Intrebare!

Intrebare! | Autor: ancamak

Link direct la acest mesaj

Parintii mei sunt intr-un conflict deschis cu o vecina de palier.
Problema este ca daca parintii se plimba in fata blocului, ea locuind la etajul 1, sunt fotografiati in permanenta de aceasta vecina. De cele mai multe ori copilul meu in varsta de 1 an si 10 luni a fost si el fotografiat.
Pot face ceva in aceasta privinta? Exista undeva o prevedere privind protectia minorului?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

depinde ce face cu pozele si daca se poate dovedi ca face poze, e o treaba complicata

de exemplu: daca "publica" pozele si mai si numeste persoanele din poze puteti face plangere (nu stiu cum o justificat, asta ca sa va incadrati in revederile unei legi, aveti nevoie de un avocat sa va sfatuiasca), dar daca doar face poze...ea poate sa pretinda ca a facut poza batatorului de covoare si in plus nu cred ca o poate obliga nimeni sa dea aparatul la control...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

De fapt tinta sunt parintii mei, cu care este deja implicata intr-un proces penal.
De publicat nu cred ca se pune problema, dar este o hartuire permanenta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancamak

De fapt tinta sunt parintii mei, cu care este deja implicata intr-un proces penal.
De publicat nu cred ca se pune problema, dar este o hartuire permanenta.

Mami cu Andrei Ionut

o reclamatie la agentul de proximitate, dar fara probe nu va avea cine stie ce rezolvare, ca la noi cand mergi la politie trebuie sa mergi cu probele, ei nu fac ancheta sa caute probe.... faci reclamatia si politistul merge la persoana reclamata (sau o invita la sectie) si ii aduce la cunostinta continutul reclamatiei, dupa care il/o intreaba daca a facut ce scrie reclamantul, apoi vin al tine si iti pun care a fost rezultatul "anchetei" si iti aduc la cunostinta ca nu exista probe, ca e cuvantul tau impotriva cuvantului reclamatului si ca ai doua optiuni: una sa iti retragi plagerea si a doua sa mergi in instanta si sa decida judecatorul cine are dreptate
... asta e toata lucrarea lor

Mergi la inceput

cred ca se poate dovedi intr-un mod foarte modern, camere de spionat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancamak

cred ca se poate dovedi intr-un mod foarte modern, camere de spionat.

Mami cu Andrei Ionut

nu stiu daca pot fi folosite pentru a obtine probe, adica daca probele astfel obtinute sunt considerate valide...

ar fi fost o treaba daca era o camera de supraveghere in zona, in ideea ca ar fi existat sansa sa fie ceva inregistrat pe ea...adica daca putea arata, la ore si zile diferite, pe vecina luand poze, s-ar fi putut spune ca nu batatorul de rufe era obiectivul vizat...mai aveati martori si cativa vecini care sa sustina ca parintii tai ieseau la plimbare zilnic la orele (din filmari) si ca se plimbau in directia "pozelor" si era o idee....

dar in romania camere de supraveghere sunt doar in preajma bancilor si ambasadelor...

Mergi la inceput

dar vecinii deja stiu cu cine au de a face. Toti stiu ca ea face poze. Politistul de proximitate a zis ca singura sansa este in instanta.Tatal meu oricum ii pregateste un proces de hartuire. Mare pacat ca se cunosc de 60 de ani, si am fost prieteni de familie.
Eu vreau doar sa stiu daca vreo lege care imi protejeaza copilul si il poate fotografia fara acordul meu.
Ea fotografiaza din balcon.....

Mergi la inceput