Gravidute cu tromobofilie -cap 21-
Raspunsuri - Pagina 7
aruam spune:
Buna fetele
Eu vineri am facut analizele de coagulare inclusiv d-dimerii care mi-au iesit 272 val normale 0-255 .Deoarece dr Avram este in concediu am vb cu dr care ii tine locul si mi-a zis ca sunt bine si sa continui cu aspenterul ca nu este nevoie de clexane momentan.
Voi ce ziceti o fi bine?
PCOS , 4 IA nereusite , MTHFR C677T homozigot PAI 675 heterozigot 4G/5G trat Femibion 1/zi, Magne B6 3/zi ,acid folic 5mg /zi,
FIV1 la Giulesti nereusit
insarcinata natural in a 2-a luna dupa FIV
9+
Multumesc Doamne
MeAlex spune:
Buna!
Mi-ar fi frica sa merg fara Clexane in sarcina, stiu ca in general, pentru MTHFR homozigot, se recomanda Clexane (si dr. Avram imi spusese asta)...despre d-dimeri nu stiu mare lucru, n-am idee cum sa interpreteaza in sarcina, citisem doar ca nu este o analiza foarte relevanta in sarcina. Poate iti raspund si mamici sau gravidute.
Ginecologul ce zic despre asta?
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aruam Buna fetele Eu vineri am facut analizele de coagulare inclusiv d-dimerii care mi-au iesit 272 val normale 0-255 .Deoarece dr Avram este in concediu am vb cu dr care ii tine locul si mi-a zis ca sunt bine si sa continui cu aspenterul ca nu este nevoie de clexane momentan. Voi ce ziceti o fi bine? |
Eu am 3 mutatii hetero si nu am luat clexane de la inceput..de frica faceam ddmerii la fiecare 2 sapttamani pana in sapt 21 cand am intrat in sf pe clexane din alte considerente probabil preventive pt ca ddmerii au ramas aceiasi!
*de la inceput de cand am ramas si pana la 21 de sapt niciodata nu mi-au iesit valori de sub 500. tot timpul au fost constanti intre 500 si 650. Eu sunt la dr U si mi-a zis ca-s valori ff normale in sarcina doar, ca oricum ddmerii cresc..insa sa nu treaca totusi de 700-800 sa zicem in primul trimestru mai ales... ca ei cresc oricum spre final, dar daca cresc mult atunci se intra pe tratament clar. Asadar nu tii ramane decat sa monitorizezi si tu f bine cu analiza asta cat mai des..sau sa mai ceri si parerea altui hematolog. fa oricum cum iti dicteaza inima si instinctul..eu asa am mers.
23+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
aruam spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri momentan o sa merg pe aspenter astept sa vina dr Avram din concediu sa vedem ea ce zice. Dr care ii tine lcul mi-a zis sa merg pe aspenter,m-a intrebat daca am sarcini pierdute ,daca am hemoragii mari la menstruatie ,sau altfel de hemoragii gingivale, etc.
Nu stiu probabil ele coreleaza datele astea cu analizele.Nu mi se pare normal totusi sa primesti clexane numai daca ai pierdut sarcini.
Ginecologul mi-a zis sa ascult hematologul.
PCOS , 4 IA nereusite , MTHFR C677T homozigot PAI 675 heterozigot 4G/5G trat Femibion 1/zi, Magne B6 3/zi ,acid folic 5mg /zi,
FIV1 la Giulesti nereusit
insarcinata natural in a 2-a luna dupa FIV
9+
Multumesc Doamne
tonirro spune:
Buna! Am intrat sa va spun ca Brigit este bine desi inca in tratament post edem pulmonar si ieri piticotii ei au implinit o saptamana. De cateva zile nu mai sunt intubati, respira singurei, acum nu mai sunt nici pe perfuzii, papa prin Gavaj (furtunas direct in stomac) lapte de la Brigit. Doamne ajuta sa mearga bine in continuare!si multa sanatate!!!
irina21 spune:
Sanatate multa brigit!
stiti cumva ceva de dna udcatescu? Astept raspuns de ceva vreme....o fi in concediu?
26
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi
Mihaelafalt spune:
Irina eu am vorbit cu asistenta de la Fundeni si mi-a zis ca luni si marti doamna doctor este acolo si miercuri nu se lucreaza ca e zi libera data de Basescu deci nu cred ca e in concediu doar nu raspunde la emailuri.
Daca ai o problema mai urgenta mai bine mergi acolo sau suni la asistente sa le spui despre ce e vorba dar sa stii ca si ele raspund greu iardupa ce am intrebat daca este doamna doctor mi-a raspuns apoi a inchis si m-a lasat vorbind singura, eu mai vroiam detalii despre trimitere si altele.
6+
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite (tratament cu clexane 0,4 aspenter 1 la 2 zile, femibion 1, magne b6, acifol, cetebe, arefam si nospa)
O sarcina pierduta la 6 saptamani si o sarcina extrauterina tratata medicamentos
irilac31 spune:
Buna dragelor, vin la voi cu o problema care ma macina. Spat trecuta, la 21+ 1 sapt am facut morfologica. Din ce am citit eu dupa 20 sapt se masoara IR-urile, care din ce am inteles eu sunt importante si pt a vedea daca doza de clexane e buna, daca bebele se iriga bine....asa e sau am inteles eu pe dos?
Haideti sa va spun ce ma macina. Dupa insistente mari la dr si 2 eco mi-a masurat tensiunea arterelor uterine. M-am reintors la a 2 a eco ca ajunsesem acasa si am vazut ca nu mi-a masurat ce o rugasem. Cu explicatiile specifice in termeni medicali mi-a masurat dar nu mi-a mai completat si pe foaie valorile, ci doar a scost cateva poze si mi le-a spus. Bineinteles ca nervoasa fiind nu am reusit sa retin valorile. Acum ma uit la fotografiile alea ca sa-mi dau seama daca e ok. Dupa spusele dr totul e bine, dar eu am trecut prin multe cu dr astia si nu am incredere in nimeni. din ce vad aici pe artera dreapta, cica unde e si localizat bebele am o valoare de 0,96, aia ombilicala 0,70 si cred ca aia pe stanga...cred nu sunt sigura ca nu stiu sa citesc prescurtarile astea e 0,71. Ma poate ajuta cineva care stie mai multe despre astea sa-mi zica daca sunt ok? Din ce am citit eu pe net, mie mi se par cam mari, voi ce parere aveti....la astea chiar nu ma pricep, trebuie sa ma documentez mai bine.
Mersi
Toniro, ce mai stii de Brigit? Te rog din suflet daca mai vb cu ea sa-i spui ca fetele de la donate se roaga pt ea si copilasii ei
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
22+
MeAlex spune:
Irilac, eu nu am experienta cu IR-urile, doar stiu ca e f important sa fie monitorizate. Stiu doar intervalul de valori normale de pe prima pagina. Eu as merge din nou la eco, la alt medic sau la acelasi si as cere sa masoare si sa noteze. Ii poti spune ca iti solicita hematologul. Chiar, tu faci Clexane pentru mutatii? Sau iei doar Aspenter? Oricum, e foarte plauzibil ca hematologul sa iti solicite ecografie cu IR-urile specificate.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
irilac31 spune:
MeAlex multu pt raspuns. Da fac clexane de 0,4... Dr Avram imi zicea la un mom dat sa renunt la el, sa incercam cu aspirina cardio, dar mie imi este f frica sa renunt. IR urile astea sunt de fapt ceea ce mi-a masurat mie adica tensiunea arteriala uterina sau astea se refera la altceva ...offff sunt complet in afara problemelor astea si mi-e ciuda ca nici un dr de aici nu m-a lamurit, sa-mi explice pe intelesul meu ce rol au si de ce sunt importante. Oare cat de des trebuie monitorizate? sunt stresata rau cu astea mai ales ca dr m-a programat peste 6 sapt la urmatoarea eco.....ceea ce mi se pare f mult mai ales ca bebele avea si circulara dubla de cordon . La alt eco nu am unde merge in oras...
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
22+