URGENT VA ROG ;la alaptare avem in gurita probleme
baiatul meu suge si bibero si piept .are 7 zile si in gurita ia aparut broboane ca si cu ar fii lapte batut. ce e de facut. e ceva alarmant? nu se ia la curatat. asa e normal?
Raspunsuri
Alexa_G spune:
Cel mai bine faci o vizita la dr pediatru / neonatolog.
Poti curata gurita cu o fasa sterila pe care pui cateva picaturi de glicerina cu spumicin, dupa masa.
sanatate!
andieelen spune:
Stai linistita! Nu e grav! Lui nu ii produce disconfort. Si Codrutul meu a avut pana pe la 3 luni desi i-am tot curatat gurita cu tifon cu glicerina.
Dupa ce papa infasoara un tifon steril pe deget, pune 0 picatura de gricerina boraxata (o iei din farmacie) si sterge cerul gurii, obrajorii, gingiile si limbuta. (El nu o sa protesteze pentru ca are gust dulce). Apoi, macar 15 minute nu-i da laptic. Si, bineinteles, biberonul si tetina bine spalate. Sanatate!
cristinuk@ spune:
nu e normal are candida si se trateaza la sfatul unui medic aici exista un gel special se numeste daktarin cred ca e si in ro
se poate extinde in intestine si provoaca dureri de burtica atat sanul trebuie tratat si el spalaturi cu bicarbonat de sodiu si biberoanele sterile
este o micoza care poate provoca colite intestinale, alergii cutanate,alimentare si la diferite ciuperci , astm ,insomnii, probleme ginecologice, dureri articulare ........
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui auramamy baiatul meu suge si bibero si piept .are 7 zile si in gurita ia aparut broboane ca si cu ar fii lapte batut. ce e de facut. e ceva alarmant? nu se ia la curatat. asa e normal? |
Mergi la medic!
mamica9 spune:
si noi tot cu glicerina boraxata am rezolvat-o. gasesti la farmacie. pentru ca nu ma lasa sa ii bag pansamentul in gurita, eu am folosit alta metoda. imi aplicam solutia pe mamelon, apoi ii dadeam sa pape. a mers de minune.
Selene_Bunny spune:
La noi a functionat Planta Gingival, nu glicerina boraxata. Care ar trebui sa contina si Nistatin, pentru a fi eficienta, daca bine imi aduc aminte.
lavi02 spune:
Mie. Mi-a comandat doctorita glicerina simpla, neboraxata, cu nistatin. Acidul boric e toxic, mai bine fara!
Alta varianta, tot de la doctorite ( am 2) o cana de apa fiarta si racita in care dizolvi o lingurita de bicarbonat. Torni cate o lingurita din solutie pe o compresa sterila si stergi Cu ea in gurita copilului. Repeti de mai multe ori pe zi, dupa supt.
Dar la noi a fost doar limbura putin alba, nu depozite mari. Intreaba pediatrul, pana atunci poti folosi varianta a doua, cea cu bicarbonatul.
oanap85 spune:
vroiam sa spun ca se poate pune glicerina si pe suzeta ca sa-i curete gurita,ptr bb mai mari bineinteles si care au suzeta:)
dar cand are afte de acestea cel mai bine e cu pansament steril ....
sa-ti traiasca bebele auramamy si crestere usoara iti doresc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).