lamurire CIC

lamurire CIC | Autor: flaviutza

Link direct la acest mesaj

fetele(si baietii), is trista rau de tot...acum am aflat ca pt a beneficia de acel concediu ingrijire copil tre sa am 10 luni cotizatie cas..si eu in mom nasterii voi avea numai 8..ce vreau eu sa aflu si nu gasesc pe niciunde : daca dupa cele 42 zile obligatorii de concediu post-natal pot lucra in continuare inca doua luni , mai pot lua apoi acel concediu? sa nu?
si daca nu se poate si nu se poate, tatal copilului poate beneficia el de acel concediu in situatia in care el are trei ani neintrerupti de munca?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

am citit si am rascitit, e clar la mine pica treaba..ramane cazul sotului, dar si aici am ceva dubii.
unde se va incadra?
copilul se va naste in aprilie 2004, deci dupa 1 ianuarie 2004, cand intra in vigoare noua lege.
taticul e asigurat de 3 ani, deci anterior datei aceleia 17 martie 2003 parca. cum i se va calcula indemnizatia?
85 % din salariul sau mediu pe ultimele 6 luni sau 85% din salariul mediu pe economie? nu de alta, dar lui i s-a marit sal deabia de doua luni, si chiar si asa, nu ne-ar avantaja calculul raportat la salariul sau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Calculul indemnizatiei pt CIC care se poate acorda sotului tau are ca baza de calcul salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2004.

Mergi la inceput