Meciul politic

Meciul politic | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Suntem prinsi ca intr-o capcana dintre unii pretinsi politicieni seriosi, de caldura si de umori intr-un meci cu miza politica.
Cred ca un dus revigorant si o analiza a situatiei ne-ar putea aduce la o concluzie corecta.Care ar fi asta?
Cine sunt hahalerele care ne bantuie?
Niste penali care isi apara pielea!TOTI se gandesc numai la pielea lor! Sa nu spuneti ca nu!
Ca sa fim rationali si eficienti cred ca ar trebui sa ne gandim la o alternativa.
Ce ar presupune alternativa? Ar presupune initiativa unui conducator corect care ar veni cu idei care sa ne scoata din necaz!
Cum am putea sa iesim din necaz:
-solutii pt. revigorarea economiei;
-implicit rezolvarea locurilor de munca;
-cresterea nivelului de trai.
De ce au iesit grecii si spaniolii cu ...sutele de mii in strada sa protesteze? Sa fiti convinsi ca nu pt. salariile si pensiile de mizerie cu care sunt platiti romanii!
Din atatia romani chiar nu se gaseste un conducator corect?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca te referi la Presedinte nu are aceste prerogative.
Un presedinte nu asigura salarii sau pensii sau locuri de munca.
Criza economica este si in Spania si in Grecia doar ca acolo (inca) nu exista politicieni care sa suspende presedintele sau (regele sic!) pentru criza prin care trec si ei, la fel ca si romanii si Romania.
Daca aveam rege oare il suspendau?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Cine crezi ca vrea sa se bage in mizeria care domneste acum in politica?! Un om singur nu poate face minuni. Un om are nevoie de o echipa. Daca un om ai gasi, o multime care sa-l sustina....va fi aproape imposibil.

Eu una am fost dezamagita de asa zisele "figuri noi" din politica: l-am sustinut si votat cu ardoare pe Nicusor Dan, ca apoi sa il vad in piata universitatii sustinand indirect puciul usl-ist, l-am admirat din umbra (fara sa ii dau insa votul meu) pe Remus Cernea, acum e consilierul lui Ponta, m-am bucurat ca un copil cand a aparut Noua Republica, convinsa ca in sfarsit se va schimba ceva, dar n-a fost sa fie, l-am vazut pe Neamtu aplaudand si scandand Basescu la mitinguri, si mi s-a facut greata (asta in conditiile in care eu sunt sustinator infocat basescu, dar de la ei aveam alte asteptari, adica ok sa-l susti, dar mesajele tale de sustinere nu trebuie sa fie copy-paste PDL).
Asa ca m-am resemnat cu MRU, nu e alba ca zapada, dar e cel mai apropiat de ceea ce reprezinta pentru mine un presedinte. Dar nu exclud sa-mi schimb opinia in viitorul apropiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Nu pot sa nu observ lipsa de consecventa a mesajelor publice. Pe de o parte il taxam pe Basescu pentru ca a fost un presedinte jucator, pe de alta parte ne trebuie un politician foarte bun, corect si plin de calitati pentru acelasi post. Eu zic ca, in conditiile actuale urmatorul presedinte fie are o sustinere mare de tot in Parlament si atunci poate sa spuna ce gandeste, fie sta si face frumos de la Cotroceni, comportandu-se cam ca si apa sfintita si atunci nu trebuie sa aiba cine stie ce anvergura politica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

sunt de acord cu Mickyyy.
Basescu mi s-a parut ca a facut destul de multe progrese si s-a luptat cu coruptia politicienilor cat a putut. insa uite ca aproape i-au venit de hac.
MRU mi se pare prea finutz pentru a face fatza sleahtei corupte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ca sa-mi continui ideea: ceea ce am scris mai sus, ma duce la concluzia mea ca procedura de suspendare a presedintelui trebuie sa fie greoaie tocmai din acest punct de vedere.

Daca ii pretindem sa fie independent de partidele politice, sa aiba functia de mediator, sa nu sustina pe nimeni, nu putem sa-i cerem sa aiba mereu peste 50% din parlamentari de partea lui.

Independenta adevarata fata de partidele politice nu se poate asigura fara un mandat solid, bazat pe alegerea directa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
Asa ca m-am resemnat cu MRU, nu e alba ca zapada, dar e cel mai apropiat de ceea ce reprezinta pentru mine un presedinte. Dar nu exclud sa-mi schimb opinia in viitorul apropiat.

Inseamna ca nu ai vazut discursul vehement al lui MRU, care se inrosise ca un rac si vorbea ca un reprezentant al Noii Drepte. Nu s-a deosebit cu nimic de discursul lui M Neamtu, cred ca l-a intrecut.
Nu a avut nimic din "finetea" de care vorbiti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

sunt de acord cu Mickyyy.
Basescu mi s-a parut ca a facut destul de multe progrese si s-a luptat cu coruptia politicienilor cat a putut. insa uite ca aproape i-au venit de hac.
MRU mi se pare prea finutz pentru a face fatza sleahtei corupte.

S-a luptata cu coruptii care nu l-au recunoscut ca sef, cum a fost Nastase, Patriciu s.a..
Cu Regele Mihai si cu E Constantinescu de ce s-a luptat sa-i discrediteze, ca nu sunt corupti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Inseamna ca nu ai vazut discursul vehement al lui MRU, care se inrosise ca un rac si vorbea ca un reprezentant al Noii Drepte. Nu s-a deosebit cu nimic de discursul lui M Neamtu, cred ca l-a intrecut.
Nu a avut nimic din "finetea" de care vorbiti.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Ba da, l-am vazut, si culmea e ca nu m-a deranjat .
Uite, sa-ti explic altfel, vine lucia aici si tine un discurs dur ani-basescu. Nu mi se pare nimic deranjant, pentru ca stiu care e optiunea ei.
Dar presupunand ca vi tu cu exact acelasi discurs ca al ei, atunci da, sunt dezgustata. Stiu ca indirect esti anti-basescu, dar de la tine am alte asteptari.

Asa e si cu Neamtu si MRU. La MRU stiu clar, va fi candidatul PDL&friends la alegeri, deci e normal sa aibe asemenea discurs.
Pe cand Neamtu se da reprezentantul altui gen de electorat. Prin urmare trebuie sa aibe alt gen de discurs, unul puternic anti-ponta si crin, si doar tangential pro-basescu.

Mergi la inceput

Eu m-am referit la virulenta nu la mesaj. Ambii au avut un discurs virulent. Nici nu stiu ce au spus. Oricum era propaganda.

Un presedinte arbitru, cu misiune a sa aplaneze conflicte politice nu poate fi un om coleric. Ori MRU a dat impresia de individ care se "ambaleaza", cam cum se "ambaleaza" si Ciorbea.
Si un om virulent nu poti pretinde ca-i un om "stilat", educat sau finut.

Mergi la inceput

Deceneus, pentru o parte a electoratului, ce fac acum ponta, crin & co este de neimaginat, si reactia fiecaruia dintre noi care am ajunge pe o scena ar fi la fel de virulenta! Noi traim cu convingerea ca e lovitura de stat, batjocora la adresa roamniei, incalcarea statului de drept, incalcarea legililor si atributiilor, minciuna si manipulare, etc., etc.

Asa ca pe mine ma unge la suflet discursul ala coleric al lui MRU, la fel cum pe o parte din voi ii unge la suflet virulenta (ca sa nu zic nesimtirea) lu' Mircea Badea. Degustibus :). Sau poate a lui Crizel, ca altfel o sa zici ca Badea e doar un simplu jurnalist.
Nici cu antonescu, rosu ca un rac, urland de pe scena mitingului de la Iasi, unde e clar ca NU avea ce cauta in calitate de presedinte interimar, nu mi-e deloc rusine.
Macar MRU coleric cum e el, are un dioscurs coerent, pe cand crizel....

Hai ca iar spamam aici, si nu e cazul!!

Mergi la inceput