Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

Mmamita Ilinca o a se invete cu timpul cu surioara ei si atunci o sa fie cele mai bune prietene. Pana atunci trebuie sa ai rabdare, sa ii dai mare atentie Ilincai sa vada ca desi a mai venit un membru in familie ea este la fel de importanta, iubita si ca are parte de acelasi tratament ca pana sa vina Mayuta. Sigur ca este greu sa ii dai aceeasi atentie ca pana acum mai ales ca bebele iti rapeste tot timpul dar asta este una din super puterile unei mame. Oricum cand o auzi cum vorbeste ea in limba ei de dulceata mica totul pare mult mai simplu nu-i asa?

Aever este prea devreme sa isi faca bebe program de papica si somn. Si chiar si cand ajung sa isi faca program mai vine un puseu de crestere care da peste cap totul si o luam de la inceput. Rabdarea este o virtute pe care trebuie sa o exploatam la greu in perioada asta.

Eva treaba cu batista bebelusului care irita mucoasa eu cred ca este un mit. Unii doctori au ramas cu ideile astea preconcepute. Cum s-ar simti acesti doctori daca nu ar putea sa isi sufle nasul si s-ar inec cu mucisori? Eu il aspir pe david cat de des consider ca este necesar fara nici o remuscare, iar el nu plange deci banuiesc ca nu il deranjeaza procesul.

Elena doctorita mea pune ii gaseste o pozitie lui bebe cand sta el cu picioarele (sau macar un picior) intinse si pune cate un semn la caput si la talpa si apoi masoara cu centimetru. La fel procedez si eu cand il masor si e foarte simplu. Pe langa asta ii masoara circumferinta capului si toracelui. Iar in legatura cu alaptatul dupa ce vomita eu cred ca nu este necesar. Daca nu cere bebele in mod expres, adica sa fie agitat si sa planga dupa tztz, nu este cazul sa ii dai iar. Eu ii dau sa suga la cerere iar david stie foarte bine sa se faca inteles cand vrea tzitzi.

Andreea la fel ma simteam si eu imediat dupa ce am nascut. Mi se parea ca nu am timp nici sa respir, iar cand faceam cate un dus mi se parea raiul pe pamant. De-abia dupa vreo luna am reusit sa redevin cat de cat eu, sa ma machiez, sa imi fac manichiura, sa fiu si femeie nu numai mama.

Eva mersi de pont. Cred ca am reusit sa imi activez PM-ul.

Ioana, puiutul meu nu ridica mai deloc capul cand este pe spate si il ridic de manute in schimb cand il pun pe burtica sta numai cu capul ridicat. La fel la baitza ridica mult capul ca ma chiunui mereu sa il clatesc si cand il tin in brate pe verticala da capul pe spate de-abia il tin.

Anitta superb filmuletul, foarte emotionant. Si eu cat ma chinui sa nu ii intre apa in urechi cand il spal pe cap. Si asta este un mit nu? David nu ar mai sta acum asa linistit sa il rasfat in apa, el se impinge in picioruse, ma stropeste si e foarte agitat dar ii place foarte mult la baitza.

Mirina felicitari pentru progresele bebelinei. Creste creste puiutul. De abia astept sa gangureasca si tzutzurelul meu. Deocamdata doar mimeaza cu buzitele sunetele si mai scoate cate un sunet doua indescifrabile.

Roxana eu o sa ii fac si vaccinul pentru rotavirus. Mi-a povestit doctorita de familie niste cazuri de m-a speriat si m-am hotarat sa il fac mai bine sa am eu constiinta impacata.

Trimit ca s-a trezit. Revin mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Roxana eu I-am facut Rotarix, e buvabil. Trebuie sa ai grija sa nu il verse, eu am fost cu bb inainte de masa tocmai ca sa nu aiba burtica plina.
Mirina felicitari pt progresele Sabrinei.
Gyan n-am facut testul ca nu am avut timp, trebuie sa pierd cam multa vreme pe acolo si nu am cu cine sa-l las.
Ionelu ma bucur ca e bine printesa mica, iti doresc sanatate si putere sa treci peste problemele personale.
Elly buna idee mi-ai dat cu baneocinul ca nu-mi mai trece panaritiul. Eu am tinut gheata la greu, dar nu recomand pt bb. Sanatate colegului meu de suferinta Boom mic si scump.
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Multumesc mult pentru sustinere si gandurile bune ... Este greu, uneori foarte greu, dar imi impun sa nu cad, sa fiu puternica pentru botul de om caruia i-am dat viata si pentru care nutresc o dragoste atat de mare. Daca asta a fost decizia lui, nu pot decat sa i-o respect, sa incerc sa nu il urasc pt asta si sa imi caut putere sa merg mai departe cu fruntea sus. Iar in timp, daca voi intalni pe cineva care sa ne iubeasca pe amandoua si sa merite la randul lui dragostea noastra, poate vom forma si noi o familie adevarata. Daca nu, s-au vazut atatea cazuri de mame singure care au reusit sa-si creasca foarte bine copiii - mama este una din ele si m-a crescut singura de la 7 ani. Iar eu sunt o scorkie data naibii, cum imi mai spun prietenii, asa ca nu o sa moara caii cand vor cainii.

Tigruta, si mie imi pare rau ca nu ne-am vazut, dar o sa mai fie ocazii.
Ca sa iti raspund la intrebare (ca nu ma feresc si nu imi este rusine de situatia mea), semne de distanta din partea lui au fost inca din sarcina, dar ruperea definitiva (tacita dealtfel, pt ca e un las si nu mi-a putut spune in fata) a fost in ultima mea luna de sarcina, cand eu eram la pat cu probleme si pericol de nastere prematura... Si confirmarea a venit dupa nasterea printesei, cand nu si-a mai facut deloc aparitia.

Ca pup si inca o data va multumesc pt grija.

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Voiam sa va spun ca nici eu nu tin absolut nici un regim, mananc orice nu tin cont, beau o cafea cu cofeina, beau bere cu lamaie aia cu 1,9% alcool,dar n-as putea sa zic ca bebe are dureri de burtica, parca i-au mai trecut. mai avem episoade cand se agita la san, il las putin sa se linisteasca si incerc mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Roxana, ma refeream la un restaurant la care ai fost vreodata si ti se pare potrivit ptr un botez. Sa fie mancare buna, servicii ok si loc de dans, ca doar e pertrecere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Ionelu te imbratisez cu drag..normal ca esti puternica si ai pt cine, pt minunea care a aparut in viata ta..sunt convinsa ca ea e cea mai importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

La multe lunitze inainte Bianca Maria. Sa cresti mare si frumoasa. Super ca ati reusit sa va faceti program de papica si somn. Sper sa scapati cat mai repede de colici. Si eu care credeam ca de la 3 luni gata cu afurisitele de dureri de burtica. Apropo de solicitat coloana, voi ii tineti pe bebei in brate la verticala? Am inteles ca nu prea e bine pana pe la 6 luni. Eu il tin pe David in sus numai dupa ce papa ca sa scoate gazutele.
Imi pare rau Ioana de situatia cu tati dar este bine ca v-ati gasit linistea. Dumnezeu ne da putere sa trecem peste toate greutatile si mai ales cand avem un sufletel de ingrijit si de iubit. Sper sa reusesti sa iti revii si fizic cat mai repede.

Anca eu eram ingrijorata ca sta cracanat de la pampers dar daca domnul doctor ortoped chiar ti-a recomandat sa stea asa m-am mai linistit si eu. Eu l-am infasat in primele saptamani pentru ca dormea bine asa dar de cand cu caldurile astea am renuntat.

Irina sunt de acord cu fetele in legatura cu diversificarea si mersul in picioare. Toate la timpul lor, nu trebuie sa sarim peste etape, are timp si sa mearga si sa manance de toate. O sa ne fie dor de perioada asta cand stau numai la tzitzi si in bratele noastre, cand o sa inceapa sa mearga nu o sa mai vrea ei sa stea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elly, sa stii ca si Iulia a avut de 4 sau 5 ori asa ceva, ma gandesc sa-i cumpar o alta unghiera. De obicei in 3-4 zile ii trece fara sa fac nimic. Nu cred ca o doare, cand ii strang degetelul nu zice nimic.
Tigruta, am reusit dupa vreo 2 incercari s-o asez bine in sling. Pe site-ul poarta-ma am gasit instructiuni cu poze si m-a ajutat. De asemenea, am intrat in grupul poarta-ma de pe fb si am mai citit si am mai vazut poze si pe-acolo. succes cu dezvatarea de scutec! Acusi trece timpul si-o sa ne vaicarim toate ca bb nu anunta si face pe el. Numa a lui Shosho o sa fie deja dezvatat de scutec pana atunci.
Mamita, la multi ani, cu multa-multa fericire si impliniri!!!!!!! Sa va iubiti o mie de ani!!! Cati ani impliniti?
Ancutzica, eu nu cred ca batista bebelusului irita mucoasa, insa cred ca scoaterea frecventa a mucilor stimuleaza producerea altora. Menirea mucoaselor in sine e de a se mentine umede, ori, daca se usuca artificial, ele au tendinta de a compensa, producand mai mult mucus. Nu-mi dau seama daca m-am exprimat prea coerent, dar sigur s-a inteles ideea pe care mi-am format-o. N-am citit nicaieri asta, e posibil sa nu fie corect ce gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Off Ionelu prin cate ai trecit in 3 luni de zileeeee doamneeee,fata cu mici problemute...sotul are gargauni...dar o sa ii treaca.
Am fost la medic..bursucul meu are rosu in gat...am refuzat antibioticul dar am ajuns sa iau ap de aerosoli 3 mil juma.asta este...ufff is tare mahnita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor si mie mi-a spus ortopedul (si e cel mai renumit din zona) ca nu trebuie sa intind alaturate picioarele lui bebe, ele trebuie lasate flexate si trebuie facute doua exercitii de stretching:
1. pus bebe cu fata in sus, se flexeaza picioarele natural(inspre exterior) si se apasa usor cu palmele pe genunghi.
2. se pune bebe pe burtica cu picioarele flexate (pozitia broscuta) si se apasa usor pe fundulet.
Eu recunosc ca nu ii fac exercitiile astea, mi-e frica sa trag de el sa nu-l stric.
Nu va mai spun ca aseara am tras un bocet sotului ca pleaca mama si mie mi-e frica singura cu bebe acasa ca se ineaca si eu ma pierd toata.
In ceea ce priveste mucisorii si eu am aceeasi credinta ca Anitta, ca daca tot ii scoti mucoasa tot secreta ca sa se mentina umeda. Eu lui bebe nu i-am pus nimic niciodata in nas desi a mai avut cate ceva galbior pe acolo, am scos usurel cu o bucatica de vata modelata umezita, ma gandesc ca era fiziologica scurgerea sau ca era laptic de la regurgitat.
Onutza daca nu face febra peste 38 eu zic ca nu ai de ce sa ii dai antibiotic, dar tre sa fii cu ochii pe el sa nu faca febra brusc.
Pupici

Mergi la inceput