sunt egoista sau nu?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

incerc inca un raspuns practic ...daca tot zice atata ca voi sa-i platiti cheltuielile, ok, i le platiti da el da trei sferturi sau cat consideri din venitul lui lunar.Daca nu, sa-si gaseasca fraerul care il tine, pariu ca nu il tine nimeni asa mai mult de o luna...
Unde o sa se duca...in parc pe banca, nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Nikol, de la mine se vede ca de fapt si pana la urma, tu ai profitat mai mult de el decat el de tine. Te-a lasat sa stai singura in casa, care de drept era si a lui. Ai platit chirie ptr asta? faptul ca tu ai platit darile, mi se pare normal, din moment ce tu locuiai acolo. Deci da, din afara, se vede ca esti egoista.

De asemenea, inteleg ca el nu se opune sa vindeti si sa luati impreuna ceva mai mare. Problema nu pare de atat de bani, cat de atasament si de teama de responsabilitati. Ori in conditiile astea, e aiurea sa pui problema mercantil, nu o sa ajungi nicaieri cu abordarea asta. Cel mult te vei certa cu el, ceea ce va ingreuna si mai mult lucrurile. LadyJ ti-a dat niste sfaturi foarte faine, pe care, de altfel, mi le-am notat si eu. Incearca sa schimbi unghiul din care te raportezi la problema, schimba focusul de pe bani si orienteaza-l pe familie (familia largita) si pe binele tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sa vindeti si fiecare pe drumul lui.....nu sti cu nimic vinovata tu..ai un copil asupra lui trebuie sa te concentrezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Nikol, fratele tau e un parazit inconstient si unele postari m-au ingrozit (alea cu eu ii spalam nadragii lu' frate-miu si-i faceam de mancare si n-avea decat 30 de ani, puisorul - mentalitate de romanca obisnuita sa traga la coasa toata viata). Nu esti delc egoista sau, daca esti, e un egoism normal si benefic.

Mie imi place atitudinea unora plina de binevointa, si ajutor catre cei nepastuiti, care le da cate un leu la cersetorii aia de la semafor sau de la biserica, dar nu ar da un polonic de ciorba propriului frate ca nu cotizeaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:

Nikol, fratele tau e un parazit inconstient si unele postari m-au ingrozit (alea cu eu ii spalam nadragii lu' frate-miu si-i faceam de mancare si n-avea decat 30 de ani, puisorul - mentalitate de romanca obisnuita sa traga la coasa toata viata). Nu esti delc egoista sau, daca esti, e un egoism normal si benefic.

Mie imi place atitudinea unora plina de binevointa, si ajutor catre cei nepastuiti, care le da cate un leu la cersetorii aia de la semafor sau de la biserica, dar nu ar da un polonic de ciorba propriului frate ca nu cotizeaza...

Ce tare, adica eu imi cheltuiesc banii pe prostii si pe urma ma duc sa ma milogesc pe la rude, nu? Si tot eu sunt victima, sarmanul ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
De asemenea, inteleg ca el nu se opune sa vindeti si sa luati impreuna ceva mai mare. Problema nu pare de atat de bani, cat de atasament si de teama de responsabilitati.

Ce e rau in a nu vrea sa mai ai grija de o persoana in plus? Are 25 de ani, un copil, destule pe cap. De ce sa mai fie nevoita sa aiba grija/sa traiasca cu un iresponsabil de pe urma caruia sa traga ponoase?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu a zis nimeni ca e o victima...
in fine ...asa cum spuneam sunt oameni si oameni...
in final fiecare face cum crede ca e mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
De asemenea, inteleg ca el nu se opune sa vindeti si sa luati impreuna ceva mai mare. Problema nu pare de atat de bani, cat de atasament si de teama de responsabilitati.

Ce e rau in a nu vrea sa mai ai grija de o persoana in plus? Are 25 de ani, un copil, destule pe cap. De ce sa mai fie nevoita sa aiba grija/sa traiasca cu un iresponsabil de pe urma caruia sa traga ponoase?

mai, persoana aia in plus e fratele ei. si eu nu vad ca ea il duce in spate, sincer. vad ca ea a stat bine-merci si in casa lui, fara ca el s-o deranjeze. acum a venit vremea sa faca si ea ceva pentru el - fie si numai sa-l asculte cu adevarat si sa inteleaga ce are el nevoie. parca in viata serviciile se intorc sau s-a schimbat cumva regula si nu stiu eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nikol, fratele tau nu se va maturiza niciodata daca nu va desprindeti unul de celalalt. Si eu am avut un frate student care statea la mine, m-a stors de vlaga anii aia, ajunsesem sa nu ne mai suportam deloc.
Intr-un final i-am spus ca trebuie sa se mute si a fost o decizie f buna. Hraniti o dependenta periculoasa, tu iti iei responsabilitati mai multe decat trebuie si el deloc. Niciunul nu iese bine de aici.

Lasa-l sa ia viata in piept, probabil ca ti-e teama de ceea ce se va intampla cu el, dar nu e responsabilitatea ta. E adult, sa isi asume responsabilitatea pentru viata lui.
Te simti vinovata pentru ca probabil asa ai crescut, cu ideea asta ca TREBUIE sa ai grija de el. Nu trebuie nimic, tu trebuie sa ai grija de tine si de copilul tau, care intradevar nu se poate descurca fara tine.

Mergi la inceput

Citat:

mai, persoana aia in plus e fratele ei. si eu nu vad ca ea il duce in spate, sincer. vad ca ea a stat bine-merci si in casa lui, fara ca el s-o deranjeze. acum a venit vremea sa faca si ea ceva pentru el - fie si numai sa-l asculte cu adevarat si sa inteleaga ce are el nevoie. parca in viata serviciile se intorc sau s-a schimbat cumva regula si nu stiu eu?

Crezi ca faptul ca-i plateste intretinerea nu e suficient? El statea (parazita) pe la prieteni, in timp ce ea muncea ca sa-si plateasca chiria.Ea l-a ascultat cu adevarat, ce e asa de greu de inteles ca lui ii convine, acasa nu trebuie sa plateasca nimic, ca-i soru-sa care sare cu banu si la intretinere, si la lumina si la ce-o mai fi, mancare isi ia el ce vrea, banii si-i sparge cum doreste, ce mai, ca acasa la mama. Diferenta e ca ea nu e mama.

Hai sa vedem, tu ai fi ok daca ai sta cu fratele, sotul, copilul plus gagica fratelui intr-o garsoniera, cand, cu putina bunavointa, ati putea sta singuri? Eu zic ca nu.

Mergi la inceput