Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Am reusit sa citesc si ultimele 3 pagini, intentionam sa va intreb una-alta dar cand am citit ca si la voi e ca la mine...mi-am zis ca asta e, o fi normal si poate trece. Adica am vrut sa ma plang ca de vreo 3-4 zile la noi e plans si jale, are accese de plans aparent fara motiv(cert e ca noi nu gasim motivul) si nu poate fi consolat. Solutia de obicei e sa-l punem pe pat sau in landou sa planga un pic singur(un minut sau doua maxim) apoi reuseste sa se linisteasca daca e luat in brate. Dar cand il apuca plansul ala nimic nu amelioreaza si chiar tinutul in brate parca agraveaza problema. Or fi colicile, o fi si oboseala plus colicile, or fi crize de nervi, habar n-am. Cam seara il apuca sigur dar vad ca si pe parcursul zilei mai are reprize. Dupa o repriza de-asta adoarme de obicei.
Sper sa-i treaca, desi vad ca si Onutza se confrunta cu de-astea, desi nu mai are colici. La noi programul tot asa, adica fara program, noaptea fix cum zicea si Alina, repriza de 4 ore prima tura apoi trezire la 2 sau 3 ore, ziua ar suge mai des, mai ales acum de cand cu crizele astea. Mi-au trecut prin cap toate posibilitatile de ce ar putea sa planga, am ajuns iar la intrebarea daca are suficient lapte si iar m-am lamurit ca are. Si atata m-a stresat problema asta pana acum si sfaturile binevoitoare ca ar trebui sa-i bag completare ca nici nu vreau sa aud de lapte praf. Stiu ca nu e comod sa te trezesti noaptea la 2-3 ore si nici ziua sa-i dau din ora in ora, dar mi se pare super aiurea sa-i dau lapte praf in conditiile in care eu am lapte si el creste asa frumos. Stiu ca mi-a zis cineva ca daca la varsta asta mananca mai des de 3-4 ore inseamna ca nu-i ajunge laptele. Pai daca e asa atunci sa dam toate lapte praf si sa ne bagam picioarele in alaptare, nu? Of, ca sunt cam suparata pe tema asta.

Lohii mai am, la 5 saptamani de la nastere. Ba chiar zilele astea parca au curs mai tare, ieri la dus iesisera si niste firicele de sange...Sper ca saptamana asta sa ajung si eu la control de 6 saptamani si sa vedem ce mai e pe acolo. Uneori ma doare sau ma inteapa in abdomen, mai deasupra operatiei. Cine stie ce-o fi inauntru.

Deci rabdare si tutun, cresc ei mari, doar n-or sa aibe colici si crize de nervi pana la 18 ani, nu? Bine, cu crizele de nervi nu garantez, dar imi imaginez ca mai iau si pauza de la ele, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Uitasem. Despre scoica si landou. Noi n-am mers asa des cu masina, insa in general am mers cu scoica. Ieri am mers cu landoul la distanta mica si am stat cu emotii pt ca landoul nu se poate fixa si in plus copilul poate fi trantit de peretele landoului la o frana brusca. La curbe si la frane balanganea intr-o parte si in alta si nu statea asa relaxat ca in scoica. In brate am fost nevoita sa-l tin un pic ca sa manance si era mare stres sa nu-l lovesc cu capul de ceva(de usa sau de scoica) si practic era aproape imposibil sa nu fie zgaltait destul de rau. Eu sunt adepta scoicii si nu mi se pare ok sa mergem fara scoica. Intr-una din micile iesiri am fost nevoita sa franez foarte brusc si el n-a simtit mare lucru in scoica, in schimb in landou sigur s-ar fi lovit serios de margine si poate s-ar fi si rasturnat cu landoul ca sa nu mai spun ca daca il tinea mama in brate(in spate si fara centura) cred ca era de-a dreptul strivit. Eram convinsa dinainte de scoica dar cu ocazia asta mi s-a confirmat utilitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Alina aceeasi problema cu ochisorii o avem si noi, inca de la nastere i-au curs ochii. Am incercat de toate: ser fiziologic, picaturi pt ochi, lapte de la tzatzi si pana la urma s-a rezolvat doar la un ochi de la masaj cu o bucatica de vata inmuiata in apa calduta. Avand in vedere ca la un ochi s-a rezolvat cu masaj, acum aplic acelasi tratament si sper sa se rezolve si celalalt. Mie imi pare ca are canalul lacrimar infundat, ca daca era vreo infectie nu trecea la celalalt. Am sesizat cand plange ca un ochi nu are nimic si celalalt secreta o substanta galbuie. Doctorita mi-a spus sa fac masaj si daca nici la urmatorul control nu trece, ne trimite la oftalmolog.
Aever, daca bebe ia in greutate inseamna ca papa destul, sa nu cazi in boala mea ca e greu. Eu de frica sa nu fie bb flamand il cantaresc inainte si dupa fiecare masa sa ma asigur ca a mancat destul si e un mare stres. Ba aseara mancase doar 70 ml si i-am facut LP, dar abia a supt 15 ml, deci era satul cu tzatzi.
Ei trebuie sa pape 120-150 ml/kg corp. Al meu papa cam 700 ml pe zi, deci zic eu ca e bine. Oricum asa ma tenteaza cutia cu LP de pe dulap, as scapa de un mare stres, ca ma termina psihic luptele lui cu tzatza, inecatul si mai ales faptul ca nu stiu niciodata daca e satul, de oboseala nu mai spun ca dorm in total 5 ore din 24. Rezistam pe baricade, ca vorba ta... nu o sa o tina asa pana la majorat.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

buna la toate mamicile si bine v-am gasit in casuta noua

Dupa o pauza lunga in care am fost intr-o continua miscare, sper de duminica sa ma linistesc...

Prea multe nu apuc sa mai raspund la tot ce s-a vorbit, eu va citesc numai noaptea atunci cand bebe iusti sta la masa si desi as vrea sa stau siu eu cu voi la vorba sa va impartasim si din pataniile si obiceiurile noastre din pacate cu stanga pe telefon nu pot scrie si ziua nu apuc sa stau la calculator....sa vad ce mai retin...

In primul ranad Andra multa putere sa treci peste toate durerile si sa te faci bine curand,nu exista zi sa nu ma intreb daca esti mai bine...am o prietenacare a trecut prin aclasi lucru ca si tine acum ceva ani si mi a povestit cat de dureros este...sa dea Domnul sa treaca cat mai repede

Ionela ma bucur enorm ca printesa ta este bine ca este o luptatoare, restul nu mai conteaza, ai pentru cine sa radici capul sus si sa mergi inainte cu zambetul pe buze

Virgi tare ma bucur sa ti citesc postarile ca parca fur si eu ceva zen de la tine, nu vreau sa te las fara dar tare bine imi face buna dispozitie pe care o emani...

Ylari imi e dor si de postarile tale alea multe zi de zi, sper ca esti bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Elena, eu zic sa dai altcuiva acel cantar sau arunca-l ptr iti face tie si lui bb rau. Pe noi asa ne-a sfatuit o moasa la cursurile prenatale.
Nu tb sa cantaresti copilul ca sa vezi dc ii e foame. Cu siguranta dc e infometat iti da de stire. Dc e linistit si doarme, inseamna ca e satul.Bine... in limitele in care il stii si tu ca e. Sa stii ca al meu uneori suge doar 10 min si nu cred ca reuseste sa suga mare cantitate in timpul ala si tot a luat bine in greutate. Iar eu , chiar dc suge atat de putin, 2 ore sigur nu-i mai dau. Uneori ii dau ceai intre mese, cand e mai cald.
Te pup si lasa stressul!

Mergi la inceput

asa....

Acum depre noi...puiul creste bine si frumos...are 4,850 kg la 6 saptamani eu sunt multumita de cum evolueaza...din fericire pentru noi am avut putine reprize urate de colici slava Domnului...sper sa stam asa fara musafiri...doarme bine noaptea nu ma tine treaza doar ca are 3-4 mese pe noapte, adica cam la 2 ore fix...cand va aud cum dorm micutii vostri cate 6 7 ore legate ma ia cu lesin eu nici nu visez la asa ceva...eu ma bucur de o noapte chiar 2 pe saptamana cand il ia mama la ea si eu am toata noapte la dispozitie numai pt mine...cand pun capul pe perna lemn sunt pana a 2 zi dar e minunat

Eu am mare noroc de mama ca stam in aceiasi curte si ma ajuta enorm,mai sta si sora cu nepotul de 8 luni ce mai gradinita tata

Astazi am crestinat si noi micutul maine e baita,si dupa mergem la masa copilului la restaurant, petrecerea va fi pe 21 septembrie, abia astept sper sa mai slabesc pana atunci, mai am de dat 8 kg jos....sunt multumita ca eu am luat 25 kg in sarcina deci...:)

Mergi la inceput

mi am mai amintit....la noi bebe noaptea doarme numai in patut, dimineata daca nu mai vrea si eu inca sunt obosita il pun in pat cu mine( tati e la servici deja) si atunci mai doarme o ora doua cu mine, sper sa nu se obisnuiasca

aaa noi cu lp la plimbare pregatim in felul urmator....avem termos cu apa ferbinte, o sticla de jumatate cu apa rece si recipient cu lp, pe noi ne cam prind 3-4 mese in deplasare

gata ca trebuie sa pape puiul si sa si ia somn...va pup si va citesc la noapte, somn usor tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Stefulici ce as arunca cantarul, dar cand urla in continuu cat suge sau plange dupa ce suge si nu stiu de la ce este, eu ma gandesc ca e de la burtica, trebuie sa ma asigur ca a mancat bine, mai ales ca eu in sarcina am avut problema cu glicemia si el era invatat cu niveluri ridicate de glucoza, de asta trebuie sa fiu atenta si sa ma asigur ca e satul.
Si despre suptul 10 minute, sa stii ca eu care nu am lapte garla am sesizat ca bebe suge cam 15-20 minute, dar are mese la care in 10 minute suge cate 90-100 ml, depinde cat de plin e sanul, cat de usor curge si cat de tare trage el.
Chiar citeam pe undeva ca ei odata ce se invata cu suptul in 7 min sug cam 80% din cantitate si ca un supt dureaza cam 15-20 min maxim, restul e alint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Enona, va zic mai aproape atunci, am si mail de la pediatra cu ce trebuie facut, plus ca si Clara si Tigruta tot pe autodiversificare au mers, deci atunci aprope pe la 5 luni jumate deschidem subiectul. Eu am cumparat si cartile.
Anitta, mi-ar trebui si mie haine de grasa, eu acum din cauza plagii deschise sunt limitata numai la rochii oricum, mai pun blugii de gravida (cu toate ca am dat 23 kg jos vad ca imi vin binisor, nu cad de pe mine)
Aever, cica ei se mai descarca seara prin plans, cica ar fi normala o criza de jumatate de ora de plans. Mergi pe laptele tau ca e cel mai bun, lasa-i incolo de binevoitori. Uite ca al meu manaca numai LP si cateodata papa si la 2,5 ore, deci nu e adevarata teoria binevoitorilor.
Alina, te pup, m-am tinut mereu sa te intreb daca ai alaptat.
Bytza, un pupic mare pt tine si bebe! Felicitari pt crestin!
Mmamito, nu am apucat sa postez pozele cu fetitele tale pe picasa din cauza a ceea ce am patit, dar promit ca dupa botez ma ocup! Ma bucur mult ca simti ca indianul e sufletul pereche!!!!!!
Elena, asa ti-as lua eu toate grijile! Ma mahnesc tare cand citesc ca te amarasti! Pupici!
Virginescu, treci la raport!!!

-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

In cz asta nu prea stiu ce sa zic... Poate ar fi o idee sa-l cantaresti pe el o data pe saptamana, sa vezi dc ia bine in greutate, fara LP.
Nu stiu ce probleme ii poate cauza chestia cu glicemia, asa ca in cz in care nu se poate intampla ceva rau ma gandeam ca ai putea incerca asa.
Te pup si sper ca n-am aberat prea tare.

Mergi la inceput