Locuind in afara Bucurestiului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

cam asa si noi, carmecat... inclusiv la scoala (mai rar, dar tot se imbolnavea).
Cel putin anul acesta, nu stiu ce se intampla...din martie o tine din amigdalita in viroza, din viroza in streptococ, dupa aia pneumonie...acum iar e cu nasul in batista
E foarte greu cand nu ai ajutoare

Iar la copii peste 7 ani (parca) nu beneficiezi de concediu medical. Bine, cand era mic, aveam bona, si eu fraiera nu mi-am luat niciodata CM pentru copil.... noaptea eram la Budimex la urgenta si dimineata plecam la birou....altfel as face acum...deh, mintea de pe urma

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dupa varsta de 7 ani nu mai beneficiezi de cm pentru copil (am o colega care si-a luat concediu de odihna sa opereze copilul). Eventual sa iei cm pentru tine, dar e cam fals in acte si cotizezi si la medic...Daca pt scoala+ copil sanatos e ok cu un after, dupa 7 ani + copil bolnav nu prea ai variante.

Mergi la inceput

mai adaug ca si CM-ul acela pana in 7 ani ai copilului era limitat....parca 3 saptamani pe an aveai dreptul. Pai alea se duceau intr-o luna, maxim doua la ritmul de imbolnavire

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douaM spune:

Ce bine-ar fi sa existe un ONG eventual subventionat de stat care sa ne trimit acasa o Asistenta medicala sa stea acasa cu copilul bolnav macar cateva ore pe zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu nu inteleg de ce e limitat concediul asta medical. Pur si simplu nu inteleg. De fapt nu inteleg multe. De ce nu sunt controlate gradinitele astea particulare unde cotizezi la greu si se pare ca sunt deficitare la capitolul curatenie. Nu ma refer la cea care se vede. Ca asa de frumos e frumos... dar acolo sunt copii. Ar trebui ceva mai mult decat dat cu aspiratorul si spalat pe jos de multe ori cu apa goala.
La una din gradinitele particulare unde am fost li se facea observatie ingrijitoarelor ca folosesc prea mult produsele de curatenie. Si aici nu ma refer la cine stie ce scumpeturi ci la cloramina. Asta in conditiile in care cotizam aproape 1400 pe luna.
Pur si simplu uneori raman fara solutii, dar asta nu are legatura cu faptul ca locuiesc la casa sau la bloc. Si la bloc ar fi fost fix aceeasi situatie.
Habar nu am ce o sa fac mai departe. Tocmai am epuizat concediul medical. Hai sa zic ca pana in toamna rezolv cu mama plus nepoata care stau la mine. Din toamna reincepem gradi. Mi se pune un nod in gat. Nu pot decat sa sper din toata inima ca la 3 ani va fi ceva mai bine decat la 2.
Si cand o mai aud si pe ea ca imi spune: mami, stai tu cu mine acasa. De ce nu poti sa stai tu cu mine acasa?
Mi se rupe inima.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

asa e carmencat....noi am tot avut bone, pana la inceputul clasei I-a...pe urma am fost nevoiti sa ne descurcam cu after-school.
Nu spun ce "balet" facem cand e el bolnav...mai stau eu o zi...mai rog o cunostinta - mai o vecina care vine doar sa-i incalzeasca mancarea si sa-i dea medicatia...contra cost, bineinteles

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Si noi tot cu gradinita de langa serviciu ne-am descurcat cel mai comod.
Il aduceam dimineata la 8, il luam seara la 5. Daca era vreo problema si suna educatoarea (se pot intampla diverse) in 10 minute eram la gradi. Daca se imbolnavea (de la 4 ani in sus nu s-a mai imbolnavit decat max o data pe iarna) tot acasa tre' sa stai cu el indiferent unde e gradinita.
Eu recomand solutia cu gradinita langa serviciu.

Mergi la inceput