MONTIGNAC (175)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 12
gena12 spune:
Singura mea problema este ca nu inteleg cu exactitate cum se face cu cele 2 tipuri de mese.
Avem voie de exemplu paste (conforme) cu carne sau cu branza? *Iar daca avem carne si legume, putem manca un iaurt de soia cu niste dulceata fara zahar?
brindusik spune:
gena puey ce ti-o recomandat nutritionista e conform monti adik nu glucida(paste, orez) langa lipida( carne)...deci esti pe drumul cel bun
eu azi...la de mi-au facut-o fetele..am mancat porumb fiert..2 la numar si mai mai programati maine inca 2
maine cred ca o sa prestez niste bors de zarzavat..parca imi e cam pofta de asa ceva (aveam in program sa fac ciorba de perisoare..si am luat legumele da am uitat sa iau carnea tocata)...ashea ca ma adaptez situatiei
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
gena12 spune:
Meniul de azi (desi e trecut de 12)
Md: o felie de paine Monti cu dulceata de capsuni facuta in casa, 1 iaurt 0%
P: o omleta cu ceapa, 4 ciuperci pe grill, 75gr de piept de pui rotisor
C: KFC(5 bucati de piept de pui) cu salata si cola 0% nu e bine deloc- stiu
Carmen_Marieta spune:
'Neata fetelor,
eu m-am trezit devreme sa ma cosmetizez( numai asa reusesc, fara Kinderi)
Ariel fruntea sus, lasa "comentariile" persoanelor binevoitoare deoparte si mentine-te pe pozitii. La sala poti sa mergi cand vrei ca de asta e deschisa, daca iti este mai usdor cumpara o coarda si sari in casa( eu asa am facut) si mai poti face exercitii de pe site-ul florentinei opris...pe mine m-a ajutat.
Eu am slabit 12-13 kg pana acum, si inca am burta! pe care o voi avea mereu... si vreau sa-ti spun ca de 2 saptamani incoace sunt admirata in parc ce copii am si intrebata( aproape zilnic) daca-l fac pe al treilea!! asa ca mare e gradina Domnului...
Gena bun venit alaturi de noi.
Poti sa obtii mai multe informatii citind "Montignac pe scurt" de pe prima pagina.. in principiu pastele integrale le poti manca cu legume, iar daca ai carne si legume mai poti manca eventual un iaurt normal( este masa proteica), iaurtul de soia in combinatie cu dulceata( masa glucidica).
In timp te vei obisnui, mie mi-au fost de un real folos meniurile postate( asa am invatat ceea ce este corect sa consumam).
Meniul de azi:
MD: iaurt 0%; cafea
G: mar
P: ciorba de perisoare;
C: muschi de porc la gratar cu salata de rosii.
ninha spune:
Gena, bine ai venit.
Daca nutritionistul tau ti-a recomandat paste/orez/cartofi impreuna cu carne si ti-a zis ca e dieta lui proprie, asa o fi, dar daca a zis ca e Monti.... ridica semne de intrebare. poti sa mananci toate aceste glucide (mai bine nu, in prima faza, daca vrei sa slabesti), dar in niciun caz cun carne!!!
Laptele de soia are IG 30, iar iaurtul din soia are IG 20, dar cu toate astea au un index insulinic ridicat (ca toate lactatele)
( http://doi4montignac.blogspot.ro/2007/02/indexi-glicemici-in-ordine-alfabetica.html ) deci practic nu prea le poti manca dupa/impreuna cu carne, grasime, etc.
Cat despre dulceata fara zahar... fii atenta ce este in ea, ca uneori inlocuitorii de zahar pot fi mai rai ca zaharul.
Pastele conforme (jum faina integrala, jum tarata) pot fi mancate cu orice, alea integrale doar cu legume.
Parerea me este sa eviti cat poti painea alba, pastele, orezul si cartofii si sa le inlocuiesti cu fasole, mazare, linte, sunt mult mai sanatoase.
De asemenea ajuta f mult sa nu mananci seara, sa nu combini fructele crude cu mancare, si , bineinteles, sa eviti cat mai mult dulciurile, chiar si monti.
Toate astea le gasesti in cartea pe care ti-a recomandat-o Carmen, dar nah, m-am gasit si eu in treaba...
ieri am mancat asa:'
MD: fructe , cafea, la distanta fibrobar cu ceai verde + iaurt
P : gyros de curcan cu tzatziki si salata verde
C : (destul de tarziu, pe la 10) 14 migdale crude
Azi sunt abia la cafea, dar probabil voi manca tot un fibrobar, ca sunt pe fuga
la P salata cu gratarel
la C fructe (doamne ajuta sa ma tin de plan )
Va si
brindusik spune:
gena, ninha acu ca am vazut ce a scris ninha am vazut ce recomandase nutritionistul.....deci glucida+ lipida=
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
gena12 spune:
Multumesc de primire
Asa imi recomandare nutritionistul, paste, orez sau piureu de cartofi cu carne la pranz si apoi aceasi carne seara cu legume.
Initial nu mi-a zis ca e Monti, pentru ca imi daduse o hartie.
Iar acum cand i-am zis ca sunt in platou a zis exact asa: "Pai la dieta Montignac se intampla sa fii des in platou - ca doar asta ti-am dat sa tii"
Oricum cert este ca si cu dieta lui bizara am slabit 20kg.
gena12 spune:
Dulceata pe care o iau este indulcita cu fructoza (IG=25), iar painea o iau chiar Monti(ig=35 - iar daca o pui la toster devine in jur de 25), dar mananc numai o felie pe zi.
Din fericire cu dulciurile m-am obisnuit sa le ocolesc, dar mai calc alaturi din cand in cand, la petreceri si vizite.
Alcool niciodata, dar mai beau sucuri 0% (care nu sunt ok din cauza indulcitorului si acidului, dar sunt f pofticioasa)
La ce nu renunt si nici nu se pune problema este inghetata, asa ca am trecut de vreo 2 ani numai pe sorbet, pe care il fac eu in casa cu la aparatul de inghetata.
Apropo de paine, in seara asta incerc sa fac in casa, daca imi iese buna, va zic si reteta.
andanii spune:
va pup dragelor
am intrat sa va spun ca decolez in concediu .... sa fiti cumintele si conforme da ???
puppp
brindusik spune:
andani ia-ma si pe mineeeee
gena probabil ai dat jos cu acea dieta ciudata (ca monti nu era!!)...pentru ca aveai mesele ordonate..banuiesc ca nici nu mancai intre mese(adik rontait et all)