urina intens colorata- culoare de ceai

urina intens colorata- culoare de ceai | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Imi poate spune cineva daca ceaiul de ceapa si tei coloreaza urina?

baietelul meu 2 ani, dupa o saptamana de tratament cu epitrim, eurespal, bronhexim, inca tuseste..asa ca ii mai dam sa bea in timpul zilei ceai de ceapa cu tei si putina miere. Ieri la 18.00 cand a facut la olita, pisu avea culoarea normala,seara la fel. Dar azi dimineata, in conditiile in care la 21.30 a baut 250 ml lapte si in timpul noptii cam 150 ml apa avea pisu colorat ca ceaiul, maroniu. Ieri in timpul zilei, a baut 500 ml lapte vegetal (dimineata+seara), compot, apa, ceai de ceapa (o cana de 200ml)- nu stiu sa va zic cantitatea exacta de lichid consumat..dar depaseste 1l.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu vreau sa te sperii, dar eu asa am avut cand mi-a debutat anemia hemolitica dupa 2 amigdalite f puternice.

trebuie sa iei in calcul urmatoarele:
daca a facut f f mult, cam asa devine culoarea.

daca l-ai vazut „in actiune”,de la inceput inchis, atunci poti merge la analize, din degetel, si cere pe langa hemoleucograma numaratoare de reticulocite.

daca acestea sunt crescut peste 7, 8 % atunci va adresati hematologului.
reticulocitele sunt celule rosii f tinere care apar in exces cand cele mature sunt distruse.

dar ar trebui sa fie si alte semne, de pilda sa aiba ochii galbeni si o stare de oboseala profunda.

nu cred ca ceaiul asta coloreaza urina...poate medicatia mai degraba.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

baietelul meu 2 ani, dupa o saptamana de tratament cu epitrim, eurespal, bronhexim, inca tuseste..asa ca ii mai dam sa bea in timpul zilei ceai de ceapa cu tei si putina miere. Ieri la 18.00 cand a facut la olita, pisu avea culoarea normala,seara la fel. Dar azi dimineata, in conditiile in care la 21.30 a baut 250 ml lapte si in timpul noptii cam 150 ml apa avea pisu colorat ca ceaiul, maroniu. Ieri in timpul zilei, a baut 500 ml lapte vegetal (dimineata+seara), compot, apa, ceai de ceapa (o cana de 200ml)- nu stiu sa va zic cantitatea exacta de lichid consumat..dar depaseste 1l.

Cred ca nu are legatura cu siropurile, altfel ar fi facut pipi mai colorat pana acum. Insa daca ceaiul a avut mai multa ceapa, da, este posibil sa fie mai colorat.
Eu i-as da sa bea mai multa apa, e cald, transpira, are nevoie sa se hidrateze.

A mea, daca nu bea suficienta apa, imediat se vede la pipi.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

oboseala..aici m-ai pus pe ganduri..si-ti zic de ce:el seara se culca intre 21-22, se trezeste pe la 6.30-7, pe la 11 cere somn, uneori il lasam, alteori il mai tinem pana la pranz si apoi somn, doarme destul de mul 3 ore 3 ore jumate. dar dupa 2 ore de la trezire cere ”nani”...se inatmpla sa fim plecati, el casca pe drum...si cere in brate. in genre e un copil activ, daca ma iau dupa zbenguiala lui, exclud varianta cu oboseala, dar ieri la fel: s-a trezit dimineata, l-am lasat la mama, la 11 a adormit pt 50 de min, s-a trezit a mancat, pe la 3 iar somn, era ceasul 6 dupa-amiaza si el nu se mai trezea, l-am trezit eu cu greu..ca voia sa mai doarma. la ochi nu m-am uitat sau nu am observat eu nimic.medicamente nu mai ia de luni.
l-am rugat pe sot sa-l urmareasca azi si daca e tot asa inchis, mergem sa facem analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

Cred ca nu are legatura cu siropurile, altfel ar fi facut pipi mai colorat pana acum. Insa daca ceaiul a avut mai multa ceapa, da, este posibil sa fie mai colorat.
Eu i-as da sa bea mai multa apa, e cald, transpira, are nevoie sa se hidrateze.

A mea, daca nu bea suficienta apa, imediat se vede la pipi.

Sanatate!

El bea f multe lichide, deci nu imi fac griji din cauza asta, ieriseara a avut pisul colorat normal. dimineata era inchis la culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

De obicei dimineata este mai inchis la culoare.
Da-i sa bea cat mai multa apa si verifica pipi macar o zi intreaga, daca este nevoie sa suni pediatrul, pentru linistea ta, macar sa ai ce sa ii spui.

Mergi la inceput

analiza din degetel da rezultatul in maximum 30 de minute de la prelevare.
Nu e prea invaziva si iti indica daca e vreo problema.
trebuia sa vezi de dimineata daca e inchis din primul moment.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Parerea mea ca este de la ceaiul de ceapa (nu se coloreaza si vasele in care o fierbi?). Bineinteles, totul tb corelat cu alte simptome si consultat medicul in caz de alte suspiciuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sa dea Dumnezeu ca toate fetele sa aiba dreptate si eu cu sabina sa ne inselam.

fa-i si hemoleucograma, undeva la synevo sau insitutul d ehematologie.
la noi urina e f intens colorata.totul e ok.bea lichide, dar avem anemie eritorcitara hipocroma severa.

Mergi la inceput

printre alimentele care coloreaza urina se afla si sfecla, urina devine rosiatica, asta asa, pt conformitate.

Histamina, de fpat nu i-am dat un diagnostic, doar am povestit in cazul meu de ce era urina f inchisa la culoare, din cauza distrugerii eritrocitelor.

de aceea as sfatui la o hemograma cu numaratoare de reticulocite pe oricine care in afara consumului de lichide sau alimente care coloreaza urina, prezinta acest simptom.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput