Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)
Raspunsuri - Pagina 18
ali24 spune:
Ada in leg cu soacra ai dreptate.doar ca poate fiind si tu obosita si stresata i ai zis pe vreun ton mai agresiv.si ele saracutele sunt sensibile.eu la rafi ma certam aprope zilnic cu sotul din cauza soacrei ca venea ea cu diverse idei de atotstiutoare si na cum sa stiu eu mai multe ca eu nu am mai avut copii.oricum ma opresc aici ca as putea sa ma lungesc pe acest subiect pana diseara.eu dupa cum am zis si la laura as fi bucuroasa sa ma trezesc la2ore.ca ma trezesc mai desDar tie ti e mai greu ca trebuie sa mergi si la munca.spuneai ca iti iei o angajata sa te mai ajute.nu ti ai mai luat sa te poti odihni putin si ziua daca noaptea nu poti.
adarev spune:
Multumesc, fetele de incurajari, ce sa mai zic, oi scoatec eu la capat cumva. Mi-am luat Ali si inca o fata la birou, dar trebuie sa vin ca sunt oameni care nu vor sa vorbbeasca decat cu mine.imi este mai usor si cu a doua fata. Ile, imi face menajul doar cand poate. In rest sta pe picioare cu asta micu. Am impresia ca-l doare si burta. Azi nu a fcut caca dcat o singura data. Parca in spital facea dupa fiecare scaun.
Ada
maria0408 spune:
Ada incearca sa vezi si paharul plin. Macar te ajuta cu ceva. A mea soacra a vazut-o pe fetita de 3 ori in trei ani si atunci a trecut pe la noi nu pentru ea ci pentru ca avea nevoie de noi, am dus-o la medic, operatie, tratamente, etc.
Incearca sa-i explici ca este ok sa-l tina in brate, sa-l alinte cand cel mic plange, este agitat, are nevoie de cineva aproape. Dar ca este inutil si ca veti avea probleme ulterior daca il obisnuiesti sa doarma in carucior doar leganat si in miscare (eu am patit-o la fetita, dormea fix cat mergea caruciorul, cum statea cum deschidea ochii). La fel si cu leganatul pe picioare, daca asa il invata asa o sa vrea sa adoarma mereu, iar la aceste obieceiuri renunta foarte greu, dupa 2/3 ani.
Fetelor mi-au sosoit rezultatele la analizele facute inainte de cezariana. Glicemia mea este sub limita de referinta. Aveti idee este vreo problema, cu dr. vorbesc maine.
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
ARUBA spune:
Fetelor, vesti bune, am fost si noi azi la doctor. Mi-a trecut fobia de scos pitica din casa. Acum am alta, am dus-o in landou, scaunul auto nici nu l-am despachetat inca, mi se pare ca sta mai bine in landou, iar cum clinica e ft aproape am zis ca o duc asa. A fost ok drumul, a dormit mereu, la doctor a fost cuminte, ne-a zis ca evoluam bine, a luat 400 gr si mi-a zis ca pt ca ia asa bine in greutate sa nu o trezesc noaptea ca sa o alaptez la program, sa o las in ritmul ei (treziri la 4-5 ore), doar daca mai am probleme cu angorjarea sanilor sa o trezesc la 3 ore. Imi pare rau de mamicile care se trezesc din 2 in 2 ore, asa a fost si la noi in primele 2 nopti acasa, deci stiu ce inseamna. Slava Domnului ca bebe se trezeste prima data la 1-2 si apoi direct la 6 dimineata. Mai bag o ora de somn si peste zi si mie imi ajunge.
Porumbita: nasol cu operatia, du-te sa te vada ca nu e de gluma. Poate iti mai face o sutura ceva.
Biribu: mersi de pontul despre lactatie pe timpul noptii, se pare ca se adevereste, nu mi se mai umfla chiar asa de tare sanii ca acum cateva nopti.
PS: am pus poze noi pe picasa
Delia21 spune:
Ali24,eu sunt ca o drogata de somnul ptin ,3 ore pe noapte si alea cu intreruperi;nu mai rezist!!Nu suntem acasa,Laila mai are de stat caci oboseste repede cand papa la biberon,din 50 ml cat e portia,cel mai muult a baut 38 ml ieri si a fost mare evenimentde obicei dupa 10-20 ml renunta....desi i se da bibe doar o data la 12 ore...Noaptea stau cu ea la spital si vai de somnul ala...iar ziua sunt cu mama si Rudy...care ma iau de buna cand vin dimineata;am luat camera la hotel de 1 saptamana caci destul imi stresai prietenii cu omnprezenta mea.Ca sa ma plang si eu: imi zice mama f indignata dupa ce-i povesti de "mandrul"....cu ce se ocupa in ultimul timp si care-i sunt activitatiile extrafamiliale...."pai mama care barbat o sa stea cu tine daca tu nu te machiezi"? mama a fost tot timpul o duper-cocheta,eu ....ma machiez la ocazii,nu zilnic;aplic dimineata un fond de ten...dar cum sunt fara vlaga zilele astea...altceva nu mai pun caci Laila ma place si nerujata si nerimelata;nu am avut replica pt mama,imi venea sa plang de durere cand a emis asemenea aberatie,daca era soacra mai ziceam;a sa mai spun ca imi zise ca desi scapai de burta,uite am ramas cu sunci pe picioare si neparat sa fug la Gym;stiu ca intentia ei e buna dar eu am alte prioritati si de nesomn sunt depresiva...si nu am chef de nimic.Binenteles ca in timpul zilei plimb familionul,adeca pe Rudy si pe mama pe la muzee si parcuri si Legoland si gradini...si beau la coffeina si la multivitamine zilnic...caci altfel ma sfarsesc. Nu mai spun cat de mult imi doresc sa aiba Laila unda verde la mers acasa
BUN VENIT NOILOR BEBELUSI si FELICITARI PROASPETELOR MAMICI!
ali24 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita ada simpatizez la greu cu tine... asa imi faceam mie maicamea si sotul tura trecuta; iar eu eram ca o moara stricata; le ziceam sa ma lase in ale mele ca dc cumva pierd laptele pe motiov de stres ii strang de gat acum au invatat lectia si ma lasa in ale mele recunosc insa ca eu sunt super dura si cand sunt mega obosita o dau naibii de diplomatie si ma iau nervii... ori ma ajuti cum am nevoie sa fiu ajutata ori ma lasi... sa gasesc alta solutie |
m am regasit si eu in mesajul tauvad ca si ai mei si au invatat lectia.sotul si a dat seama ca aveam dreptate si i am crescut si fecioru alalalt asa de bine asa ca acum daca zice mumasa ceva imi ia apararea.si ea oricum chiar daca imi dau seama ca nu e de acord cu unele chestii se abtine si nu zice nimic
ilenuta ai mare dreptate.intradevar cand nu esti numai tu cu copii clar oricat te ai stresa sa faca lumea cum vrei tu nu o va face.si daca nu o face in fata ta o face cand esti plecata.(ex dat dulciuri)
Kimmy
si a ta e tare
mygirl spune:
Ada, ti-am admirat si eu cavalerul, ce tinuta moderna are :). Te cred ca iti este greu si cu serviciu, cu pitic mic si cu soacra. E bine ca te ajuta, dar stiu cat de usor te pot scoate din sarite. Ai mei socrii sunt super de treaba dar prefer sa nu apelez prea mult la ajutorul lor. Acum norocul meu este ca se ocupa de fata cea mare, sunt cu ea la munte si nu stau prea mult pe capul meu.
Eu in schimb, de prea multa singuratate - sot plecat, copil la munte, prietene ocupate cu serviciul - nu reusesc sa-mi ies din butoiul cu melancolie.Ma ocup de Eric si nu am putere si nici chef sa fac nimic altceva. Am vazut ca sunt fete cu probleme mult mai multe si mai grave decat ale mele- le admir pentru modul in care fac fata greutatilor.
Delia, recuperare rapida si usoara sotzului tau, spor la gasit casa si multa putere sa te descurci cu toate! Super initiativa mamicilor.
Aruba, superba printzesa ta, ma delectez cu pozele voastre atat de bine realizate, transmit atata liniste, frumusete si iubire! Cu sanii esti mai bine acum?
Am mai admirat pitici mici si bucalati, care mai de care mai frumos:) Eu am pus poze pe Fb, o sa incer ca transfer cateva si in contul comun.
Acum vin cu cateva intrebari, ca albesc pana peste 2 sapt cand merg la pediatra, poate reusiti sa ma lamuriti:
- Eric e alaptat exclusiv, are scaune cam la fiecare masa - consistenta lor ma nelinisteste, sunt lichide, au mucus si culoare cand galben inchis cand sunt verzui (scuze de detalii). Are crampe, se aude burtica cum bolboroseste si ii dau Bonisan. la maternitate mi-au zis ca pot manca orice, dar acum am indoieli - oare de la fructele p care le mananc eu -pepene, piersici face asa, scaunele lichide cu mucus sunt normale la bb alaptati?
- De cand s-a nascut, are in varful puticii 2 brobonele albe. Peditra mi-a zis sa il dau cu rivanol, pana acum nu au disparut dar mi se pare ca rivanolul i-a afectat putin pielicica din varf, e mai uscatasi un pic crapata. Voi cum tratati baieteii in zona intima?
Sper sa ma ajutat
ali24 spune:
delia draga de tine.frumos te a consolat si maicatamai de machiat si gim cred ca ai tu nervi acum.iar in leg cu sotul sa zicem ca esti tu nemachiata dar copii?ei ce au de nu vine sa ii vada?hai ca iar m am enervat cu el.eu cred ca daca asa e genul poti sa fii miss america si tot asa va face.
va pup si pe tine si pe laila si pe rudy
aruba ma bucur de vestile tale bune.
Delia21 spune:
ADA,ma bucur ca sunteti acasa si ma iau totodata temerile cum o fi la noi dupa ce pleaca mama pe 12 septembrie;vreau sa te intreb ca faci cu vaccinurile;mie imi e o mare teama sa-i las sa-i dea ceva Lailei deocamdata...si apoi le-am spul la neonatoloaga si la pediatra ca eu nu vreau in primul an sa-i dau n tulpini intr-un vaccin cu doar unul,chiar daca asta mareste considerabil numarul de vizite la cabinetul medical.
maria0408 spune:
Am vazut si eu poze noi de piersicute superbe - Biribu ce flacau mare ai tu acolo.
Michelle bine ai venit acasa, ce frumos le sta impreuna celor doua surioare.
Ada super sic Nectarel.
Ned ce somnoros dragalas ai.
Aruba ma repet, Ana Grace e mamica ei in miniatura.
Rocsy e super haioasa Natalia cand doarme, iar surioara pare topita dupa noua ei papusa
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu