Se mai da antibiotic?

Se mai da antibiotic? | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

Am gasit pe urechea copilului meu o capusa.Tocmai se pregatea sa se infiga, ''isi cauta loc'',insa am scos o inainte sa se fixeze.Dar a apucat sa l intepe putin,pentru ca se vad doua urme mici,ca niste zgarieturi.E cazul sa faca tratament?Si daca da,cu ce?La noi in oras dr sunt oarecum depasiti,se da tratament cu doxiciclina timp de 7 zile,insa eu citisem ca tratamentul se face pe o perioada mai indelungata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

ampicilina sau augumentin 7-10 zile e destul pt prevenire. in caz de boala ttratamentul cu antibiotice e de lunga durata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu am avut una acum citiva ani pe picior, am facut prostia sa o scot singura......am fost norocoasa si nu a ramas "capul".
M-am dus la doctor si mi-a spus ca daca mai am sa nu o scot singura.
Si sint capusele purtatoare de "microbul ala pacatos" (care nu stiu cum se numeste) si altele nu.
Cunosc un individ care a avut una infectata .......nu vreau sa te sperii dar trebuie facute analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

protocolul curent spune ca daca nu a stat infipta mai mult de 24 sau 48 de ore (circula ambele versiuni) in piele, nu se da antibiotic. ati scapat cu bine, bine ca ai depistat-o la timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Multumesc pt raspunsuri.Am sunat azi medicul de familie si mi a spus ca tb sa i dau ospamox timp de 2 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Capusa nu transmite bacteria decat daca a avut contact direct cu vasele de sange. Ea se hraneste cu sange, de aceea se infige adanc in piele sa ajunga la capilare. In timp ce ea suge sangele, are loc un schimb de lichide si de la capusa la om si astfel se transmite bacteria (daca e capusa purtatoare, nu toate sunt). Daca nu a apucat sa intre in piele si sa suga sange, nu a avut cum transmite bacteria in caz ca ar fi fost infectata. Bacteria Borellia sp. se transmite prin sange.

Desigur ca faci cum a zis medicul, daca ai incredere ca e mai bine informat. Informatii gasesti si pe net, eu zic ca e mai bine sa te informezi singura inainte sa ii dai tratament cu antibiotic, daca nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu citisem ca inainte de a da antibiotic, se fac analize de sange.
Ce te faci daca mai gasesti o capusa peste 2 saptamani ? Dai iar antibiotic ?

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Monica70

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

dr a hotarat sa i dau antibiotic pt ca i am spus de cele doua mici leziuni care aveau sange.
szivarvany,analizele nu se fac acum,pt ca nu s concludente,cel putin eu asa stiam.in plus,analizele astea nu s la indemana oricui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Mie mi-au facut analizele la singe atunci, alta dupa 3 saptamini si inca una dupa 7 -8 saptamini.

Eu cred ca se fac in orice spital din Romania.

Mergi la inceput