Scoala de soferi

Scoala de soferi | Autor: ralucami

Link direct la acest mesaj

Salutare tututror! Uite ca intr-un final am reusit si eu sa ma inscriu la scoala de soferi! Pe cat de curajoasa eram la incaput pe atat de dezamagita sunt acum. Sa va spun de ce! Eu am inceput scoala un pic mai tarziu, cu una din seriile care au terminat orele de legislatie. Buuun! Am zis la inceput ca nu e nici o problema , caci voi invatza singura, acasa, si chiar m-am bucurat ca nu mi-am pierdut o luna cu acele cursuri. Problema acum vine: saptamana trecuta am dat examenul de legislatie rutiera de iesire din scoala si .....buf! L-am picat! Ma simt penibil! Ideea este ca toti care eram in sala (si eram vreo 50-60 de insi) l-am picat. Acum vine si dilema : ce trebuie sa fac sa am si eu un nr de puncte onorabil? (adica peste 24) Am luat si am invatzat de mi-au bubuit creierii, cand inchid okii vad numai semne rutiere(de informare, de avertizare), iar noaptea cand ma culc fara sa vreau imi vin in minte fel de fel de pasaje( cand e orirea interziza, trecerea la nivel cu calea ferata) Eu cred ca o iau razna!! Criminalitatea fazei e ca atunci cand fac blestematele alea de teste nu reusesc sa acumulea mai mult de 22 de puncte. Mi-e ciuda ! Pot sa recit(chiar si cu intonatie) articolele , dar la teste o dau in bara. Mai oameni buni, cei care ati trecut prin asa ceva, veniti cu o idee, cu o incurajare! Maine, marti, am din nou test! Imi crapa obrazul de rusine numai cand ma gandesc ca o sa ma strige profesosul de legislatie si o sa imi spuna:" Ati picat !"

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Nu stiu daca si la voi sunt testele tip "grila".
Cand m-am pregatit eu pentru scoala de soferi, am luat cartea de teste si am procedat "prin eliminare". Stii, testele alea care au rsapunsurile la sfarsit...
Intrebarile la care am raspuns bine le-am dat la o parte, am ramas cu intrebarile la care nu stiusem sa raspund, si cu rezolvarile in fata am luat totul de la inceput. Am tot "eliminat" asa, putin cate putin... nu mai stiu de cate ori, si a mers! Ce-i drept, stiam ca intrebarile de la examen erau aceleasi ca cele din cartea mea (autorii se inspirasera din fisele de la scoala de soferi).
Incearca si tu, sau deja ai procedat asa?
Imi amintest de o faza incredibila: cand au fost spuse rezultatele, era cineva care nu avusese decat un singur raspuns corect! Tot nu inteleg cum a facut baiatul ala, ca si daca puneai la intamplare "a - b - c", tot ar fi iesit mai multe!
Succes maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saynever spune:

Din pacate nu prea te pot ajuta cu sfaturi utile daca faci scoala in Japonia, probabil ca legislatia difera putin, ca si modul de examinare.
Eu am facut scoala in Romania si am mers la toate cursurile de legislatie si bine am facut pentru ca erau niste chestii in regulament pe care cu greu le-ai fi putut sesiza studiind acasa de unul singur.
Atentie maxima si succes la examen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eu am permis de 9 ani de zile, iar prietenul meu face scoala de soferi acum, asa ca mai in gluma mai in serios m-am apucat si eu sa fac niste teste grila gasite pe internet (pentru doritori, www.vreaupermis.ro).
Si desi am facut vreo 4-5 teste de acolo, la nici unul n-am reusit sa adun numarul minim de puncte sa fiu admisa Si eu care ma credeam mare si tare. . Aaa...si ca sa fie treaba treaba, ne-am pus tot biroul pe facut teste (suntem 3 soferitze in birou) si tot n-am reusit sa adunam suficiente punbcte ca sa trecem! Ce-i drept, si testele sunt aiurea, poate ca in afara nu's toate la fel de ilogice, nici eu n-am mai citit o legislatie cap coada de ani de zile, dar oricum din momentul ala n-am mai avut tupeul sa comentez ceva!!

Mickyyy 22 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Eu am luat permis in noiembrie 2001 deci acu 2 ani. Eram gravida in cinci luni. Am tocit cartea aia apoi am facut testele de nspe mii de ori pana nu am mai gresit. Am luat la sala 26 de puncte (maxim) si mi-a ajutat ca altfel s-a uitat politista la mine cand am dat traseu. E drept ca nu am gresit nimic, dar nici nu m-a frecat cu parcari sau intoarceri, etc. Eu zic sa te apuci sa faci de multe ori testele si daca ai si raspunsurile sa te uiti imediat ca sa intelegi de ce e asa si nu altfel acolo unde nu esti sigura.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Multumesc mult pt sfaturi. Scoala de soferi o fac in Ro. Acum sunt acasa si am profitat de faptul ca stau mai mult prin tzara si m-am apucat sa fac scoala de soferi. In Jp nu cred ca avream eu vreo sansa sa ma apuc de scoala si asta din mai multe cauze: costul f f mare(aproape 2000 $), locatia( se fac cursurile in limba engelza doar in anumite centre, mult prea departe de orasul in care stau) si asa mai departe. Deci ma refeream la scoala si testele din Ro. Ma pun cu burta pe carte caci maine e ziua cea mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iacobica spune:

Ce-ai facut la examen?
Sper ca l-ai luat deja !!!
Si eu am dat examenul in urma cu trei saptamani si am patit acelasi lucru ca si tine. Desi am invatat si la examen am avut impresia ca am rezolvat 25 din 26 de intrebari...surpriza! m-a strigat nenea politistu'
Acum nici nu prea imi mai vine sa ma apuc din nou de invatat. Oricum s-ar putea sa fie vorba si de noroc.
Bafta in continuare !!!

eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ralucaaa ,hai repede zii ce ai facut.
Sper ca ai vesti bune.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Bey oameni buni, incep sa ma indoiesc de QI meu. Si acum povestea: cu vreo 20 de minute inainte de ora anuntzata am ajuns la scoala de soferi. Spre surpriza mea in sala erau vreo 10 insi care deja incepusera sa rezolve chestionarele. Mi s-a parut fooooarte dubios. Pai cum draq pe mine ma anunti ca testarea incepe la ora 4 si altii care vin cu 1/2 de ora mai devreme deja erau pe terminate?!? Buuun!Mi-a dat 2 chestionare si m-am pus pe bataie. "De data asta -mi-am spus- rup gura targului." Invatzasem paragrafele din legislatie plus ca facusem de 2 ori testele din Ilioara si inca vreo 500 de intrebari de prin alta carte. Aveam atat de multa incredere in mine! Profesorul de legislatie imi da 2 teste a cate 26 bde intrebari si ma anuntza ca trebuie sa am minim de 24 de puncte/test. La sfarsit, dupa ce iese si ultimul om se anuntza rezultatele. Eu destul de linistita ma astept sa ma anunte admisa. Pe draq!! Iarasi am picat toata turma(vreo 60 de insi), dar pe mine "m-au asigurat" ca tura viitoare voi fi admisa. Ideea era sa stau dupa ce pleaca toata lumea de vorba cu secretara si Don profesor. Am picat cu 26 la un test si cu 22 la celalalt.Mey si m-a luat o stare de draci , ceva de necrezut! Cu tupeu(care nu mi-e caracteristic ) i-am intrebat daca ei sunt mai severi decat cei de la politie. Cum draq ca la politie iti cer doar 22 de puncte si ei, scoala, vor 24?? Totusi am ramas ultima in sala sa vad ce problema avea profu' si secretara cu mine. Si acum bomba...." pai don'soara daca tu vrei sa termini cat mai repede cu scoala nu ar fi rau sa vb cu Don patron. El o sa reuseasca sa te ajute" Logic ! Don patron o sa imi deschida capul si o sa ma " destepte" contra cost! Ca tot se vorbea la un subiect despre spaga Mey fetelor eu mai am o testare vineri.Ar fi ultima sansa ca sa reusesc sa intru in seria de pe 15 decembrie-cu politzia. Sincera sa fiu eu nu prea am timp sa stau prea mult prin tzara si deja mi s-a facut greatza de ce am vazut! Mai tarziu o sa treaca maica-mea pe la mine si o sa ne sfatuim sa vedem ce o sa facem: dam "dreptul" ori ba. Si ca sa imi spun si eu oful, aici la subiectul meu, ca la cel cu spaga deja s-au incins spiritele: eu de cand am venit in Romania am vazut ca pt orice mizilic trebuie sa platesti "tributul". Pt fisa de la spital (au cerut toti: de la tanti care sta la triajul spitalului pana la doctorul care mi-a pus stampila la analizele sangelui), la secretara de la scoala, la don patron; pana si la liceul unde am invatzat 8 ani de zile a trebuit sa dau spaga la doamna secretara - aveam nevoie de foaia matricola pe ultimii 4 ani de liceu si daca nu dadea "ceva" dura vreo3 zile. Asa ca am "dat" am avut parte de ea in 2 ore. Inchei aici cu sperantza ca voi pleca cat mai repede si nu o sa am nevoie de prea multe "favoruri" din Ro. Raluca dezamagita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga mea Raluca,
Imi pare asa de rau pentru tine.
Oare nu te-ai lovit de problema "donatiilor" pentru ca ai spus cinstit de ce-ti trebuie hartiile repede, scoala repede...
Este foarte curios, dar eu in toamna cat am fost in tara, am avut nevoie de hartii "iute" si de rezolvat probleme care cereau "viteza" si nimeni nu mi-a facut nici cea mai marunta aluzie la vreo donatie (nici nu m-am apucat sa zic unde locuisc fara sa fiu intrebata direct - dar si dintre cei care stiau acest lucru, nimeni nu s-a manifestat aiurea)
Esti convinsa ca cel de-al doilea test era de 22 si nu de 24 ?!? (adica pacaleala de la scoala sa te convinga!)
Eu una iti tin pumnii.
Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ralucami,
Eu am facut scoala anul asta prin febroarie, deci cu noua legislatie.
Am luat 26 de puncte, pt ca am avut cartile care trebuia. Sunt 2 carti de culoare verde mai inchis si cu galben scrie Noul cod rutier.
Una e "Legislatia rutiera 2003"(editura National).Si cealalta e "Intrebari si Raspunsuri" Explicate si comentate , tot editura National, caut-o pe ultima , e cea mai importanta..si o sa fii surprinza cand la Ilioara ai sa recunosti intrebarile sunt f asematoare 90 % unele , iar altele 100% chiar.

Multa Bafta! In Ro dai examenul nu?

AniS

Mergi la inceput