Giardia-decontaminare
Dupa nenumarate analize,care dureaza de cateva luni,am descoperit ca fetita mea are giardia.Am inceput azi tratamentul cu Zentel,5 doze-10 zile.O sa facem si noi,cei care locuim cu ea, tratament cu zentel,5 zile.Cum procedam cu restul lucrurilor,cum dezinfectam prin casa si ce?Si nu stiu daca e bine sa ii dau lapte sau o las fara laptic 10 zile.Multumesc!
Raspunsuri
ela_04 spune:
Depinde de varsta copilului.
Mie dr baiatului la 1,8 ani, cand am descoperit viermisorii, nu mi-a recomandat Zentel.
A zis ca e f puternic si ataca ficatul iar copilul daca baga mana in gura sau diverse jucarii dupa o luna face iar si trebuie reluat tratamentul. Ne-a dat un sirop de plante care nu a facut minuni dar a fost bunicel. A zis sa revin cu problema asta cand copilul numai baga diverse lucruri in gurita.
Am urmat noi parintii tratament. Am fiert lucrusoarele lui, lenjerii, si de la noi si de la el... jucariile care au mers, care nu in solutia aia pt biberoane sterse tot ce intra in contact cu manutele copilului la fel cam tot cu solutie dezinfectat.
I-am mai dat seminte de dovleac crud dimineata pe stomacul gol si usturoi la fel.
Nu stiu de lapte daca e micuta e pacat sa o chinui mai ales ca laptele mai curata antibioticul ala destul de puternic pt organismul ei micut.
diuta_20 spune:
Siropele din plante a luat si ea si am incercat de peste 1 an si globulele homeopate,insa degeaba.Giardia cred ca are de mult timp si de aceea mi-a dat tratament puternic.Tratamentul il facem oricum,fara dulciuri,incercam si fara lapte (inteleg ca parazitiilor le priesc dulciurile si laptele),dar nu stiu cum sa fac dezinsectia.O sa ii spal lenjeria,prosoapele la 90 grade,o sa le calc,etc.Dar ce altceva mai trebuie facut?E nevoie sa ii spal jucariile?Sa aiba tacamurile ei si vasele ei?Si alte sfaturi,chiar vreau sa scapam din prima de giardia,dar nu stiu cum trebuie sa duc razboiul.Cei care ati trecut prin asta cum ati procedat?Si in cat timp ati scapat?
CorinaDani spune:
diuta, ce varsta are fetita ta ? e la gradi sau nu ?
vreau doar sa-ti spun ca cea mai comuna/des intalnita situatie de recontaminare este banala apa de la robinet, folosita la gatit, pentru ca prin fierbere NU sunt distruse chisturile de giardia, daca exista.
ar trebui sa duci apa la analize, pentru orice eventualitate. pentru ca, daca apa de la robinet e contaminata si o folosesti la gatit, fetita va lua din nou giardia si veti fi facut degeaba tratamentul cu zentel, care este destul de dur/toxic pentru ficat.
ela_04 spune:
Trebuie fiert cam tot ce intra in contact cu gurita copilului.... tacamuri, vase, etc.
Eu am luat un cazan mare de la tara si acum le fieb lucrurile... traditional. Desi am si eu program de fierbere la masina...sunt nebuna cred
Vasele cam la 2 sapt sau o luna dupa cum am timp.
Si o igena f drastica a copilului. kk supravegheat sa nu puna mana sau voi parintii, unghiile taiate si periate mereu, sa ai grija pe unde se scarpina ...
Eu cam asta am facut dar nu am scapat inca nici asa... undeori nu apare la copro dar dupa cateva luni apare iar...banuiesc ca tot la tratamentul medicamentos trebuie sa apelam si noi la un moment dat.
Sanatate multa micutei!
anya spune:
De scapat nu se scapa niciodata definitiv. Ideea e sa fie suficient de putini inct organismul sa reziste. E imposibil sa tineti copilul in glob de sticla. Va baga manute murdare in gura, va scoate limba in apa din cada, va manca la gradi, restaurant sau in vizita la stiu eu cine....
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani ar trebui sa duci apa la analize, pentru orice eventualitate. pentru ca, daca apa de la robinet e contaminata si o folosesti la gatit, fetita va lua din nou giardia si veti fi facut degeaba tratamentul cu zentel, care este destul de dur/toxic pentru ficat. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina ai idee unde se fac astfel de analize la apa?
boticelina spune:
Si noi ne-am luptat mult timp cu giardia, am luat tratament si alopat si naturist si n-am reusit sa scapam. Principala sursa de contaminare e apa de baut, eu banuiesc ca ne-am procopsit de la tasnitorile din parc/apa dintr-o fantana arteriana in care ii placea sa-si bage labutele.
Am facut 2 cure de Zentel, siropele naturiste, degeaba. Pana la urma l-am stopat cu metronidazol sirop (nu faceti tratament dupa ureche, mergeti la medic!) si cel mai important, i-am dat probiotice 3 luni in sir. Am luar probiotice Jarro Dophilus Baby, si asa am scapat.
Acum cred ca e plina de viermisori mai banali, tre sa facem iar o vizita la medicul de familie pt un tratament, dar asa-i cand se merge in colectivitate...
boticelina spune:
Analiza la apa se face la DSV/sanepid. Problema e ca sunt foarte scumpe, cca 300 de lei/proba.
Si anya are dreptate, am citit ca pana pe la 12 ani copiii sunt foarte expusi la parazitoze care dupa aceasta varsta scad fff mult ca incidenta in urma maturizarii complete a tractului gastro-intestinal. In plus giardia este un parazit unicelular (deci nu un vierme) al carui principal efect este malabsobtia intestinala (de-aia scaunele sunt albe, apos-spumoase). Astfel accentul trebuie pus pe intarirea rezistentei la actiunea parazitului.
La noi a mers cu simple probiotice date a la long.
ela_04 spune:
Cam scump adevarat...mai ales ca vroiam sa fac si analiza la apa de la put.
Oricum am mai invatat cate ceva.
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
Corina ai idee unde se fac astfel de analize la apa? |
directia de sanatate publica. iata un articol mai vechi:
http://www.drobetaturnuseverin.net/post/informatii-vitale-pentru-sanatatea-severinenilor-nepublicate-de-dsp-mehedinti-si-primarie
la voi in oras mai face analize si firma care distribuie apa, SECOM, dar nu stiu daca ar fi dispusi sa-si analizeze propriul "produs" ...