Si mame doar cu numele

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ce am observat aici, se pune mare accent pe contraceptie. Imediat dupa nastere, mama este intrebata la ce metode de contraceptie s-a gandit, daca nu doreste sa ramana gravida la scurt timp dupa ce a a nascut, si i se explica ce optiuni sunt si de unde poate sa primeasca informatii si asistenta. Moasa care viziteaza copilul o intreaba si ea, mama e indrumata la medicul de familie si/sau la clinica de planificare familiara in caz ca doreste sa isi reia viata sexuala cat de repede, iar la controlul de 6 saptamani dupa nastere se discuta din nou contraceptia.

La fel si in cazul avorturilor. Atat la prima vizita la clinica, unde se face evaluarea si se decide ce metoda se va folosi, cat si la ulterioarele vizite, gravida e intrebata ce metode contraceptive vrea sa foloseasca, daca nu doreste sa ramana iar insarcinata, i se dau explicatii si i se ofera asistenta, in functie de ce metoda este aleasa (i se dau pilulele sau prezervativele, sau i se monteaza implantul sau steriletul, sau i se face injectia). Daca femeia nu doreste, nimeni nu poate sa o oblige sa "ia ceva" , dar e incurajata sa foloseasca metode contraceptive, acestea sunt explicate si oferite gratuit.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Ce am observat aici, se pune mare accent pe contraceptie. Imediat dupa nastere, mama este intrebata la ce metode de contraceptie s-a gandit, daca nu doreste sa ramana gravida la scurt timp dupa ce a a nascut, si i se explica ce optiuni sunt si de unde poate sa primeasca informatii si asistenta.

Poate ca ar fi si aici asa...dar cu ce mama sa vorbeasca doctorul, daca ea a tulit-o din spital in pijama?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Dar, daca va place sa ganditi ca prin educatie se rezolva treaba, nu mai insist. Mai ales ca n-o sa aflam niciodata daca e asa sau nu.

Rufus, dar de ce esti atat de pesimist azi? Cum adica nu o sa aflam niciodata? Crezi ca, ca romani, suntem incapabili de a educa sau de a fi educati?

Stii ca inca sunt femei care isi provoaca avorturi singure prin niste metode barbare de mi se ridica parul in cap cand ma gandesc, de aia nici nu el pomenesc?
Stii ca inca sunt barbati care vad femeia obiect sexual iar neplacerile care deriva din sclavagismul asta sunt strict problema femeii? ´´scapa de el, ca te bat de te rup´´
Stii ca inca sunt cadre medicale care jignesc si umilesc o femeie, si nu, nu doar la avort, dar si la controale in care se depisteaza vreo boala venerica?
Si tot asa...

Spunem toata ziua ca vrem educatie aleasa pentru copii, ca vai, ce barbari sunt cei care arunca guma de mestecat pe joc, ca vai, ce urat e sa-ti bagi degetele in nas....Pai si cu amaratele astea nepricepute ce facem? le bagam la inchisoare si le sterilizam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Ce am observat aici, se pune mare accent pe contraceptie. Imediat dupa nastere, mama este intrebata la ce metode de contraceptie s-a gandit, daca nu doreste sa ramana gravida la scurt timp dupa ce a a nascut, si i se explica ce optiuni sunt si de unde poate sa primeasca informatii si asistenta.

Poate ca ar fi si aici asa...dar cu ce mama sa vorbeasca doctorul, daca ea a tulit-o din spital in pijama?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Daca ar fi stiut ca are optiuni, poate nu ar fi "tulit-o"...poate nici nu ar fi ramas gravida dar mai bine le punem la zid ca "merita".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Stii ca inca sunt femei care isi provoaca avorturi singure prin niste metode barbare de mi se ridica parul in cap cand ma gandesc, de aia nici nu el pomenesc?
Stii ca inca sunt barbati care vad femeia obiect sexual iar neplacerile care deriva din sclavagismul asta sunt strict problema femeii? ´´scapa de el, ca te bat de te rup´´
Stii ca inca sunt cadre medicale care jignesc si umilesc o femeie, si nu, nu doar la avort, dar si la controale in care se depisteaza vreo boala venerica?
Si tot asa...

Aha...si astea-s motive sa fiu optimist...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Si tot asa...

Aha...si astea-s motive sa fiu optimist...

Rufus, Tora si iadele

Astea-s motive ca sa intelegi cat de necesara este educatia.

Motive sa fii optimist sigur am, daca imi spui care-s motivele de esti asa pesimist. Gasesc contra-argumente, parol.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Daca ar fi stiut ca are optiuni, poate nu ar fi "tulit-o"...poate nici nu ar fi ramas gravida dar mai bine le punem la zid ca "merita".

Da...probabil ca ar fi trebuit invitate la un simpozion.
Despre optiuni in afara de abadon, crima, rele tratamente.
Femeile care fug din spital o fac pentru ca nu vor, din diferite motive, sa-si asume sarcina cresterii propriului copil. In plus, nu doresc sa treaca nici macar prin proceduri de incredintare...nu vor decat sa nasca si problema copilului sa se rezolve instant.
De aceea unele aleg sa-l arunce in hazna.
Iar altele s-o tuleasca. De ce? Pentru ca vor si pentru ca pot.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Lady, te rog sa nu te superi, dar cred ca uiti cu cine vorbesti. Am trei fete acasa si crede-ma, educarea lor imi ocupa, mie si Torei, cam tot timpul disponibil (nu liber!)
Stiu foarte bine ce inseamna si cat conteaza educatia si nu numai la subiectul asta despre mame "doar cu numele".

Am intrat in discutia asta doar pentru ca mi se pare ca se flutura lozinci, e drept lozinci care contin adevaruri, insa viata nu se desfasoara in lozinci decat la mitinguri, unde, de obicei, nu se rezolva nimic concret.

Si sunt pesimist tocmai datorita acestui lucru: faptele sunt putine, insuficiente; insa lozincile sunt la mare pret.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Femeile care fug din spital o fac pentru ca nu vor, din diferite motive, sa-si asume sarcina cresterii propriului copil. In plus, nu doresc sa treaca nici macar prin proceduri de incredintare...nu vor decat sa nasca si problema copilului sa se rezolve instant.
De aceea unele aleg sa-l arunce in hazna.
Iar altele s-o tuleasca. De ce? Pentru ca vor si pentru ca pot.

Eu cred ca femeile care isi abandoneaza copiii la nastere nu au vrut defapt sa aiba copil. Nu au dorit sa ramana insarcinate. Acolo e problema, nu a aparut brusc la nastere si au hotarat ele in timpul travaliului ca nu vor sa aiba grija de el.

De procedurile de incredintare, ma indoiesc foarte tare ca femeile alea chiar stiu ca exista aceste proceduri, unde trebuie sa mearga, cu cine sa vorbeasca, etc.

Cele care ii arunca in hazna comit o crima si sunt pedepsite, exista legi. Dar, apar cam tarziu, trebuie sa se intample fapta intai.Ceea ce nu ajuta pe nimeni.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Lady, te rog sa nu te superi, dar cred ca uiti cu cine vorbesti. Am trei fete acasa si crede-ma, educarea lor imi ocupa, mie si Torei, cam tot timpul disponibil (nu liber!)
Stiu foarte bine ce inseamna si cat conteaza educatia si nu numai la subiectul asta despre mame "doar cu numele".

Am intrat in discutia asta doar pentru ca mi se pare ca se flutura lozinci, e drept lozinci care contin adevaruri, insa viata nu se desfasoara in lozinci decat la mitinguri, unde, de obicei, nu se rezolva nimic concret.

Si sunt pesimist tocmai datorita acestui lucru: faptele sunt putine, insuficiente; insa lozincile sunt la mare pret.

Rufus, Tora si iadele

Am scris in acelasi timp.

Ok, daca pui problema asa si ai imrpesia ca te trag de urechi si incerc eu sa-ti explic ce e educatia ...atunci nu iti mai spun nimic. Stiu foarte bine cati copii ai si cat de frumos ai reusit sa ii cresti, dar aici e vorba despre altceva.

Lozincile astea e bine ca exista. ca daca nici astea nu ar exista, am vorbi doar in termeni de ´´cracii in sus´´ si ´´hai sa le sterilizam pe nemernice´´ :(

Mergi la inceput