Traiul in comun la bloc
Raspunsuri - Pagina 2
blackgirl0 spune:
Am vb cu vecinii, s-au mai inmuiat cand a venit vb de "sfanta" reclamatie la politie. Nu am cerut decat contravaloarea materialelor, manopera o suportam noi. Asteptam azi-maine si vizita de la asigurari, insa nu cred sa facem multa treaba cu ei. Daca tot facem santier in casa am mai decis sa mai schimbam una-alta (usi, faianta in baia mare).
Va invidiez, fetele cu casa pe pamant!
carmencat spune:
Nu prea ai ce sa faci.
Dupa multiple intamplari cu vecini, una mai "draguta" ca alta, ce ne-a pus capac a fost nefunctionarea liftului 4 luni. Cica pentru reparatii. Am suportat cu stoicism, in conditiile in care stateam la 9 si aveam 2 caini, pe care ii scoteam la plimbare, evident, coborand si urcand 9 etaje. Dupa cele 4 luni de revizie liftul a functionat fix 2 saptamani si a decedat, revizionat, iremediabil.
Am intrebat, ce anume s-a facut la revizia aia. Eh, mai nimic... ca... costa si ei nu au bani de dat pe reparat lift ca sunt pensionari.
Inutil sa spun ca si revizia aia de 4 luni in care nu s-a facut decat vopsirea la interior si cosmetizarea pe ici pe colo a costat suficient.
Ah, vecinii mei, tot pe motivul ca... costa... nu traceau apa la wc decat foarte rar si numai in caz de forta majora.
In fine, concluzia a fost ca scarbita maxim, (desi as putea spune ca mi-am iubit apartamentul, a fost minunat, l-am aranjat fix dupa gustul nostru, abia il terminasem de achitat dupa niste ani crunti de rate) l-am vandut fara nici o remuscare si ne-am mutat la casa.
Nu spun ca e usor la casa. Trebuie sa te organizezi ceva mai bine, e de treaba in curte si in gradina, dar, NU platesti ce nu consumi (mai bine zis ce consuma altii), NU ai treaba cu vecinii, NU te inunda nimeni, NU scoate nimeni siguranta de la lift (in scopul de a-l proteja, desigur) cand vii tu cu galetile cu vinarom acasa, NU iti taie nimeni cablul TV, ca sigur-sigur din cauza ca ai tu televizor pe perete vad ei mai prost la teveurile antice.
Nu pot decat sa iti spun ca te inteleg si sunt cu sufletul langa tine ca taaaaare am mai suferit si eu cand am stat la bloc.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Burtocika spune:
Decat sa le ceri daune, mai bine ai le-ai fi adus un instalator bun, care sa fii sigura ca rezolva problema, ca sa nu se mai repete ... Noi am fost repetat inundati de vecinul de deasupra, care azi isi repara, peste o luna se strica din nou, pt ca lucrau cu un instalator prost ...
ch_dana spune:
Burtocika, dar ce te faci cand chiar vecinul de deasupra e instalator, pe motiv ca (citez nevasta) "e inginer, nu se poate sa nu se priceapa la asta" (noroc ca nu s-a bagat la gaze, ca ne arunca in aer) ?
La o luna dupa ce-am zugravit, iesea apa prin prize, prin bunavointa "domnului inginer"...pentru ca instalatorul care facuse treaba si la noi i s-a parut prea scump, "nu se poate, asa ceva stiu sa fac si eu"
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Burtocika Decat sa le ceri daune, mai bine ai le-ai fi adus un instalator bun, care sa fii sigura ca rezolva problema, ca sa nu se mai repete ... Noi am fost repetat inundati de vecinul de deasupra, care azi isi repara, peste o luna se strica din nou, pt ca lucrau cu un instalator prost ... |
ai dreptate burtocika, trebuie sa recunosc ca si mamei i s-a intamplat sa inunde vecinul de jos din cauza de instalatie prea veche la bucatarie, vecinul s-a oferit sa ii aduca un instalator (platit de el) care sa-i puna la punct instalatia ..mama a zis daca esti asa amabil adu-mi instalatorul si la pret ma inteleg eu cu el si il si platesc... la final s-a mirat si vecinul ce pret mic a platit mama pentru o lucrare pentru care el a platit de 3 ori mai mult (la acelasi instalator)
in schimb cu cel de deasupra mea nu am ajuns niciodata la nicio intelegere, si era omul de meserie... isi facuse o improvizatie la scurgerea de la masina de spalat...cel putin o data pe luna imi flescaia holul si baia... m-am oferit sa-i dau bani de materiale sa isi faca treaba cum trebuie...nu a vrut a zis ca face el... ne-am mutat de acolo dupa 10 ani si tot nefacut era, vai de cei care au cumparat apartamentul de la noi
btw anul trecut mama si-a vandut apartamentul si din banii aia si-a luat casa la curte, acelasi numar de camere, baie, bucatarie, ca la bloc... doar ca nu avea sistemul de incalzire, si-a pus singura calorifere si centrala... curte nu are mare, nu va face ferma, dar poate sa stea la aer cu o cana de ceai si un fursec...(a luat pe apartament 48mii euro si a dat pe casa 40mii euro - ambele in bucuresti)...
ingridnen spune:
Casa cu 40000 Euro in Bucuresti, unde ??
la mine in zona sant de 10 ori pe atat si nu stau in Primaverii
Ingrid si Cristi 9 ani
ela_04 spune:
citat din mesajul lui ingridnen Casa cu 40000 Euro in Bucuresti, unde ?? la mine in zona sant de 10 ori pe atat si nu stau in Primaverii Ingrid si Cristi 9 ani |
Si noi am vandut 2 cam Berceni si am cumparat 2 cam la curte tot berceni.
Fara casa care are 70mp mai sunt 300mp dar.... casa e din chirpici.
in rest e ok de locuit...
adica are termopan, AC, canalizare, apa/gaz, centrala proprie.
Sincer eu am cumparat mai mult terenul dar e bine ca nu ne forteaza nimeni sa daramam si sa construim maine alta.
Casa era 45mii am neg la 40 dar omul a lasat pana la 42.
mai puteam negocia pana la 40 dar eram asa de entuziasmata ca am zis ok...
+27
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui ingridnen Casa cu 40000 Euro in Bucuresti, unde ?? la mine in zona sant de 10 ori pe atat si nu stau in Primaverii Ingrid si Cristi 9 ani |
colentina, o statie spre carefour (sportului)
Nina,mami de,
casa+curtea = 130mp, casa noua din 2011, are apa, electricitate, neracordata la gaze...nu e la sosea, e a doua casa de la sosea si are acces prin drum de servitute pe car l-a cumparat separat cu 500euro (ca asa a vrut ea)....
ch_dana spune:
Suntem aproape vecine.
E OK zona, e super ca nu sunt tigani, avem si noi o fina care sta pe una din strazile de langa spital. Mai prost e ca nu e piata in zona, dar are troleibuzul care o duce la Obor.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui ch_dana Suntem aproape vecine. E OK zona, e super ca nu sunt tigani, avem si noi o fina care sta pe una din strazile de langa spital. Mai prost e ca nu e piata in zona, dar are troleibuzul care o duce la Obor. Dana & Amelia (21.06.2011) |
mama sta chiar la sosea, peste drum de intrarea pe sportului :))...am dat tot din casa...mama are mai la indemana tramvaiul
ps. parca era piata la raul colentina (intr-o vreme era de ambele parti ale raului