca-s baieti capabili, multi fac programe performante pt spitale din afara( ca la noi castiga licitatia cine trebe)- pt analizoare, pt sisteme de insulina , pt prelucrari date pt tomografe, etc... Ei de ce-ar plati mai mult, ca sa beneficieze de ce? Ca si-asa fiorma le-a facut abonament la clinici private.Si asa in lant, lucrurile merg prost, ca fuiecaruia i se pare ca lui i se cuvine ciolanul al mai gros. Ca-n colt alb nu asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

eh da, acum e alta poveste, nu e vorba doar de medici, mai sunt si informaticienii in aceeasi galeata... pana la urma aflam topul celor mai hoate categorii profesionale din tara

Mergi la inceput

Nadaflorilor n-ai inteles absolut nimic.Daca asta-i concluzia ta....
Ps, sotul meu e si el hot, e programator, din ala suparat, adica tare.Da eu stiu sa trasez niste linii, sa ma detasez, dar asta presupune mai mult..
Reactiile mai sus amintite apar pt ca se poate, pt ca ti se face sila sa platesti si altii sa gaseasca evaziunea ca scuza pt prosperitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

iulia da asa e ok. hai sa incepem curatenia cu medicii si informaticienii, sa-i impuscam si pastia si tara va fi infloritoare. daca esti tu asa detasata si grijulie de ce nu ai facut un subiect general despre orice categorie profesionala care nu-si plateste impozitele si atunci poate altfel decurgea discutia....

si da oamenii sunt atat de satui si plictisiti, incat stau pe diverse site-uri verificand declaratiile de avere ale medicilor si facnadu-le cosul zilnic pentru a vedea daca isi pot lua sau nu masina din salariu.
sunt atat de plictisiti incat pe un forum despre copii in care marea majoritate suntem mame, la un subiect despre abandon, propunem sterilizarea femeilor, interzicerea sexului pentru anumite categorii sociale defavorizate (banuiesc ca aici intra aia care isi declara cinstit veniturile si la care ia statul impozitul, deci raman si fara bani de paine...)si chiar uciderea femeilor...

deasemenea la un subiect despre JO se propune eliminarea echipei chineze pentru ca...fetele sunt batute de parca ar fi vina lor ca mananca bataie pentru performanta...

oare atat de plictisiti am devenit incat nu mai avem alta treaba decat sa varsam venin? in loc sa facem noi ceva bun pentru noi, stam la panda sa ne dam in cap unul altuia?

ma rog ar fi multe de spus, dar avand in vedere ca ai deschis subiectul din plictiseala nu are rost...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

iulia b, daca pe medici i-ai plati cum trebuie (tinint cont de situatia Romaniei, bineinteles), ti-as intelege indignarea.
Sa-i platesti corect, dupa care sa ceri corectitudine.
Insa la ora actuala, a plati asa de putin un medic revine la a le fura munca.
Cu ce e mai nobil furtul acesta, de stat, decit frauda fiscala?

Ori de cite ori se vorbeste sa se mareasca salariul medicilor, ce zice omul "de rind", supus propagandei? "Da-l incolo de medic, ce nu le mai ajunge spaga? si ce, parca eu cistig mai mult?"
Intelegi ecuatia insolubila?

Cit despre informaticieni, si nu numai, problema este: de une are patornul bani sa-i plateasca "la negru"? Nu se vede pe undeva in balanta lui contabila ca-i un gol?
Nu cumva in ultima instanta nu e un mod de a "spala banii" de la nivel mai inalt?
Hotii aceia de calibru inalt despre care as vrea sa vad subiecte pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Nadaflorilor n-ai inteles absolut nimic.Daca asta-i concluzia ta....
Ps, sotul meu e si el hot, e programator, din ala suparat, adica tare.Da eu stiu sa trasez niste linii, sa ma detasez, dar asta presupune mai mult..
Reactiile mai sus amintite apar pt ca se poate, pt ca ti se face sila sa platesti si altii sa gaseasca evaziunea ca scuza pt prosperitate.

acum am inteles, ii cauti scuze sotului si te speli pe maini de faptul ca mananci o paine alba din actiunile sotului, vinovati sunt altii, in cazul asta medicii, pentru fac evaziune fiscala ca si cum ar roade la bombonele...

si medicii aia de i-ai ochit tu or fi pus ochii pe altii si s-or fi suparat si ei...daca aia fura si le e bine eu de ce sa nu fac!?... si tot asa...dar daca avem constiinta impacata ca facem ce fac si altii cu mentiunea ca acei altii fac o crima mai mare decat a mea...asta e... decat sa instigi pe altii la dat cu pietre, mai bine aruncati singura pietrele si vezi ce iese...poate iese ceva bun...si poate ca sotul va scapa de pietrele altui suparat pe evazionisti

Mergi la inceput

Iar ai gresit nadaflorilor, pt ca nu-ti vine sa crezi ca mai exista oameni cinstiti. Sotul, inca (dar nu se stie pt cat, date fiind datele) isi plateste corect darile, si declara salariile corect pe cartea de munca. Asa-i ca-i incredibil, da vb si tu asa din plictiseala. Daca vrei iti trimit scanat statul de plata, ca sa se mire si altii din jurul tau cata prostie mai zace in unii (adica sotul meu e prost,ca mai stii cum se interpreteaza..0.
Irinabobe, dat fiind ca lucrez cu cas-ul zilnic, si zilnic intru pe site-ul lor, m-am uitat si pe declaratia de avere (altii citesc Libertatea). Si nu-i greu sa calculezi, ca avand un venit declarat similar, STIU ca nu-ti poti permite cele insirate DOAR din cele declarate. Greu, nu?
Tu ai inclus TOTI informatorii si i-ai facut hoti, eu nu am zis ca toti fac asta, am zis ca firme de soft..., ca si cu medicii de altfel. Dar nu ma mai obosesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b
Tu ai inclus TOTI informatorii si i-ai facut hoti, eu nu am zis ca toti fac asta, am zis ca firme de soft..., ca si cu medicii de altfel. Dar nu ma mai obosesc..

informatorii ?

Mergi la inceput