E. Coli enteropatogen-nu scapam de el

E. Coli enteropatogen-nu scapam de el | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Avem 2 ani si 2 luni, am fost la mare si de acolo ne-am intors cu o enterocolita cu E. Coli de toata frumusetea. Am tratat-o in spital cu Cefort/7 zile, Biotics, Smecta, Debridat, Sanzyme. A trecut, scaunele s-au reglat foarte bine. Acum, dupa nici 3 saptamani, iar scaune numeroase, iar E. Coli la caprocultura. Starea generala a copilulul este buna, deci doctorul a zis-fara antibiotic, doar cu Saprosan si Biotics.
Copilul e bine pe tratament, cu toate ca scaunul nu e tocmai normal, e cam...galben si urat mirositor.
Mi-e frica de faptul ca dupa ce termin cu Saprosanul o luam iar de la capat.
Si cum scapam de E. Coli asta? De ce reapare atat de des, la cateva saptamani dupa terminarea tratamentului cu antibiotic puternic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

destul de greu se scapa de el , asa ca nu mai intoxica copilul cu antibiotice . las mai usor si cauta si alternative . o prietene i-a dat fetitei de 5 luni cu ecoli gel de aloe vera si a functionat - fara alte medicamente . sau gandeste-te de 2 ori inainte .

multa sanatate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu stiu ca bacilul e.coli se gaseste oricum in intestinul gros. ideea e sa nu faca infectie de la el, sa nu faca febra, diaree, ca daca nu deranjeaza nu e nici o problema.
mai aiurea e cand trece pe tractul urinar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Mi s-a zburlit parul cand am vazut titlul!!! Am avut si noi cam 9 luni de tras cu diareea asta pacatoasa, cam la intervale de o luna jumate. Prima data in spital au spus ca e virus si nu-i administreaza antibiotic, diagnostic fara coprocultura facuta. Dupa 2 luni de chin la insistentele mele i-am facut toate analizele posibile si imposibile pe scaun .La coprocultura a iesit tot asa E.coli enteropatogen admistrat Zinat (specific ca baietelul nu avea diaree cand i-am facut copro si i-am administrat Zinat), repetat apoi si nimic.(epetat copro dupa 14 zile). Ma lungesc ca o placinta, dar pe scurt repeta-i copro la mai multe laboratoare odata (din acelasi scaun, poate ai vreo cunostiinta la laborator undeva)si nu-i adminstra antibiotic decat daca e musai-musai, ca intri intr-un cerc viciios, ii distrugi flora si ii faci sensibil intestinul. Eu acum nu i-as mai administra antibiotic pt E.coli enteropatogen, nu dupa cat am citit, cati medici am vazut cate eco abdominale i-am facut. Hidrateaza-l cu ceai de afine frunze, si atentie la alimentatie o perioada. Ultima criza am avut-o la sf de mai, si suntem pe tratament homeopatic. Dupa 9 luni mananca in sfarsit orice fara restrictie.
Sper din suflet sa nu fie o forma urata ca si la noi dar mai bine sa previi decat sa tragi cum am tras-o noi. Am fost ajunsa la faza la care faceam cercetari sa merg in Germania, cam asa de disperati eram.
Va doresc din suflet sanatate si daca ai nevoie de ceve cu placere iti raspund.

Mergi la inceput

Si ca sa raspund la intrebarea ta, nu scapi de el, e. coli enteropatogen se afla in intestin, si in anumite conditii da diaree. Atentie la alimentatie, mare atentie. Gandeste-te ce a mancat in ziua respectiva, cu o zi inainte. Daca suspectezi ceva evita o perioada buna de timp. Victor a ramas cu o sensibilitate mare dupa primul episod. Nu as putea sa iti spun nici acum dupa 9 luni si n-spe mii de analize, doctori ecografii facute ce diagnostic are.Doar ma rog sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Multumesc mult pt raspunsuri.
Am vorbit si azi cu medicul, la coprocultura luata ieri inca nu s-a dezvoltat nimic. Mai asteptam cateva zile.
Suntem pe Eubiotic, Saprosan. Are scaune cam 2-3 pe zi, legate dar...ciudate.
La alimentatie sunt atenta, mancam doar legume fierte, carne de pui, aseara un iaurt( vad ca e ok cu el).
Adevarul e ca am exagerat zilele trecute cu mancarea, in sensul ca i-am dat sa guste diverse chestii noi. Greseala maaare.
Nu e forma urata, speram sa scapam de antibiotic de data asta.
O sa merg saptamana viitoare la homeopat, poate o sa incepem ceva tratament.
Offf, Nitzuc, cate ati patimit si voi! Sper sa fiti bine de acum incolo!
Va multumesc, fug ca s-a trezit puiul.

Mergi la inceput

Steluta, alimentatia e cheie, ma repet, cel putin la faza la care sunteti cand nu a groasa treaba. Stiu ca e greu, atata orez o mancat ca am crezut ca o sa aiba ochiii oblici ca japonezii, fructe nu crude, lapte ii dadeam Nan Sensitive, il tolera. In nici o criza nu i-am dat iaurt, stiu ca e recomnadat de unii medici. Daca imi permiti ti-as sugera sa schimbi Eubiotic cu Dicoflor, e mult mai bun, poti sa ii faci cure o perioada de 10 zile un pic pe zi si pauza 10 zile. Asta pana isi revine. noi am facut o criza dupa 3 luni si 3 sapt, cand era pe regim de 2 luni si 3 sapt, iti spun asta ca sa nu canti victorie dupa o saptamana. Probioticele le poti folosi o perioada indelungata, noi aveam o luna schema cu ele combinate si cate 4 plicuri pe zi.
Iti spun toate astea pentru ca mie toata lumea imi spunea ca e el sensibil si sa ii dau orice de mancare ca isi revine. Ei bine nu si-a revenit de la sine si nici nu inventa cum imi spuneau unii doctori.
Te pup si multa sanatate la pici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Offf, si fetita mea a avut de tras cu E.Coli, dar la noi a fost pe tractul urinar. 3 luni de zile mi-a plans cand facea pisu, 3 luni am schimbat antibiotice si pana la urma am scapat cu homeopate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Buna.
Am fost la homeopat. Ne-a dat Colibacillinum Ch200 si Biotics- 3 luni. Sa speram ca se regleaza...
Mi-a explicat exact ce mi-ati spus si voi: E. Coli este o bacterie in organismul nostru, care se inmulteste excesiv in momentele in care organismul este slabit.
Deci atacam cu probiotice si remediul homeopat.
Sper sa fie bine, nu-i mai pot da antibiotic, mi se rupe sufletul. Va tinem la curent.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ReginaMaria spune:

Citat:
steluta25 Posted - 02/08/2012 : 08:20:40 Buna ziua. Avem 2 ani si 2 luni, am fost la mare si de acolo ne-am intors cu o enterocolita cu E. Coli de toata frumusetea. Am tratat-o in spital cu Cefort/7 zile, Biotics, Smecta, Debridat, Sanzyme. A trecut, scaunele s-au reglat foarte bine. Acum, dupa nici 3 saptamani, iar scaune numeroase, iar E. Coli la caprocultura. Starea generala a copilulul este buna, deci doctorul a zis-fara antibiotic, doar cu Saprosan si Biotics.
Copilul e bine pe tratament, cu toate ca scaunul nu e tocmai normal, e cam...galben si urat mirositor.
Mi-e frica de faptul ca dupa ce termin cu Saprosanul o luam iar de la capat.
Si cum scapam de E. Coli asta? De ce reapare atat de des, la cateva saptamani dupa terminarea tratamentului cu antibiotic puternic?

Buna ziua,

Escherichia coli reprezinta un grup de germeni care exista in mod obisnuit in flora intestinala. Desi majoritatea speciilor aflate in intestin sunt lipsite de efecte nocive, exista si serotipuri ce pot determina imbolnavirea. E. coli se transmite pe cale fecal orala, prin maini murdare, apa contaminata, fructe si legume nespalate, carne insuficient preparata termic, etc. In functie de severitatea simptomelor precum si de serotipul implicat, medicul decide daca este sau nu necesara administrarea de antibiotic conform antibiogramei. Astfel, vindecarea presupune disparitia simptomelor si obtinerea unei coproculturi sterile la sfarsitul tratamentului.

Dr. Anca Sandu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Intr-adevar, mare grija la igiena mainilor si a tot ceea ce mancati, dar si la ingiena funduletului, dupa ce face caca : spalat funduletul sau, cel putin, sters f bine cu servetele umede.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput