Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cursuri sau concursuri?

In continuare, fiica-mea nu are nicio problema cu profa de Arhimede, ba dimpotriva pe ea aceste ore o stimuleaza foarte mult pentru ca vrea sa obtina toate notele de 10 de la acea sedinta.
Dar aud in continuare si de copii care nu se impaca cu stilul doamnei si atunci este normal sa il retragi pentru ca nu e ok sa duci copilul intr-un loc care pe el il streseaza.
Insa vad si aud si alti copii, in afara de propriul meu copil, care ies foarte in largul lor de la aceste cursuri. Cred ca este o problema de adaptabilitate la alt stil.
Dupa cum mai spuneam, daca rezista in continuare, clasa a cincea nu va fi o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eh, Lori, nu are legatura adaptabilitatea la clasa a 5-a cu expunerea la curusul Arhimede :)) la una care tipa in injura la ora (kkt tot injuratura e pt mine :D)

pana la 11 ani se mai maturizeaza copiii, ii mai pregatim sa ignore exemplarele isterice.

O duc totusi pe Sofia marti, sa vedem ce impresie isi face.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

La fiica-mea la ora nu a tipat si nu a injuraT, dar stilul este rapid, la asta ma refeream cand spuneam de adaptabilitate. E mai apropiat de performanta decat de matematica de zi cu zi.
Eu cred ca sunt prea multe grupe, prea multi copii, cu ritmuri si cunostinte diferite se de aici harababura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lory - cursuri.
Adica mi-ar place sa mai faca niste cursuri de mate, mai sus decat scoala, gen Arhimede.
DAR de la cursuri platite am pretentia sa-i placa, sa fie atrasa, sa faca de placere, nu din obligatie. Din obligatie e scoala, ce e extra e.... altceva.
Si cu rapiditatea asta am eu o problema. Adica am vazut ca si la temele pentru arhimede scrie foarte pe scurt, ca le-a zis d-na "sa nu-si scrie povestea vietii". Fi-mea, de felul ei, are tendinta sa sara peste etape, sa nu scrie tot, etc. si a fost depunctata si la scoala si la cateva concursuri pentru ca sarise peste etape. Deci eu ii tot zic, de un an sau mai mult "scrie tot ca altfel nu se intelege de unde ai scos rezultatul". Iar acum este incurajata sa sara peste etape, sa scrie cat mai putin, ceea ce nu mi se pare ok.

Eident fiecare cu parerea lui si ce doreste sa faca si in ce mod.

Edit:
La un exercitiu cu sir in care trebuia sa vada daca 2007 e termen al sirului fi-mea il facuse fara final. Adica era corect dar i-am zis ca trebuie sa scrie "2007 este termen al sirului deoarece n apartine N". si mi-a zis ca nu, ca ii cearta doamna ca .... Ok, nu scrie pe tema, dar trebuie neaparat sa tii minte sa scrii asta la orice exercitiu la scoala, in examene in concursuri.
Fix pentru asta am luat eu la bac 9,75 si nu 10 :D

Mergi la inceput

haha, eu am luat 10 si colega cea mai buna 9.75 pt ca eu am scris toate formulele folosite si explicatia rezultatului final.

ok, era mate fff usoara, de uman, ca materie din cele care nu-s de profil, dar ea dadea la ASE si stia mult mai bine ca mine...nu a scris fomrule si a pierdut punctuletele alea.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Da, asa este, la un concurs sau la un examen trebuie sa explici cam totul.

Nu stiu alt gen de cursuri, poate in particular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Fi-mea e foarte hotarata, clar nu vrea sa mai calce pe acolo. I-am zis ca ma duc sa vorbesc cu doamna - nu, n-are sens, nu mai calca pe acolo si punct. Asta e, pacat, dar nici n-am ce-i face.

Sabina te rog sa-mi spui cum a fost la spiru. Totusi s-ar parea ca e alta doamna. marti e imposibil pentru noi, poate totusi mai fac si in alte zile ....

Mergi la inceput

Sofia s-a dus cu matusica.
profesoara nu e aceeasi, am inteles ca o cheama manuela numaistiucum, dar nu era f sigura.
Can vine acasa o sa povestesc impresiile ei, dar din descriere, parea ff draguta doamna, care are 31 de ani vechime dar arata f bine.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Poate va intereseaza - noutati:

PRIMUL CENTRU DE PREGATIRE A CONCURSULUI EUCLID
Centrele de excelen#355;#259; Euclid se adreseaz#259; tuturor elevilor de la clasa I la clasa a IV a #351;i au ca obiect preg#259;tirea acestora în vederea ob#355;inerii unor rezultate cât mai bune la fiecare dintre etapele concursului.

#350;edin#355;ele au loc în incinta #350;COLII NR 17 PIA BR#258;TIANU, dureaz#259; o or#259;, iar programul este inclus într-unul din intervalele urm#259;toare:
LUNI 13-14
MIERCURI 15-16
JOI 13-14
Planificarea materiei se va face în conformitate cu programa etapei în curs de preg#259;tire, lec#355;iile vor fi independente, interactive, iar exerci#355;iile lucrate vor urm#259;ri tipologia celor propuse la concurs.

Lec#355;iile vor fi #355;inute de prof. SAVU LAVINIA.

Pentru orice informatii suplimentare utilizati adresa de corespondenta profsavulavinia@gmail.com!

Succes!

Mergi la inceput

Stiti ce nu inteleg cu centrul Euclid, zice ca se adreseaza elevilor de la clasa I la clasa a patra, dar in program sunt doar 3 ore Face pregatire cu ei toti in acelasi timp?

Mergi la inceput