despre supraprotectie
Raspunsuri - Pagina 37
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Insa nu ma pot impiedica sa protestez la asumptii de genul: daca se duce la piscina sau la ocean si nu stie sa inoate e in pericol de moarte. Sa fim seriosi, orice om isi cunoste limitele, daca nu stie sa inoate va sta la apa mai mica, nu se va duce cu capul inainte sa se inece. |
Fiecare cu parerea lui, parere influentata de experienta.
Primul om mort pe care l-am vazut a fost la vreo 10 ani cand in vacanta la Felix cu parintii mei am vazut cum au scos cu copil de vreo 6 ani din piscina si incercau sa-l resusciteze . Nu au reusit. La vremea aia atat eu cat si fratele meu inotam foarte bine si nu am inteles nici acum cum s-a intamplat nenorocirea pentru ca in bazinul respectiv apa era maxim pana la gatul meu.
La spitalul unde lucrez, mai ales peste vara, nu trece saptamana fara sa scoata salvamarii pe cineva din ocean. Unii scapa, mai cu brain damage din cauza hipoxiei, altii nu scapa. Majoritatea sunt turisti, poate ar trebui sa-si cunoasca limitele dar se pare ca nu e chiar asa usor sa evaluezi situatia, mai ales daca esti tanar, cu prietenii si cu bautura la bord.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Selene_Bunny spune:
Ce chestie, bird, si eu am vazut acelasi lucru la Felix, dar mi se pare ca baietelul era mai mare... Am inteles ca a inotat pe sub apa si s-a lovit rau cu capul de betonul bazinului... Era in '93...
Aqai spune:
Arminad, am scris eu in graba, insa sunt sigura ca e kinesthetic learner, ma rog nu o sa dezvolt aici cum am ajuns la concluzie, da' asta e.
oricum, ma bucur ca am aflat de tipurile de invatare fiindca de ex eu eram convinsa ca fataitul pe scaun si pauzele dese ii scad concentrarea si il tineam in brate sa stea linistit cand lucreaza.
da-ne doamne mintea romanului de pe urma mai studiez ceva in noaptea asta si de maine atacam altfel invatatul asta.
Uf, diferiti pot fi copiii... ma tot uit la ai mei si ma minunez ca io ca parinte sunt la fel cu ei, deci "e de la ei"
arminad spune:
oricum, ma bucur ca am aflat de tipurile de invatare fiindca de ex eu eram convinsa ca fataitul pe scaun si pauzele dese ii scad concentrarea si il tineam in brate sa stea linistit cand lucreaza. |
Aoleu nici daca m-ar tine Brad Pitt in brate n-as putea sa stau linistita cand invat. Cum sa nu dau o fuga pana la frigider sa vad ce mai face, sa mai ronatai o bomboana sau sa mai deschid o fereastra?
Eu m-am prins demult ca "e de la mine" noroc ca nu m-a bagat nimeni in seama cand eram mica si faceam d-astea desi nu as garanta ca nebagatul asta in seama ar fii o solutie pentru toti copii.
ML spune:
Acum inteleg, Aqai, cred...:).
In legatura cu literele, am dat intr-o carte de acasa (Natural Childhood / John Thomson) peste cateva exemple de "letter games", poate ca le stii deja:
- formati din corpurile voastre literele alfabetului/cuvinte (activitate de grup... daca faceti rost de ceata lui Pitigoi)
- puneti carduri cu literele intr-o punga si scoateti pe rand cate una, apoi mimati litera pentru ceilalti spre a fi ghicita
- la fel "scrieti" in aer litere cu randul si ghiciti (eu le puneam orez intr-o tava de bucatarie si scriam cu degetul, modelam litere din folie de aluminiu facuta sul, scriam afara pe pamant cu ghinde, pietre, petale de flori, pe terasa cu cuburi de gheata sau pe carpeta cu siraguri de margele ieftine)
- "desenati" litere pe podea cu piciorul, litere mari pe plaja (sau stil calligraffiti cu o matura , precum aici:
http://www.youtube.com/watch?v=JhQtN8R7fA8&feature=player_embedded )
Eu nu stiu cum sa-l fac pe al meu baiat sa scrie mai ordonat si apasat. In general nu are rabdare. Am descoperit acum Form drawing (Waldorf), n-am habar daca l-ar atrage si i-ar folosi. Am sa ma opresc, ar trebui sa deschid un alt subiect.
bird70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Ce chestie, bird, si eu am vazut acelasi lucru la Felix, dar mi se pare ca baietelul era mai mare... Am inteles ca a inotat pe sub apa si s-a lovit rau cu capul de betonul bazinului... Era in '93... |
Eu am fost mai devreme, inainte de Revolutie. Cred ca a fost in anul cu Cernobalul, le-a fost frica la ai mei sa mearga la mare ca erau radiatii si ne-am dus la Felix.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
inapreda spune:
Cuscro-Ilinca, habar nu am daca mai intri la acest topic -fascinant! - dar tin musai sa preczez ca si eu l-as lasa pe Ian sa doarma in blugi, daca alternativa ar implica "fortza"; de altfel, pe cind Sophia dormea in blugi, Ian prefera sa doarma...incaltat (corect spus este "sa adoarma" pentru ca, o data venit Mos Ene, ii dadeam jos incaltarile) "Bunul" obicei i-a trecut "din senin", asa cum i-a si venit.
Tu stii ca eu sint obsedata de tzoale si de "asortat" dar, acum 3 zile, am iesit cu Ian in oras in izmene de casa si un tricou "de capatat" pentru ca era prea entuziasmat ca mergem in oras ca sa-si mai schimbe hainele.
Ilinca_M. spune:
Pai vezi, cuscro, suflete pereche, am stiut noi de ce-i cuplam...in noaptea nuntii ea va dormi in jeansi, el in ceva bocanci trendy
Aqai spune:
ML, thnx de idei! Noi am lucrat o vreme cu asocieri, dar s-a terminat ca Y e prastie si asa i-a ramas numele pana acum :) Mai luasem mat din ala cu litere si se jucau cu taica-su=> spunea o litera si copiii fugeau pe litera respectiva. Ne jucam cu spelling prin casa, da' cand e de stat ci citit mai greu, nu sta locului :)))
Aseara am desenat un milk snake si pt fiecare cartulie sau set de exercitii mau desenam o sectiune rosie din sarpe. Deocamdata avem 4 bucatele de sarpe desenate :)
Pt scris: si al meu scrie dezordonat rau, insa l-am vazut ca tare o admira pe o fetita care scrie de mana si asa ca am inceput sal invat acasa scris de mana si e mult mai atras, scrie mai adunat, mai frumos. Poate merge si la voi?