Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei!
Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde!
Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
noi nu punem marar la nici o muratura ... din experienta bunicii, ea punea marar (de care se nimerea, verde sau uscat) la varza si castraveti si se inmuiau. poate era doar o coincidenta, dar noi nu punem si castravetii raman crocanti. punem in schimb mult hrean
a, si sarea conteaza foarte mult, la muraturi
noi punem sare grunjoasa, "varsata"
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei! Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde! Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Mey...voi imi demontatzi cunostintzele din mosi stramosi!
Dar nu va contrazic,ca stitzi voi "cite bordeie,atitea obicee"!
Insa din ce spunetzi voi,chiar cred ca sursa castravetzilor(direct culesi din gradina,versus piatza,pe mine cu supermarketul nici nu ma pun la socoteala )are rolul hotaritor!
Ioana si la noi muraturile se pun doar cu sare grujoasa!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit