Casatorite, cu copii, unde stati?

Casatorite, cu copii, unde stati? | Autor: rato-moldo

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am avut nunta acum cateva luni si tocmai am aflat ca familia mea se va mari cu un membru :D Ma intrebam ce veti alege sau ce ati ales dupa nunta, daca nu aveti bani de o casa a voastra: stati cu parintii, cu socrii sau inchiriati un apartament? Cum este mai bine pentru cuplu si copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Clar,daca va permiteti macar inchiriat un apartament/garsoniera,ce o fi.
Daca nu va permiteti,,,va rugati sa nu intrati in dispute prea mari cu cine stati/parintii tai sau socrii .Caci rare,spre inexistente situatiile cand familia tanara locuieste impreuna cu parintii/socrii si sa existe armonie deplina

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kellyabbot spune:

Eu am incercat sa stau cu socrii, dar nu am rezistat. Am cautat garsoniere si ne-am mutat cu chirie. Am vazut niste oferte interesante pe ImobiliareBiz, eu acolo imi pun anunturile, acum sunt pe cale sa vand un teren, m-a contactat ceva lume. Presupun ca nu esti interesata de un teren pe care sa-ti faci casuta ta, nu? Un cuplu are nevoie de spatiul lui, oricat de mic. Cu alte cuvinte ai nevoie de intimitate. Si sa ne tii la curent cu sarcina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

depinde.
daca va puteti permite efortul financiar sau va calificati pentru obtinerea unui credit imobiliar, va puteti gandi sa locuiti cu chirie sau sa va cumparati un apartament.

daca nu aveti posibilitati financiare, solutia este sa locuiti impreuna cu cei cu care va intelegeti cel mai bine - parintii sau socrii, unde sa puteti avea si spatiu suficient, nu sa stati claie peste gramada. tu cum te intelegi cu socrii ? dar sotul tau cu parintii tai ? conteaza foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Chirie, clar!!! Daca va permiteti, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Cel mai bine e sa stati singuri, mai ales ca vine si un bebe.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

De cand am nascut intodeauna i-am invidiat pe cei care stateau cu parintii sau socrii pt bruma de ajutor primita cu bebe.
In vara asta cand am facut izolatia la casa si (copilul are 2 ani) ne-am gandit sa profitam de ajutorul oferit de mama mea si sa stam la ea pe timpul lucrarilor...mare greseala.
In 2 zile am plecat noi lasand copilul pt ca in fosta garsoniera a sotului de burlac nu prea mai e nimic acolo... ca de exp uun frigider ... iar eu trebuia sa fac drumuri multe si am zis sa nu chinui copilul.
Nici nu au terminat bine muncitorii ca a sunat maica-mea sa vin sa-l iau ca ea numai poate.
Ma gandesc acum ce ar fi fost daca acceptam oferta ei inainte sa nasc de a sta cu ea, ca ne ajuta ea cu copilul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

cel mai bine e singuri, daca va permiteti.

noi, de ex, stam cu parintii mei intr-un ap de 4 camere si ne ff bine...probabil suntem mai norocosi din acest punct de vedere

sarcina usoara in continuare!

Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui rato-moldo

Buna!
Am avut nunta acum cateva luni si tocmai am aflat ca familia mea se va mari cu un membru :D Ma intrebam ce veti alege sau ce ati ales dupa nunta, daca nu aveti bani de o casa a voastra: stati cu parintii, cu socrii sau inchiriati un apartament? Cum este mai bine pentru cuplu si copii?

In primul rand casa de piatra,felicitari pentru bebe!
Cel mai sanatos pentru relatia fiecaruia cu ceilalti e sa aiba fiecare locul sau(chiar daca numai in chirie)in care sa poata face baie la orice ora din zi sau noapte,in care sa poata gati peste fara sa aiba cineva ceva de obictat ca-i 'impute' casa,sa poata lasa vasele nespalate pana dimineata,sa poata sa isi lase patul de facut si cate si mai cate!
Nu ma intelege gresit,nu spun ca asa sunt toti socrii sau parintii ! Tu poate acum ai o relatie excelenta si cu parintii si cu socrii deopotriva.Daaar,avand in vedere ca vine un copilas,intervin alte cheltuieli,intervin alte obiceiuri si oricand pot aparea discutii.
Stand separarat,doar voi 3,eu zic ca salvezi si relatiile cu parintii amandurora dar si pe a voastra ca si cuplu si ca si familie.
Nu-ti fa griji ca nu va veti descurca cu cel mic doar voi singurei! Parintii sau socrii o pot face si daca nu locuiti impreuna.
Eu am locuit cu socrul meu.Era un om deosebit(zic era pentru ca a murit,nu pt ca nu ar mai fi fost daca traia),mereu ma trata ca pe fiica lui,nu ne lua bani pentru cheltuieliile casnice(numai mancare cumparam si noi) si probabil de aceea eu ma simteam cu musca pe caciula si interpretam gresit spusele lui,faptele.
Mama venea mereu la noi si ma ajuta cu cel mic daca aveam nevoie.
Iar ma lungesc!
In final,eu zic,daca aveti posibilitatea sa va mutati doar voi doi,nu ezitati nici o clipa sa o faceti,pentru binele tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara

Clar,daca va permiteti macar inchiriat un apartament/garsoniera,ce o fi.
Daca nu va permiteti,,,va rugati sa nu intrati in dispute prea mari cu cine stati/parintii tai sau socrii .Caci rare,spre inexistente situatiile cand familia tanara locuieste impreuna cu parintii/socrii si sa existe armonie deplina

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

eu stau de 7 ani cu socri mei ,Maria are deja 5 ani si totul este f bine.Cateodata ma intreb ce ma faceam daca nu era soacra mea sa ma ajute atat

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu am asteptat si cu nunta pina mi-am permis sa stau singura!

Personal nu concep si cu sigurantza ii vor transmite asta si copilului mu,sa-tzi intemeiezi o familie si sa stai cu parintzii sau socri!De un copil(tot dupa parerea mea)nici nu poate fi vorba!

O familie tinata are nevoie de intimitate pentru invatzarea regulilor traiului in comun!O a treia persoana deja e prea mult pentru tinara familie!

Deci categoric fara parintzi sau socri!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput