Voluntariat cu copii

Voluntariat cu copii | Autor: Sunshine_me

Link direct la acest mesaj

Buna.Am cautat subiecte asemanatoare in forum si nu am gasit..ori n-am cautat eu cum trebuie..

As vrea...simt nevoia...imi doresc sa fiu in jurul copiilor.
Am acasa un baietel de 6 ani si el este foarte sociabil. Si pentru ca in ultimul timp a inceput sa ma intrebe de ce nu-i mai facem un fratior, gandindu-ma eu la toate astea, as vrea cumva sa impac si capra si varza.

In fapt am revenit pe DC sa va intreb daca stiti, din experienta voastra sau a altora, centre de plasament, fundatii, unde putem merge sa ne jucam, sa ne petrecem timpul cu copii acolo , sa citim povesti imprreuna. Eu mi-as dori sa ii putem lua acasa ,in cate o noapte, pe cate un copilas...La fi-miu in camera avem paturi suprapuse

Credeti/Stiti ca ar avea cineva nevoie de mine (eventual dupa oara 16, cand termin serviciul)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

S-a mai dezbatut subiectul asta, din pacate ce vrei tu nu e posibil si nici fezabil. In general prezenta unui copil extern in centru ii bulverseaza rau de tot pe copiii institutionalizati. Apoi daca il scoti de acolo pe cate unul pentru o seara de exemplu si apoi sa il duci inapoi, pentru acel copil comparatia dintre casa de copii si casa ta va fi mult prea dureroasa si va putea constitui o problema in plus pentru el.

Apoi, copiii institutionalizati sunt greu de manageriat de o persoana care nu are pregatirea necesara, ce vreau sa spun este ca indiferent de meseria ta (inginer, avocat, functionar, etc) daca nu ai pregatire specifica de asistenta sociala vei fi rupta dupa ora 16 sa te ocupi de ei.

Cel mai simplu este sa te inrolezi voluntar la o fundatie gen Fundatia World Vision sau Vodafone sau mai sunt o droaie si sa incepi sa contribui incet incet la actiunile lor, in timp e posibil sa-ti permita sa vii si cu al tau copil. Dar pana atunci pustiul va face 7, 8 ani, va fi la scoala si va putea sa-si faca prieteni din mediul apropiat lui pe care sa ii invite acasa si peste noapte (bineinteles daca te intelegi cu mamele lor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunshine_me spune:

Andries, multumesc.
Eu vroiam sa merg cu pustiul meu pentru ca 1. nu am cu cine sa-l las dupa gradinita
2. imi doresc sa fim impreuna.

Noi avem oricum activitati cu alti copii, vin la noi , mergem noi la ei, iesim in parc impreuna...dar si-ar dori(la fel si eu) sa facem si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Cel mai simplu: cauta un centru de plasament in zona ta si mergi sin intreaba. Trebuie sa fie pe-acolo un psiholog, director etc cu care sa discuti.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunshine_me spune:

In regula, o sa incerc si asa.
Multumesc Dana Vio!

Daca altineva mai are alte idei...astept.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu cred ca nu ar fi ok pentru copiii din centru. Gandeste-te si la ce e in sufletul lor.
Stiu ca tu te gandesti ca al tau copil merge sa se joace cu ei, dar, ei sunt destui acolo si se joaca unii cu altii.
Nu de parteneri de joaca duc ei lipsa acolo, ci de parinti.
Ori a veni cu un copil care pleaca apoi cu tine acasa... pentru ei e dureros. Pe ei nu ii ia nimeni de acolo. Vor ramane uitandu-se lung la ceva ce alt copil are si ei nu: o mama.
A te duce acolo ca adult sa te joci cu ei, sa le vorbesti, sa ii inveti una alta, e ok. Pentru ca te duci pentru ei, intreaga ta atentie este indreptata inspre ei, in acel timp limitat pe care iti permiti sa il petreci acolo esti a lor, cu totul. Este ok pentru ei si daca dupa aceea pleci, ca sunt invatati cu asta. Ca adultii vin si pleaca din viata lor. Se bucura cand unii din ei le arata un pic de dragoste si un pic de atentie. Se multumesc si cu atat.
Dar sa vii si sa pleci cu copilul tau de acolo, asta cred ca ar fi prea mult pentru ei.
Stiu ca vrei sa faci un bine, si incerci sa o faci cum poti in timpul pe care il ai la dispozitie, timp in care este inclus si copilul tau.
Dar, gandeste-te la cei pe care vrei sa ii ajuti, daca aceasta situatie care tie iti este la indemana pentru ei este convenabila sau nu, daca pentru ei inseamna bine sau lasa in urma o mare tristete si frustrare.
Si atunci?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput