REFEREDUM LA FINAL

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

La randul meu eu sunt uimita cum de sunteti de acord cu modul asta de a ancheta ( prin intimidare) oamenii si le gasiti scuze procurorilor.Voi care spuneti ca vreti democratie ....
Ma mai explic odata :nu sunt impotriva anchetelor dar nu asa...seamana prea mult cu anchetele din timpul comunistilor.
Nebunia e declansata de infractorii astia impotriva altor infractori....daca chiar e sa fim corecti.

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

Depinde de care parte privesti.
Daca te uiti la materialele de pe Antena ( care filmeaza special numai dintr-un unghi ) inclini sa le dai dreptate, sa ai impresia ca bietii oamenii sint luati pe sus ( tocmai cind erau in biserica, sau mulgeau vaca dupa caz ) si urcati in dube fumurii, paziti de masacati, care mai sint si inarmati.
( nu tu ... in general vorbesc ).
Daca te uiti in gura lui Cacarau ( Iliescu, Ponta, Fenechiu ) dusmanii nostrii sint americanii, nemtii, Barroso ... toata lumea democratica.

Daca incerci sa citesti/uiti la materialele echidistante vei vedea doar niste procurori care isi fac treaba si pun intrebari celor asupra carora s-au depus plingeri. Si care ancheteaza furturile, mita, interlopii, fraudele, autocarele, votul multimplu, votul in numele absentilor etc.
Daca asculti cu atentie ce au zis americanii si europa vei auzi ca au condamnat fraudele si furturile si incurajeaza activitatea procurorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

Atata puteti....

ali

Da mai Ali ca ne ia tristetea cand vedem mamici care nu inteleg ca noi nu suntem partizani musai pt. un personaj politic ci suntem impotriva unor masinatiuni penibile care darama farama de democratie pe care o dorim!
Cel putin eu asa gandesc!
Ce viitor vezi pt. puiul tau? Unul care sa fie mistificat de noii comunisti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

Atata puteti....

Da mai Ali ca ne ia tristetea cand vedem mamici care nu inteleg ca noi nu suntem partizani musai pt. un personaj politic ci suntem impotriva unor masinatiuni penibile care darama farama de democratie pe care o dorim!
Cel putin eu asa gandesc!
Ce viitor vezi pt. puiul tau? Unul care sa fie mistificat de noii comunisti?

Vreau un viitor in care puiului meu sa nu-i fie frica sa vorbeasca si sa aiba dreptul sa aiba alta opinie decat ceilalti.
Faza asta cu noii comunisti .... mai gandeste-te....cine sunt.... mai ales dupa ultimele evenimente...

catrinik ...intotdeauna se exagereaza dar dna de la Cugir zice a venit duba dupa ea si ca era procurorul si 2 oameni imbracati in negru cu ochelari fumurii, fara cagule...pentru ce, pentru o sectie de votare unde au votat 31 de oameni si 2 din nu stiu ce oras....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Atata puteti....

Eu-s unul din cei care primeam cate 100 dolari si droguri in Piata Universitatii prin aprilie '90, asa ca inventiile USL&Antene&RTV cu dube, ridicat noaptea din pat, luat din biserica sau intimidat nonagenari ma lasa totalmente rece.

Intr-o scurta vizita acasa, intre doua examene partiale, stateam la coada impreuna cu un coleg co-orasean cu mine. Coada de vreo ora la cota de ulei, zahar si faina; inca erau rationalizate. Colegul meu, mai vorbaret, mai glumet si mai vocal, a reusit sa-si intarate pana la isterie vecinele ce stateau si ele cu zecile la coada. Frate! Ce era la gura lor! Si cu cata convingere sustineau ca stiu ele ca noi incasam sutele de dolari! Puteau sa jure ca le trimiseseram parintilor dolarii, ca cica au vazut chiar ele dolarii in casa la ei si cate si mai cate. Daca mai tinea coada inca o ora poate as fi aflat si ca am un xerox de falsificat bani in camera de camin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Acu' sincer, ma vezi pe mine "basista"?
Este suficient sa vezi subiectul postat de mine cu Rosia Montana!
Incerc sa imi exprim parerile legate de situatia politica actuala si de interesele tarii!
Fiecare cetatean responsabil trebuie sa se informeze si sa-si exprime opinia in mod liber!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

catrinik ...intotdeauna se exagereaza dar dna de la Cugir zice a venit duba dupa ea si ca era procurorul si 2 oameni imbracati in negru cu ochelari fumurii, fara cagule...pentru ce, pentru o sectie de votare unde au votat 31 de oameni si 2 din nu stiu ce oras....

ali

Ali, o sa spui ca am ceva cu tine si zau ca n-am dar intamplator am vazut si eu interviul acela telefonic.
E acela in care reportera in 5 minute a pronuntat de 15 ori cuvantul "incredibil", nu ?
Cand doamna de la Cugir vorbea calm si reportera tot o intreba "dar erau si mascati, nu ?", femeia saraca, un pic derutata "da, erau si mascati, a nu, nu mascati, cu ochelari de soare"
"Si v-au urcat in duba cu forta, duba aia ce doar ducea, nu aducea?"
"nu, nu cu forta, mai erau oameni in duba, aveau citatii, eu nu am avut citatie"
Eu aici,daca eram reporter serios intrebam " dar ati fost de acord sa mergeti la Alba Iulia?"
Deoarece daca a fost de acord nu avea nevoie de citatie. Daca i-ar fi spus procurorului" lasati-mi citatie si vin maine cu un avocat sa dau declaratie", sincer, sincer crezi ca ar fi urcat-o in duba cu forta???
Eu nu cred!
I-ar fi dat citatie, cum aveau toti ceilalti din duba!

Dar....asa se face jurnalism in Romania.
Folosind "incredibil, halucinant" la fiecare 3 cuvinte pentru audienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Si as avea multe de comentat la interviul acela deoarece a fost "un model de jurnalistica romaneasca de senzational"

Reportera a fost un pic "derutata" de modul calm in care povestea doamna de la Cugir si pe romaneste, ca sa faca stirea "meritoasa" ii tot punea in gura cuvinte, ai observat lucrul acesta?
Eu da.

Incepand cu "luatul de la serviciu":
"si au venit peste dumneavoastra la serviciu sa va ridice sa dati declaratii?"
" nu, m-am intanit intamplator cu procurorul, pe hol, in sediul primariei, cladire vecina cu cea in care lucrez, cand m-a oprit sa ma intrebe daca cunosc aceasta persoana, mi-a aratat un dosar, acea persoana eram chiar eu"

"Si v-a urcat in duba, cu mascatii dupa aceea?"
"nu, intai am fost la sefa mea sa ma invoiesc, sa pot pleca"

Doamna de la Cugir:
"am intrebat daca duba ma va aduce inapoi in oras, mi-au raspuns ca duba doar duce, nu si aduce"
"A, incredibil! V-au amenintat!"

"Si ce v-au intrebat?"
"M-au intrebat daca am fost presedinta de sectie, daca au fost evenimente in sectie, daca au fost observatori, daca s-a votat cu urna mobila sau lista speciala"

(Wow ce intrebari "lipside de obiect", ce este senzational/anormal/intimidant in ele?)

Acum serios vorbind, unde in lume ati vazut voi masini de politie/dube care sa asigure transportul martorilor si inapoi acasa...parol, ca nu exista asa ceva.

Cam asa a decurs interviul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:

Vreau un viitor in care puiului meu sa nu-i fie frica sa vorbeasca si sa aiba dreptul sa aiba alta opinie decat ceilalti.

Uite, iti propun un experiment, 1 luna de zile tine televizorul doar pe desene animate, nu mai citi presa politica (evita jurnalul si cotidianul macar), si o sa vezi ca n-o sa iti mai fie "frica" . Toate televiziunile exagereaza si dau breaking news-uri pe banda rulanta, de zici ca maine va fi sfarsitul lumii, (colaps politic, vreo catstrofa naturala exagerata, vreo actiune fara precedent a justitiei, etc).

PS: ma intrebai de ce-ar fi zis mama daca vedeau mascatii, eu te intreb altceva, ai vazut sau auzit tu vreo cunostinta luata de mascati? Altele decat cele aratate la antena3.
Si ca sa iti raspund la intrebare, nu cred ca mama ar fi avut vreo problema cu dna-ul, daca chiar veneau sa o intrebe de sanatate. Pentru ca nu a incalcat nicio lege votand, si ea stie asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Si Ali, daca intr-adevar esti de buna credinta, atunci trebuie sa citesti si sa afli informatii din toate partile.

De exemplu aici poti afla povestea unui batran (88) care pe antena 3 se jura ca a fost abuzat ( a primit si o antena gratis pentru asta fix de la d-l Gadea) iar cand l-au intrebat jurnalistii de la Evz parca nu mai era abuz totusi...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Asaltul-anchetatorilor-la-Suraia-a-fost-doar-la-televizor-996813.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Taman asa si eu, tot la Universitate eram.
Pleacm sa imi iau blugi-primise marfa undeva pe Magheru si cand am scos capul la metrou ,erau toti minerii care ori faceau ordine ori nu.

Mi-a ramas intiparita pe retina imaginea unuor mineri care tarau de picioare un cetatean si in virtutea faptului ca era drogat probabil , il dadeau cu capul de fiecare treapta a scarilor de la metrou . Aud si acum zgomotul de cap trantit ...

da e drept ca florile platate au fost frumoase...
daca de atunci minerii si Iiescu ar fi fost anchetati de procurori ca acum ...

Mergi la inceput