Bobocei de sept-oct 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 8
lalu85 spune:
Fetelor eu sunt in legalitate ca spun asa...eu am anuntat compania in scris inca de cand mergeam la serviciu pt ca asa spune legea, acum sunt in prenatal, deci teoretic stiu ca nu exista baza legala sa faca asta dar ei nu tin cont... au dat afara o gramada de oameni fara sa se tina cont de ceva.
Si compania NU se afla in reorganizare judiciara si nici in faliment...este vorba de "Posta Romana"...dar sa schimbat conducerea odata cu guvernul si se cred pe tarlaua lor si fac ce vor....
lalu85 37+ cu
Kytana spune:
Nu cred ca isi permit sa faca asa ceva, ditamai firma cata sunt! Da-i incolo, nici chiar asa!
Am gasit www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_299898/Concediere-in-timpul-concediului-de-maternitate.html" target="_blank">cevape siteul AvocatNet. Lalu, arunca si la ei o intrebare si sigur pana maine iti va raspunde cineva, macar sa ai si un raspuns avizat.
P.S. Saru'mana pentru raspunsurile pentru carucior, cred ca cel mai bine il voi pune pe dl pinguin sa caute prin UK si sa il aduca cu el daca e. Multu' inca o data tuturor!
30+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
nu_mai_stiu spune:
Hmm ce harnicute sunteti....imi place
Nu mai stiu ce a scris fiecare in parte,dar un rezumat sper sa'mi aduc aminte...
Linea negra e si la mine,buricul nu mi'a iesit afara si nici vergeturile nu au aparut,sper sa nu apara...
Lalu dai emotii fetelor cu 38 de sapt ale tale Chiar ca mai ai putin...din clipa in clipa te poti astepta...Despre serviciu ...nu au dreptul sa te dea afara atata timp cat esti insarcinata.Am terminat niste cursuri in iunie despre protectia muncii.Gravidele au mult drepturi.Vorbeste cu cineva care te poate ajuta si nu te lasa...un avocat ceva.
Ce am mai citit?
De cearta de pe facebook...habar nu am,nu citesc niciodata de pe facebook , ar trebui ca toate sa iesim din contul comun.Sunteti deacord cu mine?
Sora mea amana plecarea la Brasov ca cea micuta are diaree...face caca apa.cu toate ca e vesela,rade,nu are febra,nu vomita...doar caca... si face cam de 3 ori pe zi.In mod normal nu s'ar considera diaree.E disperata ca nu stie ce sa'i faca.I'a cumparat apa speciala pt bb,i'a scos mancarea si ii da doar lapte praf fara lactoza si uscaciuni,gen grisine... si smecta pt sugari...are 9 luni....daca stiti ceva cele cu copii astept un sfat.
Va pup pe toate !!!
ANDREEA 32s5z cu
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
Olivette spune:
Salutare burticute!
Am citit tot dar nu prea am mai retinut cine ce a zis, stiu ca ma iertati
Ma bucur sa vad ca au mai scris si fete care intra mai rar; Ramona, Anda, Moro si celelalte, hai pe aici mai des, iesiti din carapace.
Da, Kytana, diseara merg la control sa vedem ce face nebunaticul de col. Sper sa vin cu vesti bune, ca am fost cuminte si uite, a trecut fix o saptamana de cand stau acasa si de cand bebelina a stat cuminte in burtica. Eu o consider o mare victorie ca am mai castigat o saptamana!
Multumesc fetelor pentru sugestiile de nume . Moro, Sofia imi place si mie mult, dar daca zici ca se serbeaza pe 17.09 atunci nu prea vreau, ca eu DPN il am pe 20.09 si prea sunt una langa alta. Eu nu am putut niciodata sa inteleg parintii care isi boteaza copiii si cu numele sfantului in preajma caruia s-au nascut. E un fel de 2 in 1. aniversezi copilul azi si peste 2 zile din nou.Dar na, fiecare are gandirea lui si e normal sa fim liberi sa facem cum vrem. Probabil fac o asociere inre copil si numele acelui sfant, e un altfel de legatura.
Stela, nici nume de floare nu m-ar deranja. Dar evident ca si aici am o mica problemuta. Nepotelul meu are si nume de floare (ca s-a nascut la cateva zile inainte de Florii - exact ce ziceam mai sus, il aniversam de 2 ori intr-o saptamana - noroc ca Floriile se mai schimba, dar cam tot pe acolo pica). Ei bine, noi suntem foarte apropiati (nu intru in detalii cu situatia parintilor lui), practic eu l-am crescut pana la 2 ani si jumatate, apoi m-am maritat si a trebuit sa il departez putin cate putin in acel an ca saracutul pe mine ma considera mamica lui si nu am vrut sa fie ruptura brusca. Ideea este ca si acum suntem foarte apropiati, eu sincer il consider ca si copilul meu si pentru el sunt o persoana foarte importanta (ca idee, sunt singura pe care o asculta, in rest cu bunicii si maica-sa face ce vrea1). Ganditi-va ca am avut cu el deja discutii de genul: dar tu o sa ma mai iubesti pe mine dupa ce o sa ai copilul tau? Dar o sa ma mai iei cu tine in concedii dupa ce ai copilul tau? Mi se rupe inima cand il aud. Si ii zic mereu ca el este baiatul meu si bebe o sa fie fetita mea, si el e mai mare si trebuie sa aibe grija de ea... Chiar saptamana trecuta m-a sunat si m-a intrebat daca o sa-l mai iubesc dupa ce se naste bebe. Si i-am spus ca am mai discutat lucrurile astea, dar mi-a zis ca a uitat si sa-i zic din nou. Saracutul vroia sa se mai asigure o data ca nu m-am razgandit.
Acum daca el are nume de floare nu pot sa-i pun si lui bebe nume de floare, simt ca i-as lua sarbatoarea lui.
hai ca m-am luat cu altele si am uitat ce s-a mai vorbit.
Aaaa, da, cu iesitul afara inainte de nastere. Nu ma speriati cu chestia asta ca eu chiar ma minunez de ce digestie am de cand stau acasa. Merg de 4-5 ori pe zi la baie. Voi vorbiti de scaun normal sau de diaree? Scuze de exprimare dar nu stiu cum s-o zic mai frumos.
Lalu, neaparat ia legatura cu un avocat ca ai castig de cauza. Poa' sa fie ei si mama lor de companie nationala! Nu semna nimic ce-ti dau ei inainte sa te consulti cu un avocat. Multi sunt marsavi si incearca sa vada daca le merge! Tu stai linistita, nu te agita din cauza lor acum. Gandeste-te ca mai ai putin si te intalnesti cu bebe!
Merci fetelor de sfatul cu "atentia" pentru dr. Si eu tot la 50 lei ma gandeam. Urasc chestia asta! D-asta prefer sa ma duc la privat. Imi zice clar cat costa, platesc si sunt linistita! Asa la "atentii" ma intreb tot timpul: oare o fi fost bine, o fi fost multumita?
32+
Kytana spune:
Ma bag si eu in seama la partea cu atentiile... pana acum am fost de 3 ori la spital si nu i-am dus nimic Bine, prima data un buchet de bujori, a doua oara nimic, a treia oara o cutie cu bobo. Mie mi-a fost recomandata si mi s-a zis sa nu ii dau ca nu primeste si se supara. Si ma tot intreb daca totusi ar trebui sa incerc ceva, sa ii dau? Habar nu am Nu ma pricep absolut deloc! Va fi vai de fundul meu in spital
Olivette, clar este o victorie! Te astept diseara cu vesti uber bune
Lalu, sa ne mai spui si noua ce ai decis, ce vei face? Oricum, tu clar nu semna nimic. Practic in momentul asta tu nu stii nimic, atata timp cat oficial nu ai fost anuntata. Va fi bine, sunt sigura! Tu acum nu stresa bobocul, sunt sigura ca Doamne-Doamne nu ne lasa.
31+ cu
lalu85 spune:
Incerc sa ma detasez de ce se intampla si vreau sa va spun ce am eu in bagajele pentru spital, va rog sa-mi spuneti daca am omis ceva sau daca, am pus ceva in plus
Bagaj BB:
-3 body cu maneca scurta
-3 body cu maneca lunga (am pus si asa si asa pt ca nu stiu cat va fi de cald)
-3 pantalonasi cu tot cu botosel
-3 sosetute
-3 caciulite subtiri din bumbac
-2 manusi
-2 costumase din bumbac intregi cu picioare si manceci(nu stiu cum sa le spun exact, dar intelegeti voi)
-o paturica subtirica
-un scutecel din bumbac
-18 pampersi
-o cutie de lapte praf NAN1 (este laptele folosit de maternitate)
-biberon
-suzeta
-sudocrem
-fiole de ser fiziologic
-sampon de bb
-servetele umede pampers
Bagajul meu:
-2 camasi de noapte pt alapatat
-1 halat subtire
-6 perechi de chiloti de unica folosinta
- am si 3 perechi de chiloti de bumbac
-o rochita pt cand ies din spital
-un prosop mare, unul de fata si 3 mici pt sani
-papuci de cauciuc ca sa intru cu ei si in dus daca este cazul
-3 suluri de hartie
-servetele umede
-periuta, pasta de dinti, sampon, gel de dus, sapun
-crema pt sani Garmastan
-pompa de muls
-tacamuri
-spirt
mai trebuie sa pun:
-vata si fese sterile
-ciocolatele si bombonele(pt travaliu ca sa am energie)
-apa
-folie pt wc
sper sa fi scris tot
lalu85 37+ cu
adrianadana spune:
Buna burtici. Nu cred ca va amintiti de mine dar sunt pe undeva prin listuta
Va citesc mereu (chiar daca acum sunt abia la pagina 6). Nu am prea scris pentru ca stau prost cu timpul si nici nu am avut lucruri importante de scris. Voi va agitati cu analize, cu bagaj pentru spital, cu toate cele. Credeti-ma ca exact asa eram si eu la prima sarcina. Acum nu am timp sa ma gandesc la astea. Merg inca la serviciu (de o saptamana chiar cu fetita dupa mine), fac curatenie, mancare, amenajez camera pentru cea mica si pentru bebelus (mai mult singura pentru ca sotul pleaca dimineata la si vine noaptea). Asta ca sa intelegeti de ce nu prea scriu. Dar va sunt alaturi sufleteste si va tin pumnii cand e cazul.
Nu vreau sa nominalizez, doar pe Lalu vreau s-o incurajez. Micuta mea e nascuta la 38s, 2700gr, si n-a avut nici o problema. Asa ca daca bebe vrea afara, sa fie binevenit.
Si mai e ceva.... nu pot sa ma abtin, desi cred ca nu prea am dreptul sa vorbesc. Apropo de discutiile de pe FB: tot din cauza unor astfel de discutii a plecat Simonix de pe forum. Din pacate atunci n-a avut mai nimeni curajul sa-i ia apararea (mai putin Luluta). Si, intrucat pe Simonix am citit-o mereu la odiseea trecuta, va pot spune ca grupul a pierdut mult prin plecarea ei. E un om cu adevarat deosebit, de la care multe am fi avut de invatat
Dar cine stie, poate se intoarce .....
In rest va pup pe toate, imi cer scuze ca m-am bagat, dar deh sunt insarcinata si hormonata. Incerc sa scriu mai des, daca nu acum macar cand voi intra in concediu.
Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008
nu_mai_stiu spune:
Hmm am salvat si eu lista.
Saptamana viitoare ma apuc si eu de spalat si calcat hainele la bb.Si sa fac si eu bagajul....sa fie.
Eu acum sunt intr'o mare cautare pe net de saltelute pentru patut.Patutul il primesc,dar trebuie sa'mi cumpar salteaua.Eu vreau combinatia cocos-latex-cocos si nu gasesc.
Am gasit ceva http://www.maxi-shop.ro/saltele-copii/saltele-cocos-orice-dimensiune-la-comanda/saltea-maxi-cocos-60x120x12-cm.html aveti idee daca e buna?
ANDREEA 32s6z cu
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png
Kytana spune:
Lalu, nu uita de clamele de par sau ceva agrafe, aparat foto, incarcator telefon, deodorant parca nu am vazut in lista, un pieptan/perie. Cam atat imi trece mie prin cap. As mai zice un gel dezinfectant sau alcool, o canuta sau pahar.
Hm trebuie sa iei si biberonul, lapticul si suzeta de acasa? Nu stiam de asta, asa v-a zis? Bepanthen nu iei? Sau baneocin?
Ce de hainute pt bebe Sa inteleg ca unde nasti il tine imbracat in ce aduci tu, nu?
Zic ca rochita pentru iesit din spital poate sa o aduca si sotul dupa Cum iti estei tie mai comod.
Daca imi mai trece ceva prin cap, te anunt. Ma bucur ca nu te lasi afectata si iti pastrezi optimismul!
31+ cu
adrianadana spune:
Andreea hai sa ma bag unde ma pricep: pt diaree la copii se recomanda mucilagiu de orez, sau chiar pilaf cu morcov (fara alte legume), supa de morcovi, ceai de menta. si tinand cont ca micuta mea a patit asa ceva la o luna jumatate de la o otita, eventual o vizita la orl (daca e si agitata, plange, etc).
Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008