Strugurasi de Sept-Oct 2011 *64*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

salut fetelor

ANDREEA in primul rand multa rabdare si putere..
pe mine una m-a bulversatt f tare mesajul tau.. de ce? din ce zici Andreei e un copil f normal.. ai cerut opinia a doi dr? mie una mi-i se pare ca dr asta e cusut cu ata alba.. rar aud sa recomande rotomobil, cand aud ca se recomanda LP in locul LM mi-i se pare o aberatie din start...
Prietena mea are un baietel mai mare cu 2 saptca Andreei, de abia incepe sa se ridice singur in fund, de abia incepe sa se rostogoleasca, ce ridicat in picioare sau mers? si tipa a mers la n doctori: neurolog, ortopezi, kinetoterapeuti si alti specialisti si nimeni nu a zis nimic de rau, doar ca e mai lent, si recomandare masaj sau Voita.. voi Voita faceti?
Elena nu merge decat de 2 manute si fontanele ii e mare, costitele destul de evazate , dr meu nu a zis absolut nimic , desi noi ne gandeam la ragitism..

HAYAT.. va pupam drag .. si Ela e dependenta de mine , noaptea treziri din 30 in 30 minute, sau ora in ora ,doarme cu mana pe mine sa stie ca sunt langa ea, ziua doarme cu titi in gura, musca , nervi, palme... dar lasa ca trece perioada asta si vin altele.. stu ca iti e greu si sufletete , insa incearca sa va plimbati mai mult sau sa te odhnesti psihic, ca de aici pleaca multe

LALI

Rach.. bravo Anastasiei! a mea deocamdata doar se uita la ce ii cer nu sa le aduca.. imi dau seama cat de diferiti sunt copii de aceeasi varsta, adica cat de diferit se dezvolta .. insa asta ne face unici

Ionela... o sa ascult de mine ,si de ea

UN sfat va rog.....
Asta mica ii terorista pe bune..accept ca are pesonalitate dar cuva trebuie sa o temperez..
Azi eram in parc la copii.. si a vrut unei fetite de 5 ani sa ii ia masinuta,fetita evident ca nu a vrut sa o dea Elei, si atunci Ela a lovit-o, a aruncat cu nisip in ea, s-a aruncat pe spate si a inceput sa "maraie".. apoi ne-am intalnit cu finuta.. pt ca am indraznit sa o tin in brate, ELa cu fiecare prilej o tragea de maini/picioare, o lovea, zgaria....II luam manuta sa ii fac draga draga dar facea o data , o data dadea sa o loveasca...Ce s faC? si are nervii.. mereu maraie si se arunca pe jos.. Tottusi daca acum face din astea la 5 ani ce facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Andreea.. ELena isi tine piciorul drept in exterior.. chiar am sa intreb pediatra despre asta...

NOi am hotarat sa nu facem ROR-ul.. doar rapelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare si de la noi. N-am mai intrat de mult tare. Suntem bine, am fost la mare si ne-am intors cu copiii bolnavi. Au misunat niste virusuri si bacterii tare urate vara asta. Filip a facut o virosa respiratorie complicata bacterian si Cate roseola. Amandoi cu febra 40. Am avut niste zile de am zis ca clachez.
Cu Cate am patit ca Abmariana. Fusesem cu ea la urgenta ca nu stiam de ce tot face febra de vreo 3 zile fara alte simptome si cand am dezbracat-o, supriza! Bubite multe, cand plecasem de acasa nu le avea. Mi-a zis ca e ceva viral din familia rubeolei (n-a zis roseola dar mi-am dat seama ca despre asta e vb). Si sa-i dau antitermice in continuare si atat. Ea n-a mai facut strop de febra de cand au erupt, insa am fost la dr de familie sa-i scrie in fisa. Cand ma duc, dr zice "nooooooo, nu e contagioasa, e alergie". Uat??? De unde pana unde alergie? Mi-a facut 3 zile febra zic, ea cik febra e de la rosu in gat. Eu stiam cum arata bubele de alergie de la Filip, nu pupau cu asta care aratau ca niste cosuri mici mici sau ca intepaturile de ac. Ea insista si zice sa-i dau Zyrtec si sa revin a doua zi. A doua zi revin cu bubitele mai uscate, aproape ca facusera o cojita. Ea insista ca nu e vreo boala contagioasa dar ma intreaba daca am avut purici ca seamana cu niste piscaturi Cum bre? Pe tot corpul? Da-o in colo de treaba. Am plecat crucita si ferm convinsa ca a avut roseola, fapt care mi s-a confirmat cand in 3 zile a facut si nepotelul venit in vizita.

In rest suntem bine. Cate mananca ce vrea ea, adik mai mult fructe dupa care e innebunita. Carne si legume mai rarut ca nu prea ii plac. Tzitzi e singurul lichid pe care il serveste asa ca pe caldurile astea ma solicita la maxim, si eu, care periodic fac rani, am una acum de ma termina. Dr mi-a zis ca avea niste afte pe amigdale si ca e posibil sa aiba candidoza bucala. Ar explica ranile pe care mi le face periodic. Insa ca acum n-am mai patit. Ma apuca plansul cand incepe sa suga si sangereaza, am ditamai craterul. Nici n-are cum sa se inchida daca tot suge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Sei, eu sunt cea mai bulversata de situatie, mai ales cand il privesc pe Andrei.
Am vazut 2 medici, unul ortoped si unul kinetoterapeut. Cel de-al doilea este prieten cu o prietena de-a mea medic internist. Prietena mea a avut probleme si mai mari cu baietelul ei care acum este bine si are 4 ani.

Sunt pe lista de asteptare la inca 2 medici ortopezi de vreo luna. La unul sunt sanse sa ajung spre sfarsitul lunii, la celalat e nebunie, sunt cu sutele pe lista.

Cred ca nu am fost prea clara in mesaj. Recomandarea kinetoterapeutei era de supliment de LP (dar dat de pediatru), cu asta nici eu nu sunt de acord, dar totusi astept analizele si consultatia la pediatra specializata pe probleme gastro si alte nebunii.

Legat de premergator, mi-a fost recomandat doar pentru exercitii. Adica fixat foarte sus, Andrei sa atinga doar cu varful picioarelor si practic mai mult sa se impinga decat sa mearga cu el. In acest mod solicita muschii pe care trebuie sa-i lucram.
Hipoton Andrei este doar pe muschii de la picioare.

Mie mi se pare si mai ciudat, cand il vad cum se ridica, cum merge in 4 labe, cum merge tinandu-se de mobila, sau in jurul tarcului sau cand il tin de o mana si fuge.
Ceva are, asta imi este clar, se vede cum calca pe portiunea din interior a piciorului, mai ales la dr. Atat ortopedul, cat si kinetoterapeuta, mi-au explicat si arata, chiar desenat cum este mersul normal si cum e la el si ce se poate intampla daca il lasam asa.

Am decis sa facem kineto, facem analize, ne ducem la pediatra minune de la grigore cu rezultatele si acest diag., mergem si la alti medici ortopezi si mai vedem. Pentru moment nu vreau sa ma gandesc la varianta neurologica, cu toate ca probabil o sa ma duc si la neurolog ca sa ma linistesc.
Kineto face bine, teoretic nu face rau.

Andrei intelege ce-i spun, daca vorbesc de Sara o cauta cu privirea pe jos inca de pe la 7 luni, de o luna imi arata cu degetul peste tot si cere cand vrea ceva, eu consider ca e un copil foarte bine dezvoltat pentru varsta lui din punct de vedere neurologic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Andreea, imi pare rau ca ai probleme. Sper sincer sa gasesti ortoped mai deschis la minte si pediatru. Daca vrei, intreb o amica din bucuresti care face kineto cu fetita de multa vreme si are super kinetici :D. Fetita ei a avut probleme mari , mari, mari ... si acum e foarte bine , iar kineticii sunt si extrem de faini.... fetita ii iubeste.
Despre LP?! Cred ca nu mai are sens sa precizez prea multe. Cum , Doamne iarta-ma, LV sa fie mai bun pentru om decat laptele de om? Cum copia( ca si producatorii scriu pe ambalaj ca e " cel mai apropiat" de laptele uman, deci cum copia sa inlocuiasca originalul. Nu zic, poate are nevoie de supliment de vitamine/minerale.... dar nu de alt lapte!!!
Orice ai hotari sa faci, iti trimit ganduri bune si te imbratisez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Andreea, eu am mai citit cate ceva despre talus valg. mie mi e sa nu fi exagerat tot diagnosticul. ai vazut cum arata un piciorus cu talus valg pronuntat? Cu varful ridicatspre in sus chiar si in timpul mersului? Mai mult ..in stare de repaus labuta piciorului e trasa in sus , spre picior..asa e si la andrei? Nu contest ce zic medicii dar cred ca la el e o forma usoara care se va rezolva repede. si caterina mea calca ciudat..cu varfu piciorului spre interior ceea ca o face sa foloseasca mai mult partea interna a talpitei dar cred ca totusi trebuie sa le dam un pic de timp sa se acomodeze cu mersul si in final vor merge corect.

de ce spun asta...m am confruntat si eu cu reactii exagerate ale medicilor pentru probleme care nu erau grave. te trimit pe cate undeva de unde ei isi iau comisioane grasute .ca doar ce rau iti pot face?!...

Mai ia o alta opinie.

despre deficitul de ca mi se pare o porcarie sfat primit. daca e nevoie ii dai copilului ca dar nu inlocuiesti lm cu lp. e o bazaconie asta si sper sa nu ii cazi victima. asta ma face inca o data sa cred ca nu te ai dus la cei mai buni pt consultatie. mai cauta...eventual medici mai realisti si mai putin interesati de jupuit omul.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Ionela, m-ar ajuta ceva nume de kinetoterapeuti cu recomandari. Cea la care am mers e tot cu recomandare de la o prietena buna medic. Ea a avut probleme mult mai grave cu baietelul ei si dr a fosst super ok.

Cred ca nu m-am facut inteleasa, nu a spus sa inlocuiesc LM ci a vorbit de un supliment. Tu sti foarte bine ca eu sunt pentru LM, deci daca voi lua o decizie o sa fie numai in caz extrem.

Asteptam rezultatele la analize, am fost azi la recoltare. Nu mai vreau sa trecem prin asa ceva.

Asa cum am mai spus, vom merge la mai multi medici. Luni mergem la dr adrian stanciu, pe 25 aug, daca nu reusim mai devreme la dr becheanu si suntem pe lista de asteptare la dr alexandru thiery si la dr burnei gheorghe.
Multumesc mult pentru sprijin.

oanaiasi, am vazut si eu poze pe net, dar ce e acolo sunt cazuri foarte grave, la Andrei nu e situatia asta din cate am inteles eu.
Legat de deficit, din ce am inteles de la cei 2 dr si am mai citit are legatura cu hipotonusul muschiular, dupa cum spuneam sunt 2 cauze mari (ptr diagnosticul si stadiul lui Andrei): deficit de Ca (din cauza absortie deficitare de vit D3) sau cauze neurologice (ceea ce nu e cazul lui).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea_t

Ionela, m-ar ajuta ceva nume de kinetoterapeuti cu recomandari. Cea la care am mers e tot cu recomandare de la o prietena buna medic. Ea a avut probleme mult mai grave cu baietelul ei si dr a fosst super ok.

Cred ca nu m-am facut inteleasa, nu a spus sa inlocuiesc LM ci a vorbit de un supliment. Tu sti foarte bine ca eu sunt pentru LM, deci daca voi lua o decizie o sa fie numai in caz extrem.

Asteptam rezultatele la analize, am fost azi la recoltare. Nu mai vreau sa trecem prin asa ceva.

Asa cum am mai spus, vom merge la mai multi medici. Luni mergem la dr adrian stanciu, pe 25 aug, daca nu reusim mai devreme la dr becheanu si suntem pe lista de asteptare la dr alexandru thiery si la dr burnei gheorghe.
Multumesc mult pentru sprijin.

oanaiasi, am vazut si eu poze pe net, dar ce e acolo sunt cazuri foarte grave, la Andrei nu e situatia asta din cate am inteles eu.
Legat de deficit, din ce am inteles de la cei 2 dr si am mai citit are legatura cu hipotonusul muschiular, dupa cum spuneam sunt 2 cauze mari (ptr diagnosticul si stadiul lui Andrei): deficit de Ca (din cauza absortie deficitare de vit D3) sau cauze neurologice (ceea ce nu e cazul lui).


21.09.2011 ora 02:50
Bine ai venit Andrei Bogdan in viata noastra! Doamne iti multumim!






Astia sunt kineticii de care povesteam: http://www.facebook.com/kineto.bebe.9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Multumesc Ionela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:


A trecut un AN!!! Ce emotii am avut cand am aflat ca vine primul strugurel










LA MULTI ANI, SANATOSI, VOIOSI SI NOROCOSI, EVA de ANDREEA2011!!!











Mergi la inceput