Irlanda

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

din pacate nu te pot ajuta cu agentii, eu lucrez in domeniul medical. dar iti pot spune ca am avut colegi care nu si-au adus sotul/sotia pt ca nu gaseau de lucru pt ei. singurii care au mai gasit ceva au fost cei in domeniul IT. google si microsoft isi au sediul general in dublin. dar cam atat.
in invatamant nu stiu cum este, asa ca nu te pot ajuta.
in caz de al treilea razboi mondial probabil sotul tau va avea dreptate :))
dar in viata de zi cu zi nu sunt astfel de probleme. dar..... preturile in irlanda sunt mari. eu la un moment dat imi faceam cumparaturile in irlanda de nord. preturile sunt mai mici, produsele mult mai diversificate.
prima data ar trebui sa contactezi autoritatile sa vezi daca vei avea dreptul sa profesezi in educatie sau daca e nevoie sa mai dai examene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

De vreo doi ani incoace ma tot sucesc sa intreb... cunoasteti, din intamplare, americani pensionari (sotul este) stabiliti mai de curand in Irlanda?

Eu am dubla cetatenie (ro/americana), sotul american sadea (fara rude sau legaturi prin Irlanda insa), copiii la fel. Visez sa plec din SUA (n-am idee daca vom reusi vreodata), vreau o tara mai... asezata in care sa-mi cresc copiii, intr-un orasel mic si "safe", de mai exista asa ceva pe lumea asta :(.
Sotul a fost de doua ori in Irlanda prin tinereturi, tare mult i-a placut. De fapt cel mai mult din toata Europa, zise ca numai de oameni prietenosi a dat pe unde l-au dus picioarele. S-o mai fi schimbat lumea de-atunci, nu stiu daca ii mai inghit pe americani; sau o romanca...www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto)


www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto)


ML,
scuze ca te"urmaresc" da imi place mult de tine si ce scrii(nu-i hartuire don`t sue me please);
dar vreau sa iti spun ca, la un moment dat am cochetat si eu cu ideea unei "anglii" si....am studiat si rastudiat posibilitatile si banuiesc ca e asemnantor si in irlanda; eu din punct de vedere a asistentei medicale, dar banuiesc ca, cam le fel este si in invatamint... deci ca americanca si ca rominca cererile de emigrare in anglia s-au inghis pe baza profesiei, acuma nu stiu cum vrei tu sa te muti acolo asa temporar sau emigrant -definitiv? ma gindesc ca in invatamint trebuie sa dai ceva examene sa iei ceva cursuri cum trebuie si aici, unde stau eu tre sa ai minim 6 credite de ECE sau cum ii zice sa poti lucra ca ajutor, ca pt altceva trebuie mai mult;
si mi-am batut capul cum sa imi gasesc servici eu pe acolo si nu am ajuns la nici o concluzie de la distanta mai greu...cred ca trebuie sa fii prezenta acolo la fata locului sa vorbescti cu o agentie ceva...eu de aici nu am reusit nici sa ma informez ca lumea; asa ca mi-am mutat locul de "interes" spre norvegia unde mi s-a spus ca salariile sint f f bune(au petrol) si au cam lipsa de oameni...sa vad daca reusesc; in orice caz m-ar interesa si pe mine ce reusesti sa te informezi despre irlanda iti dai seama ca as prefera o ceata si ploaie in loc de munti de zapada...scuze din nou ca te "urmaresc"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Esti draguta, Zmotocel, multumesc!

Msl, nu ma supar, doar ca nu te lua dupa mine.

Sotul cum aude de vreun masacru aici vrea sa plecam. La putin timp dupa, invariabil, da la spate si spera ca nu ni se va intampla noua :(. El ar vrea temporar, eu as pleca definitiv de-as putea, cat mai repede. Nu stiu ce vom face (intr-un fel il inteleg; sunt si alte probleme de rezolvat, dar dupa mine, securitatea copiilor e mai presus de orice altceva), asa ca... nu ma astepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Buna din nou !

Ce mai faceti, s-a mai mutat cineva dintre voi de curand pe "insula de smarald" ?

As dori sa intreb daca trebuie aduse fise medicale din tara in care am locuit la inscrierea la scoala in Irlanda.

O duminica placuta tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:


Aiska, nu iti trebuie fise medicale la inscrierea la scoala, dar ar prinde bine la GP - medicul de familie

Mergi la inceput