Gravidute cu tromobofilie -cap 21-
Raspunsuri - Pagina 19
Mami_de2 spune:
Uscatescu nu e ginecolo insa e hematolog - mananca pe paine tot ce tine de sange...dupa parerea mea,sa nu aruncati cu rosii, dar mi se pare mult mai bine informata cu privire la unele substante din medicamente decat un ginecolog...e strict parerea mea.
*si eu iau no spa de 80 de mg zilnic seara de seara doar preventiv, esi nu am dureri..ma simt balonata si ff plina, burtica e tare..insa nu ma doare si nu ma inteapa deloc!
31+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
sper spune:
Mami deci tu iei doar 80mg/zi seara. Eu am mici dureri de burtica mereu pana la BHCG-ul pozitiv si dupa aceea , ac dureri par a fi contractii si cred ca m-ar ajuta f mult nospa dar oare e ok 6 nospa de 40mg/zi?
MeAlex spune:
Sper, mi s-au recomandat in sarcina 6 comnprimate de 40 mg la intervale egale de timp. Dar supozitoarele Uscosin sunt cele mai bune.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
stefulici spune:
Buna fetelor!
Am si eu o intrebare ptr voi: Dr Uscatescu este maine la spital?
E nevoie de trimitere ptr analize? Sau doar recomandare de la ginecolog? Am o prietena proaspata graviduta, care aparent nu are nici o probl, nu a pierdut sarcini si, cu toate astea ginecoloaga ei a trimis-o sa-si faca analizele de trombofilie. Nu inteleg de ce. Problema e ca sunt f scumpe si eu i-am zis sa mearga la Fundeni la dr. U sa le faca... Oare o primeste?
sper spune:
Me Alex multumesc. Intre timp m-am lamurit ca e ok 6/zi. Eu il iau nu neaparat pt dureri , il iau pt vascularizatia uterului .
Am vb cu o prietena care e si ea pac dr U , mi-a spus ca la un mom dat le-a mai redus si i-au crescut IR-rile, dr U i-a spus sa revina imediat la doza de 7 zi. Ea ia 80mg seara la culcare si apoi alte 5 pastile de 40mg la intervale egale (ac echivaleaza cu 7 pastile de 40mg). Cum a revenit pe doza de 7/zi IR-rile si-au revenit.
Gravidutelor poate va este de ajutor ac informatie.
Stefulici la Fundeni nu se fac mutatii genetice de trombofilie, tb sa te duci cu ele facute.
stefulici spune:
Stiu ce analize se fac la Fundeni... Si ca nu se fac mutatiile pr. zis, insa se fac altele: prit C, prot S, atpp, AIII,, LA, INR,, Fib... Pe langa analizele genetice ea le are si pe astea de facut...
MeAlex spune:
Sper, ginecologul a fost de acord cu tratamentul meu. Cand am primit tratamentul, eram insarcinata in 9 saptamani. Am inteles pentru ce vroiai Nospa (de fapt, am si citit unde ai postat initial).
Asa stiu si eu, si de la dr. U, si de la altii: Nospa e bun pt durerile de burta, adica pentru contractii, care se simt ca durerile menstruale (scriu asta pentru gravidute, tu stii exact cum e treaba), dar si pentru vasele de sange. Seara e bine sa luam mereu (in sarcina), ca sa se relaxeze uterul noaptea.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
MBK spune:
fetelor am comandat ,luni , medyn forte de la farmaexpress si vineri ajunge coletul!rapizi!cutia cu 90 ma costa 323ron dar am citit acum prospectul ci contine folsaure 2,5 mg si cyanocobalamin 0,5 mg!Am citit pe un site ca cyanocobalamina nu este buna ci methylcobalamina!Voi stitit ceva ref la asta?Folsaure este acidul folic ?Luna aceasta voi incepe FIV 2 si as vrea sa am medicatia necesara!
sper spune:
MBK Medyn contine vitamine sintetice si e bine sa-i 3 luni inainte de fiv. In sarcina e bine sa-l schimbi cu cele metilate (direct asimilabile) Metafolin (il gasesti in Femibion sau Taxofit Folsaure Metafolin)+ Methylcobalamina+ MgB6