Bobocei de sept-oct 2012 (23)
Raspunsuri - Pagina 10
carmen spune:
Neata fete cu burtica, ieri pe cand m-am asezat comod la scris nu a mers netul, sper astazi sa nu imi faca figuri. La fel ca si Adina procedez si eu, deschid 2 ferestre DC, in una scriu si in una citesc , ca sa nu pierd sirul.
E prima oara in viata mea cand simt ca e totusi prea cald, eu de felul meu nu ma plang de caldura pentru ca nu imi place frigul, dar acum e prea cald totusi. Eu ma consolez cu gandul ca iarna nu mi-ar fi fost mai greu si suport mai usor naduful . Ma bucur ca pot sa dorm relativ bine (daca nu ma chinuie tantarii).
Irimell ce povestesti tu acolo chiar e total diferit de Ro, dar daca te-ai obisnuit si ti-a mers bine asa eu zic ca e bine, asa sunt ei samurai spartani de felul lor :).
Avem mail comun altul decat cel de pe DC privat? Eu nu stiu care e si nici parola. De asemenea, nu stiu daca avem album foto comun, indata cand apar boboceii fiecare ar fi frumos sa postam poze cu comorile noastre, avem cont comun undeva?
Corinuka, chilotii (cel putin in cazul cezarienelor) e de preferat sa fie cu talie mai inalta, ca sa nu stea chiar pe linia operatiei ca jeneaza.
Kytana esti tare cu chilotii care te fac sa te simti baiat haha, sapt viitoare poate merg si eu in bazar sa caut ceva mai eftinut.
Bob, poate da Dumnezeu si ramane cantitatea de lichid constanta. Bobuletul vostru e foarte ascultator si daca ii explici si tu ca ar fi frumos din partea lui sa isi schimbe pozitia, cine stie, poate va face o surpriza .
Lalu eu nasc cu cezariana, pentru ca primele 2 nasteri tot cu cezariana sunt. La prima nastere, acum 10 ani mi-a fost frica de nastere normala, nu de durere ci de indiferenta din spital. La noi, nici acum nu se prea dau in vant medicii sa asiste la nastere, acum 10 ani nici atat, ca sa nu mai spun ca nu erau cursuri de pregatire si altele de astea. A fost decizia mea, buna rea cum a fost, nu pot sa zic ca nu mi-ar fi placut sa nasc normal, dar imi era teama sa nu ma panichez si sa nu ma blochez. Am avut in plan sa merg sa nasc la Arad (sotul meu e din Oradea) dar asta presupunea sa merg cu cel putin 2-3 saptamani inaite la Oradea ca sa fiu pe faza si fiind sarcina asa avansata exista riscul sa nasc pe la Gherla . Cea mai suparata a fost mama mea care nu s-a impacat cu gandul ca ma operez in loc sa nasc normal.
Mihaela si eu am suferit la chiuretaj cand am pierdut anul trecut in august (pe 17 se face un an) si chiar imi amintesc ca eram asa daramata ca am spus ca nu mai incer, nu ma simteam in stare sa mai trec o data prin momentele alea, nu neaparat chiuretaj si stresul si emotiile de inceput. Eu ce 3 zile inainte de a pierde am avut sangerari si contractii, 3 zile si 3 nopti am fost neom de griji si nu am putut dormi.
Daniela sper sa se rezolve in timp favorabil cu actele ca sa scapi macar de stresul asta si sa te poti bucura in liniste de ultimile saptamani de burticeala.
Bob stiu ca e de groaza afara dar e musai sa ies, mama mea e plecata in Grecia la fratii mei si m-a sunat aseara disperata ca tata nu i-a udat florile si trag eu o fuga pana la ea sa rezolv, ca ea e disperata sa nu ii moara. Mi-am propus sa merg de dimineata dar am zis ca intai citesc si contribui la odeseea DC si apoi ies in oras, daca lasam pe mai tarziu sigur nu mai reuseam .
Pe 1 august am fost si eu la eco, totul e bine, are aprox 1900g, e inainte cu 1 sapt ca dezvoltare, ma bucur ca a scazut lichidul si acum e in cantitate normala. Vineri merg la medic si cu rezultatele de la analize si s-ar putea chiar sa imi spuna o data pentru cezariana.
Va las, ma duc sa fac un dus ca sa ma racoresc si sa trag o fuga pana in oras.
32s1zi
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
madaiulia spune:
Buna fetelor. Eu va mai citesc dar niciodata nu reusesc sa raspund. Am vazut ca vorbeati de chiloti si voiam sa va spun ca la cezariana trebuie maaaari, dar maaari si cu talie inalta. Eu imi cumparasem un pic peste marimea de o purtam inainte de nastere si nu am putut sa-i imbrac. Asa ca am trimis repede sotul sa ia o pereche si a venit cred cu cei mai mari pe care i-a gasit in zona. Erau imensi si plini de floricele, dar tare bine mi-au prins.
Am vazut ca Lalu e la termen si sta sa nasca. Iti tin si eu pumnii sa fie o nastere usoara si rapida si bebe sanatos si mancacios.
Noi implinim azi 33 de saptamani, contractii mai sunt, colul tot scurt, dar rezistam, ajungem noi la termen cumva.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 33+ cu
adrianadana spune:
Salutari tuturor.
Va citesc mereu dar nuam dispozitia de a scrie. Sunt hormonata, plangacioasa si agitata.
Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008
mlhaela spune:
Astazi trebuie sa stam doar in casa, fetelor, ca e foarte cald!
Patricia, insanatosire grabnica!
Lalu, Adina, asteptam semne de la voi ca sunteti bine.
Madalina, tu cum mai esti? Tot cu colul deschis la exterior?
Kytana, Bob, v-asteptam cu informatii de la curs!
Daniela, nu credeam ca si in Anglia te poti impiedica de birocratie...credeam ca doar la noi se-ntampla de-astea. Sper sa rezolvati cat mai repede.
Fetelor, am cumparat ieri vatelina si material pentru 2 cearsafuri si 2 aparatori pentru patutul lui bebe. M-au costat 42 de lei...rezonabil zic eu in comparatie cu pretul lor in magazin. N-am mai cusut niciodata la masina, dar acuma mi-a adus sotul de la mama soacra o masina de-aia micuta, ca vreau sa le fac eu. Nu mi se pare foarte complicat, si mai ales ca acum am mult timp liber si ma plictisesc, am zis ca e o activitate binevenita. Va spun mai tarziu ce-am reusit.
O zi buna va doresc! Pupici!
mlhaela spune:
Carmen, totusi ti-ai revenit repede dupa chiuretaj, daca in august se implineste 1 an de cand l-ai facut. Eu am facut chiuretajul in decembrie 2009, deci mi-au trebuit 2 ani sa=mi doresc din nou copii. Bine totusi ca ne-am revenit.
Elfica spune:
Mi-e tare dor de voi, acum citesc din urma, dar am simtit nevoia sa intru putin si la zi, sa vad daca sunt scoase niste motate. Ma bucur ca inca nu, ca Lalu e bine, ca si voi toate celelalte.
Despre ce am citit si am gandit ceva: deo de subrat de la plafar e solid, tip piatra transparenta, care se da umezit (ca sa tina mai mult, eu umezesc subratul si apoi dau cu piatra). Totul e sa dai pe toti porii, ca altfel tot transpiri, prin porii ramasi neacoperiti. Oricum, e sanatos, dai o data aproape 30 RON, dar te tine muuuult. Mie mi-a placut, dar cui am spus, nu au prea fost incantati, fara a dori sa incerce. Tendinta e sa mirosi frumos (si asta nu miroase deloc, dar de-asta ne dam cu parfum, nu?), nu sa te gandesti la sanatate!
Mai vroiam sa scriu cate ceva, dar m-am dus sa o caut pe mandruta prin casa si ce credeti. E sus in scaunul de masa (se urca singura), ca atare ma duc sa ii dau sa pape. Revin, sper sa va gasesc cu bine pe toate! Aveti grija de voi si de burtici, fara nervi si suparari, doar zambete si optimism !
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
29 +
Ramona_bm spune:
Buna fetelor
Daniela, cred ca ar trebui sa urmez si eu exemplul tau si a celorlalte fete care deschideti doua ferestre odata ca iar am oo varza uriasa in cap si nimic concret de scris...
Despre noi ce pot sa zic... no news is good news Deocamdata Elisa creste, face de toate, ii umbla gura toata ziua exceptie cand are ceva important de lucru sau cand doarme
Daca imi rezolva RDS-ul problema cu net-ul intru de acasa sa scriu mai mult ca acum am de pregatit actele pentru contabila....
Va pup pe toate
fericita de Elisa Maria (26.10.2010)
27+ Emma Andreea
www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2
Kytana spune:
Deci te alerg Bob, mi s-a facut o pofta de ardeii tai kapia! Noroc ca am unii deja copti si pusi in otet in frigider ca daca nu, chiar te alergam sa ti-i iau Da' pe Ghitza nu l-ai visat, sarmanul? Ai vazut ce cuminte a stat aseara la jumulit
Uau Anka, ce experienta Eu o bateam, cred ca de la 3 intepaturi ma aduna de pe jos Bine ca ai scapat. Pe cand rezultatele?
Carmen ce bine de tine ca suporti mai bine caldura! As vrea sa vina iarna in orice moment. Imi vine cateodata sa ma perpelesc pe jos de cald ce imi este. Yaay pentru rezultatele de la bebeee Bafta vineri si te asteptam cu data sa te trec in listuta
madaiulia, capul sus, sigur bobocelul va sta la copt pana la termen, doar suntem un grupulet cu burtici ascultatoare, nu? Suntem aici pentru mine daca ai nevoie de sprijin!
AdrianaDana, dar ce ai patit? Sa stii ca avem niste urechi numai bune de ascultat si brate numai bune de imbratisat Fii tare, inca putin si vei fi cu bobocelul in brate si va fi meritata toata perioada aceasta mai dificila.
Imi place activitatea ta Mihaela Vazusem la un moment dat pe un site niste paturici atat de dulci facute in casa. Sa ne arati si noua rezultatul
Elfica si noua ne este dor de tine Ce dulce e mandra ta si cum se suie singurica si asteapta papicaDaa, stiu si eu stick-ul acela solid ca un mineral, este intr-adevar foarte bun!
Spor la munci Ramona si ne ducem noi peste RDS daca nu ti-l repara!
Astazi am avut spor la aranjat, asa ca am luat toate hartoagele si le-am pus in ordine iar acum m-am apucat sa fac un playlist pentru ipod-ul pe care vreau sa il am cu mine in travaliu. Oarevoi mai avea chef de muzica?
Revin cu un post despre cursul de ieri.
32+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Kytana spune:
Despre alaptare
In caietul meu este o mare varza cum mi-am notat dar incerc sa va spun ce mi s-a parut mai interesant si chiar nu aveam habar.
Bebelindul cand vine pe lume are un stomacel mic-mic aproape inexistent, numai bun pentru colostrul nostru de 4-8ml din primele zile. Daar avand in vedere ca mai primesc supliment (formula) in maternitate, stomacelul lui se mareste si de aceea cand ajungem cu el acasa plange ca din gura de sarpe si noi ne facem griji ba ca nu e laptic suficient, ba ca nu e consistent.
Inainte de a alapta aprox cu 30 min inainte se spala sanii cu apa calaie si se foloseste un prosop destinat doar doamnelor Saaau se pot lasa sa se usuce la liber.
Cel mai important este sa il punem pe bebe la san cat mai repede. Se tine mana pe san, in forma literei C, cu aratatorul deasupra areolei si restul mainii dedesupt. Gura galustii se aduce spre san, nu sanul inspre el. Mare atentie, daca doare dupa 10-15 secunde, bebe trebuie usor departat de san si "remufat" deoarece nu a prins-o bine pe dna milka Ca idee, trebuie caputul lui sa fie in sus si limbuta jos cand prinde "papica".
Pentru a scoatem sanul nu tragem direct pt ca bebe are asa o forta de ne poate rupe mamelonul. Punem aratatorul la marginea guritei lui bebe si apasam pentru a elibera sanul de vaccum-ul creat. Se trece usor degetul mare peste mamelon pentru a-l proteja si il departam pe bebe.
Daca totusi facem rani, cel mai bun remediu (inainte de a ne da cu creme) sunt aerul si lumina. Asa ca topless fetele ca avem ce arata!
Foarte important inainte de a naste si dupa este masajul sanilor. Inainte pentru stimularea lactatiei si dupa pentru a decongestiona sanii si preveni furia laptelui. Intre alaptari se spala sanul si se maseaza usor, cu o crema, lanolina sau chiar unt,impartind sanul ca pe cadranul unui ceas si masandul de la extremitatea sanului spre areola.
Mastita se simte ca o funie care strange sanul si se manifesta cu stari febrile, ca de raceala; ne doar toti muschii si toate cele. Pentru a trece cu bine peste, punem gheata sau prosoape la congelator pe care le aplicam pe sani intre alaptari. Sa speram ca nu va fi cazul!
Pentru a ajuta procesul de alaptat se poate aplica pe sani comprese calde (care sa dilatele canalele) inainte de alaptat si reci dupa pentru detentionare.
Dupa fiecare alaptat, bebe trebuie sa scoata aerul acumulat in acest timp. Il punem pe umar sau pe genunchi cu fata in jos si ii masam spatucul.
Bebe se pune la san doar dupa ce a fost calmat in cazul in care plange, altfel riscam sa refuze sanul. Pentru a-l calma putem introduce la el in gurita degetul mic. Se va calma instant
In spital evident nu trebuie sa ne lipseasca ceaiul de chimen, anason si fenicul, indiferent daca nastem natural sau prin cezariana.
Si nu uitati, cea mai buna pompa de desfundat canale este chiar bebe
Daca imi mai amintesc ceva, mai completez.
32+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
anidaz spune:
Salut!
Credeati ca le-am facut pe toate in sarcina asta ?Ei bine nu ...pana azi cand am reusit sa mai adaug ceva.
O cazatura in plin oras ca de ,vorbind cu cineva n-am vazut ca ies de pe asfalt(drumurile au fost desfundate in campania electorala si a ramas o diferenta de vreo 15 cm intre asfalt si nisipul de sub el) si uite asa m-am trezit cu piciorul stag scrantit si zdruncinata bine.L-am sunat pe Supi ,zice ca daca n-am cazut pe burta ,nu e grav ca bebe e bine protejat de lichid ,asa ca ramane pe joi controlul,insa dupa vreo doua ore de la cazatura a inceput sa ma doara pe sub burta,am junghiuri si dureri dar suportabile.Acum o sa iau un no-spa si o sa ma intind ca numai ce-am ajuns acasa.Am plecat sa-mi scot salariul(care nu mi-a intrat ) si sa-mi iau garmastan de la farmaciee,apoi m-am dus la magazin ca era mai aproape de locul unde am cazut decat de casa si-am asteptat sa ajunga Florin de la Timisoara sa ma duca acasa.
Si el are probleme ,virusul asta cu diaree si voma e in voga in Lipova si l-a contactat,sper sa nu-l iau si eu ca am pus-o.
Asa ca sper sa nu mai urmeze altceva,desi situatia nu e deloc roz nici cu socru-meu ,azi s-a umflat tot de la ceva perfuzie si-si doreste sa moara musai ,ca sa scape de chin.Azi aflam si daca-l poate opera ca a fost la investigatii in Timisoara.
34+