Clasa a IV a : 2012 - 2013 (1)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Sanatate Sofiei...Bine totusi ca nu v-a internat...
Si Carina are varicela, acum deja e pe trecute...Asa ca a ratat Lumina Math. Alexandra a luat 91.5, acceptabil sa zicem, desi subiectele au fost usoare...Oricum din ce am vazut in Arad, nu cred ca au fost punctaje maxime, desi eu zic ca se puteau face toate subiectele...
Noua ne-au spus la sedinta cu parintii ca toate clasele2,4,6,8 au evaluare finala, nu numai acele scoli pilot...Voi ce stiti?

Cristina si gemenele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si noua ne-a spus la fel doamna. Dar, probabil va trebui sa mai asteptam un pic pana cand se va anunta in mod oficial clar ce se va intampla la sfarsitul anului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Lorry, mai avem si fractiile,am uitat de ele. Da, nici eu nu sunt de acord cu acest ritm de lucru. Ei nu lucreaza niciodata doar pe capitolul la care ar trebui sa fie...De exemplu, chiar daca au inmultirea, fac si probleme prin metoda grafica, metoda falsei ipoteze, ordinea efectuarii operatiilor...Nu stiu cum s-ar descurca niste copii de nivel mediu, ei vad ca tin ritmul, dar eu nu prea. Mi-ar placea sa se consolideze mai bine fiecare capitol si eventual la recapitulari sa apara de toate pentru toti. La mate niciodata nu stiu la ce lectie suntem, tocmai din acest motiv.Saptamana trecuta de ex au facut doar subiecte de Arhimede, desi se inscrisesera doar 4-5 copii. La romana iarasi se merge foarte alert, suntem la substantiv si la pozia "Sfatul degetelor". Din nefericire, au avut o groaza de poezii in manual lunile astea si la toate a dat autodictare. Si la voi se pune atata accent pe memorizari?
In fine, saptamana care vine e scurta, dar are test la stiinte, asa ca trebuie sa repetam tot. La istorie tot la daci si romani au ramas, la geografie la relieful Romaniei.
Sa aveti un weekend placut!
Sanatate Sofiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sanatate copilasilor bolnavi.

Noi inca n-am fost anuntati de "examen" la a 4-a. In lege zice ca e cu valoare statistica. Asa ramane sau se schimba legea?

Noi ne pregatim sa chiulim cateva zile de la scoala, adica sa mergem la munte intr-un weekend foarte prelungit.

Pana atunci (adica pana joi) inca ne stresam un pic cu teme si chestii de genul, mi se pare ca s-a aglomerat destul de mult scoala cu ocazia aparitii celor 2 materii noi - istorie si geografie. Poate pentru ca inca nu este obisnuita cu ele, oricum, inca invatam impreuna la materiile care necesita "toceala" tocmai pentru a nu recita poezii fara sens, inca sper ca va intelege si asimila lectiile, dar ma gandesc ca la un moment dat nu vom mai avea timp si vom ajunge la folosirea memoriei de scurta durata.

La mate si romana mi se pare ca merge ok, inca mai greseste la chestii extrem de simple, dar se pare ca "asa e modelul" - la problemele mai grele e atenta si le face corect, pe cele foarte simple le trateaza superficial si greseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Incep sa intru la idei ca a la noi e ritmul prea incet. La istorie e la grecia antica. La geografie au facut recapitulare si test din prima parte (cu relieful, orizontul, scara geografica...). La cunoastere am avut de desenat broasca si fluturele de la ou la...adult.
La mate aduna si scade numere mari, dar inmultirea e cu numere mici.
Sanatate Sofiei si Carinei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anya noi la istorie suntem la razboaiele daco-romane, la geogra au facut pozitia geografica a Romaniei, la mate inmultire cu numere mari, cu alte cuvinte suntem cam cu 2-3 lectii inaintea voastra. La stiinte nu stiu exact la ce sunt acum dar aia cu fluturele si broasca a fost acum 2 saptamani.
Nu prea conteaza zic eu, la final vor ajunge in exact acelasi loc. Doar ca, probabil, voi ati mai repetat pe parcurs, noi probabil vom recapitula mai multe o data la un moment dat.

Mergi la inceput

Singura chestie e ca la Smart-ul la cunostinte generale ei nu stiau de razboaiele dacice...si degeaba s-a priceput copilu' cum e cu rotatia Pamantului in jurul Soarelui daca n-a bunghit-o cu razboiu'. A avut el o logica...stia ca in 101-102 a fost primul razboi cu romanii si mai stia ca au fost conducatori mari ai dacilor :Burebista si Decebal. Asa ca le-a repartizat cate un razboi la fiecare si primul i-a revenit lui Burebista ca doar a fost inainte de Decebal, nu?

Mergi la inceput

Ce mai faceti? Alergati dupa Mos?

Pentru ca Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, va las tuturor un link al unei galerii speciale poate gasiti ceva interesant pentru cadouri sau poate pur si simplu vreti sa luati un bilet de 10 lei la tombola cu premii interesante (actiuni initiate tot in cadrul campaniei umanitare):

aici e galeria:
http://bazar.desprecopii.com/catalog.asp?catid=958&n=Spiritul-Craciunului

iar aici sunt detalii mai multe despre campanie, copii, scrisorile lor etc
http://www.desprecopii.com/info-id-10777.htm

Si vreau sa va invit vineri seara de la ora 17 la Opera pentru Copii:

http://www.desprecopii.com/info-id-10782.htm
(aici este invitatia pt printat)

Toate cele bune si sa aveti Mosi cu sacii plini de ce vreti voi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Buna , fetelor! Ce mai faceti, unde v-ati ascuns?
Noi asteptam cu nerabdare vacanta!!! Scoala inca ne solicita la maxim si ne e greu sa ne incadram in timp cu toate cate le avem de facut. A avut zile in care le-a dat la mate 10-15 exercitii/probleme, iar la romana de povestit un capitol intreg dintr-o carte pe care o citesc in clasa...Plus tema la engleza si invatatul la istorie, geografie si stiinte, care de asemenea dureaza. Nici nu vreau sa imi imaginez cum va fi la anul, cu si mai multe discipline si exigente sporite...Ce bine era la gradi!
La lectii suntem asa: la mate impartiri si inmultiri; la romana am trecut de evaluare si urmeaza "Iarna" de Alecsandri, deci iar autodictare marti; la geografie Apele; la istorie razboaiele romane; la stiinte ciclul de dezvoltare a plantelor.
Voi ce mai ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Romana: "Sfatul degetelor", matematica: impartirea unui numar de 3 cifre la unul de o cifra, geografie "Apele", stiinte "Solul', istorie "Dacia romana".

Din pacate, noi mai avem doua concursuri, unul fiind un fel de bonus pentru ca s-a calificat mai departe.

Dimineata, foarte fericita ca a facut primii bulgari.

La citit, tot asa, carti groase, amestecate - clasice si moderne, bune si proaste. Pasiune mare pentru Bella si Edward care i-a sters-o oarecum pe cea pentru Katniss si Peeta. Interes neasteptat pentru Tarzan.
De asemenea, un interes crescut pentru cartile in limba engleza, initial din ciclul "Jurnalelor pusti/pustoaice", dar acum a trecut si la altele, momentan e la "Charlie si fabrica de ciocolata".

A mai citit (a vazut si prima serie din productia BBC) "Sherlock Holmes".

Acum, am ajuns la o problema: vreau sa vada unele din piesele clasice de teatru romanesti/straine, cateva sunt pe la teatre, dar cele mai multe nu. Ma gandeam sa ii iau DVD-uri. Oare o fi bine ? Mi-a cerut sa citeasca "Romeo si Julieta", dar inclin sa cred ca ar fi mai bine sa vada o varianta clasica teatru/film.

Mergi la inceput