Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Si noua ni s-a spus sa nu o punem intre perne pana la 6 luni. In schimb o tin in brate cu o mana sub fundulet si una sub axile...altfel nu e chip sa stea.
Eu nu am luat carucior cu multe chestii pt ca mi s-a parut si f scump, mai ales ca scoica si landoul sunt pt o perioada scurta de timp. Avem unul care se lasa pe spate aproape complet (numa bun sa nu regurgiteze) si de multe ori i l-am ridicat chiar mai mult pt ca nu suporta orizontala total. Si la David stiu ca am inceput sa-i ridic spatarul pe la 4 luni si ceva.
Marci noi am scapat de cojite cu apa cu bicarbonat de sodiu - tamponata la inceputul baitei, apoi spalat cu samponel si ciufulit bine zona cu periuta de par. La 3-4 baite au disparut complet.
Lady noi avem cub Tolo de plus si il iubeste in continuare f tare. Dar il avem de 6 ani aproape, nu mai stiu unde l-am gasit de curand, parca pe ebay..
Ronina bine ca esti bine. Nasol cu criza de bila, succes sa scapi repede de ea (poate nu strica sa faci o eco)
La noi a fost invers ieri: nu a dormit mai mult de 45 de minute toata ziua si doar cat a mai supt . Dar la 8 si ceva a cazut lata...si eu la fel doar ca nu mi-am permis luxul sa ma culc la ora aia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Danaang: multu! Bianca mea inca mai incape in landou, iar uneori cand ne plimbam pe undeva pe unde mergem cu masina o punem direct cu scoica pe carucior ca exista sistem de prindere si pt ea. Pana la 6 luni la noi nu e cazul sa trecem la partea sport, asa ca nu stiu ce as face daca ar fi altfel situatia.
Lady_X: asa mult doarme, dupa fiecare masa? Eu ma minunez ca Bianca nu plange deloc daca o trezesc, chiar daca nu a apucat sa-si faca somnul, ba mai mult imi zambeste bucuroasa ca ma vede. Cred ca nu se prinde inca ce anume a trezit-o
Buburuza: debridat e tot pt voma. Eu citisem in prospect ca metoclopramida ajunge in lapte si ca nu s-au efectuat studii daca afecteaza sau nu bebe asa ca m-am bucurat de alternativa.
Dara: wow, ce strengarei obositi am avut aseara, maine e luna plina si poate de aia. Nu stiam faza cu 5 luni jumate, chiar ma gandeam de cand ar trebui sa incercam si noi pozitia, deocamdata o mai tineam putin in sezut de cand a implinit 5 luni dar mai mult de forma, sprijinita de sub brat si nu pare sa-i place, doar n-o fi proasta, in brate e mai bine Lingurita din aia ingusta de silicon am si eu, ca daca am avut de dat picaturi de la cateva sapt. am zis ca macar sa nu-i iau din aia maroaca pt papat. Apropo de vigantol, eu ultima data nu am gasit la farmacie decat vit D3 in loc de vigantol si vad ca asta-i place mult mai bine, oare o fi grav ca i-am schimbat? Farmacista m-a asigurat ca e tot aia si atunci am zis ca nu mai sun pediatra sa o bat la cap cu prostii, dar acum ca vad ca-i place mai mult as lua tot asa daca e ok, voi ce stiti de asta?
Strumfy: sanatate motzatei! Yeeey, am prins saptamana alaptarii inainte sa incep diversificarea, cand inca suntem pe exclusiv
Tala: si eu o tin pe Bianca cu mana pe sub fundulet inca de pe la 4 luni si ceva, ca nu-i mai placea tintuita. Ce sa zic, sper ca nu e grav, ma gandesc ca daca nu era pregatita pt pozitia aia nu i-ar fi placut atat. Da, va trebui sa-mi fac vreme sa ajung la o echo.

Noh si acum sa ma laud, cand ii e somn Bianca o ia la gangurit, iar cea mai noua achizitie e ma-ma Evident ca nu zice constient sau cu inteles, dar zice, si mi se umple inima de bucurie cand o aud
In alta ordine de idei, am incercat pampers nr 4 si ii vine prea mare zic eu, arata de parca poarta burtiera si mi-e mila de ea ca probabil ii e si cald. Am incercat si nr 3 de la babylove, e fain elasticul ala de la spate, n-a mai iesit kk din el, in schimb cand e mult ii urca in fata si ajunge sa se mazgaleasca pe la pasarica ceea ce nu-i tocmai indicat ca n-as vrea sa se infecteze. Iar pipi a iesit si din el o data pe lateral, e mai grosut si nitel mai incomod pt ea cred. Overall, eu am decis sa revin la pampers active baby nr 3 deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, astea sunt acele de siguranta

http://www.ralf.ro/detalii/ace-de-siguranta-milward-bebe-167

Eu nu il pun in fund pe Euan. Se va ridica singur cand va putea. La fel si cu mersul. Nu ma cocosez, umbla el cand e pregatit.

Mare bucurie mare, ieri am primit pasaportul asa ca abia astept sa plecam.

Mergi la inceput

JD: daca nu se ridica singur in fundulet pe cand incepi diversificarea cum ii vei da sa pape?
Si restul fetelor care incepeti/ati inceput mai devreme de 6 luni diversificarea, cum pozitionati bebele sa poata inghiti daca inca nu sta in fundic? Offf, am o groaza de intrebari si pediatra asta ma tot amana cu vizita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Sarumana, J.D., pai da, cu statul in fund ai dreptate, nu ma ingramadesc s-o pun in fund, ziceam in sensul de "nu mai devreme de 5 luni si jumatate" cum mi-a zis si dr. - adica tot in acelasi sens de "nu mai devreme". Insa in panta asa pe scaunul de masa care se lasa pe spate, sau pe diverse, o pun oricum si o puneam demult din cauza de reflux, dar in panta, nu proptita in fund.

Tinuta cu fata spre lume de sub axile si de fund nu mi se pare ca si cum ar sta "in fund" pt ca nu se propteste ea pe fundul ei, sa stea cocosata gramada, ci e sustinuta.
Sunt de acord cu tine, J.D., nu tin sa faca lucrurile mai repede.
Cu mersul nu stiu, pt. ca nu stiu cum fac copiii, o s-o ajut dc. "cere" ea...daca se enerveaza ca nu poate sa se ridice sau ceva, are fundul greu sau mai stiu eu ce, nu ca sa invete mai repede, ma gandesc ca are timp toata viata sa stea in fund si in picioare.

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Ronina, la masa il pun in fund, oricum la inceput dureaza masa fix 2 minute. Dar nu il pun 10 minute sprijinit. Finn statea binisor la 5 luni jumate desi era mare, 9 kg.

Mergi la inceput

Dara, e normal sa vrea sa vada diverse si sa stea ridicata. Eu l/am pus pe Euan in fund pe canapea la 5-6 saptamani sa/i fac pozele pt pasaport. Eu il tin in marsupi pentru ca mi/e frica sa nu cad cu el. Am calcat stramb de cateva ori si daca il avea in brate era nasol.
Finn a mers singur la 14 luni. Pe la 12 luni mergea impingand antemergatorul, dar singur nu facea pasi. Noi nu l/am tinut de maini. Se plimba tinandu.se de mobila prin casa. Intr/o zi l/am pus in picioare in mijlocul sufrageriei si a pasit spre mine. De atunci l/am lasat singur. A avut teren bun de exersat pentru ca era zapada afara si avea si costum de iarna care ii proteja fundul de cazaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Daca e cineva interesat, soacra-mea a observat ca Miruna accepta mult mai bine lingurita de silicon ingusta (ii da vigantolul cu ea, ca altfel se enerveaza sa stam sa-i picam in gura) -si nu mai gaseam din aia ingusta, ca nu fusesem atenta de unde o luasem...o luasem la intamplare, eu sau mama. Si acum cautand altceva, am gasit care e. E de la Primii Pasi si e mult mai ingusta decat alea rotunde de pe la alte firme...ca stiu ca zicea cineva de acceptatul linguritei, parca Ronina. Am comandat 10 acuma, sa fie, daca tot stiu ca o accepta mai bine pe aia. Vad acum ca ii mai zice "cupa mica". Cam asa arata http://www.buburuza.ro/bucataria-mea/vesela-si-tacamuri-mici/lingurita-cupa-silicon dati si voi cautare dupa cod sau dupa imagini daca va intereseaza.

Pe asta am folosit-o si eu la andrei, probabil la fel voi folosi si la maria..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, pai tot pe la 8 a picat si Miruna ieri, nu mai devreme, ziua a fost zapaceala.

Ronina, o s-o pun in Chicco Polly, eu am pus-o deja pe spate, dar o sa-l mai ridic putin, pana ajunge sa zic cam cum sta in scoica. Ca vorba lui J.D. cat o sa dureze la inceput sa-i dau 1-2 lingurite...si daca in scoica tot sta asa...
Dr. mi-a zis ca unii bebei cu reflux super nasol papa biberon in scoica, dorm in scoica...ca na, se pune in balanta, altfel n-ar asimila nimic.

Mergi la inceput

Aha, am priceput acum, deci asa inclinata in unghi mic e ok, nu ma gandisem ca la inceput dureaza asa putin papatul. Am intrebat pt ca vreau sa incep sa o mai tin si eu in scaunelul de masa cate putin asa dat pe spate sa inceapa sa se obisnuiasca, incet incet noi ne apropiem deja de inceputul diversificarii si vreau sa incep ceva mai devreme sa o obisnuiesc cu canuta de apa ca probabil va dura si asta cateva zile.

Mergi la inceput