CONCURS - Carti bune pentru parinti buni
Raspunsuri - Pagina 3
My_Lady0091 spune:
offfffffff....sa fiu un parinte bun e tot ce-mi doresc, pe bune si pentru a fi asa e nevoie de multa munca cu mine caci eu cred ca uneori e nevoie de mai multa educare a noastra, a adultilor pentru a putea fi persoanele de care au nevoie copiii nostri.
pentru mine a fi parinte bun inseamna asa:
1.in primul rand sa stii ca relatia ta cu al tau/ai tai copil/copii e speciala, unica si total diferita de alte relatii si ca natura si ca nevoi.fiecare relatie in parte e speciala, pentru ca nimeni nu e la fel si nimeni nu interactioneaza la fel.fiecare simte intr-o mie de feluri si niciodata la fel si fata de aceleasi persoane. am doua fetite, pe fiecare le iubesc extrem de mult, dar simt iubirea diferit, adica nu iubesc la fel, o iubesc pe fiecare intr-un mod special, ce tine de mine si de una din ele..le simt diferit, la fel de intens, dar diferit...unic si special, pe fiecare in parte!
2.in al doilea rand trebuie sa-ti constientizezi hibele/lipsurile/ partile negative si sa lucrezi mult cu tine si cu ceilalti din familie(adulti) pentru a-i/a-le asigura copilului/copiilor un climat echilibrat si un parinte echilibrat.
3.sa stii sa ierti si sa stii sa-i faci sa te ierte...iubeste si iarta...oricand, oriunde, orice...mangaile sufletele....caci sunt suflete de ingeri!
4.mereu sa inveti/documentezi, citesti si sa iei din toate ceea ce are nevoie copilul tau, ce se muleaza si adapteaza resursele informationale asa cum tu stii ca el/ea/ei le-ar primi cel mai bine si cel mai corect!
5.sa tinem cont de parerile lor si sa le respectam deciziile.adica daca un copil spune "mama nu vreau, nu mai pap", cazul fetitei mele de 2 ani si 8 luni, concret, nu te apuci si il obligi sau ii indesi mancarea pe gat, pe principiul "mama/tata stie mai bine".
6.oricat de mari ar fi sa stie ca au in noi un prieten...care ii poate asculta, povatui, ajuta, pe umarul caruia pot plange si caruia se pot destainui.
7.sa fim parinti pana la final...e slujba din care nu iesi niciodata la pensie si nici nu ti-o remunereaza nimeni...ci doar iti mangaie sufletul reusitele lor si faptul ca vezi peste ani ca "ai sculptat adevarate opere de arta"!Citat:
Anda08 spune:
Nu ezitati - asteptam in continuare raspunsurile voastre la intrebarea Ce inseamna un parinte bun – in viziunea voastra? si puteti castiga carti minunate oferite de Humanitas!
Succes!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
dona01 spune:
Sa fii parinte bun:
- sa-i arati copilului ca il iubesti. El trebuie sa se simta iubit si ca poate iubi.
- sa il incurajezi sa isi exprime sentimentele si sa discutam despre ceea ce simte, sa fii cel mai bun prieten al copilului.
- sa-i respectam sentimentele, sa nu le minimalizam sau sa le luam in deradere.
- Sa ne ascultam copilul cand vorbeste. Daca ne ascultam copilul cand ne vorbeste, ii vom cladi increderea ca ceea ce ne spune este important pentru noi si ca suntem in mod real interesati de ceea spune EL.
Trebuie sa-l facem sa se simta in siguranta. Sa inteleaga ca tot ceea ce facem vine sa-i protejeze.
- Sa-l ajutam sa aiba o viata ordonata, tinand cont de dorintele si preferintele sale.
- Sa ne petrecem cat mai mult timp cu el. Sa facem timpul petrecut impreuna sa fie un timp castigat si frumos pentru el si pentru noi: sa ne jucam, sa vorbim, sa vedem un film, sa ne plimbam, sa facem ordine in casa, sa facem sport, sa citim o carte.
Da, stiu ca suna a teorie, dar eu asta cred ca inseamna un parinte perfect.
Si, desi, poate nu mereu sunt un parinte perfect, copilul meu simte ca ii sunt cel mai bun prieten.
hribg spune:
Sa-l intelegi, sa-i fii alaturi, sa te rogi pentru el ca sa creasca in frumusete si dragoste asa cum ne-a dat Dumnezeu!
J.D. spune:
Sa fi alaturi de copiii tai orice s/ar intampla, cu bratele deschise, o vorba buna, un zambet, o maqngaiere.
Anda08 spune:
Raspunde la intrebarea Ce inseamna un parinte bun – in viziunea voastra? si poti castiga carti minunate!
Succes!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
mc9sp spune:
Un parinte bun trebuie sa fie atent mereu la nevoile copilului sau, sa-l asculte si sa-si adapteze metodele de educatie in functie de personalitatea acestuia. un parinte bun se dedica, iarta, tolereaza si ingaduie.
getik1 spune:
pentru mine un parinte bun este acel parinte care este alaturi de copil la bine si la rau, il intelege, il asculta oricand cu tot interesul, ii acorda timp zilnic, comunicarea si descoperirea calitatilor si defectele copilului;sa creasca copilul intr-un climat familial optim,cu incredere si siguranta, tinand cont de dorintele si preferintele acestuia.
parintele in totdeauna trebuie sa fie cel mai bun prieten al copilului
getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik
JuliaSM spune:
Un parinte bun e cel care, dupa ce-i ajung copiii de 18 ani si se muta din cuib, inca e cautat la telefon, pentru placerea conversatiei.
alina_satena spune:
In viziunea mea un parinte bun este atent la nevoile copilului lui, il asculta, un parinte bun tolereaza greselile copilului ii explica unde a gresit,sa ii arate ca este alaturi de el inbdiferent de ce se inatmpla.
Si nu in ultimul rand sa ii oferi prietenia ta neconditionata.