se poate mai urat?
Raspunsuri - Pagina 5
pinkie_pie spune:
Tii, ce specimene! Bine ca s-a intamplat asa si acum ai realizat ca e bine sa-ti vezi de ale tale. Bucura-te de ceea ce ai, de copilul si sotul tau si lasa-i in pace. Cumnatul asta al tau nici nu are toate tiglele pe casa, cum sa vrea sa se arunce de la geam ?
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi Revin sa va povestesc ce s-a intamplat ieri. Urata zi.. Cu toate ca toata ziua am stat in 'banca mea',am zambit,am tacut si am preferat sa stau mai mult sa supraveghez copii la locul de joaca,la sfarsitul zilei,cine a fost oaia cea rea?Eu normaaal! De la restaurant,au insistat sa mergem la ei acasa.Pana la urma am acceptat,punandu-ne de acord(eu si sotul ) ca intr-o ora plecam acasa.Ok,a trecut ora cu bine,am iesit din casa sa plecam.Dar uitasem cheile masinii sus.S-a intors sotul dupa ele cat timp am mai ramas eu cu cel mic in parc. Din fata blocului sotul auzea cum toata familia cumnatei(parinti,unchi,frate,toti)si cumnatul vorbeau despre noi.De el ziceau ca e un betiv(a baut maxim 3 pahare de vin in 5 ore),de mine ca-s o femeie usoara si ca la restaurant numai am stat si am barfit,ca suntem prosti,etc.(Schimbasem 2 vorbe cu o cunostiinta si cu nasa nepotului care venisera la locul de joaca.) Sotul a batut la usa.A intrat,si-a luat cheile,le-a batut obrazul si le-a zis ar putea face scandal,ar putea sari la bataie,ar putea cobori la nivelul lor,dar nu o va face.Le-a urat o seara buna si a plecat.A venit socrul cumnatului dupa el,amenintandu-l cu bataia si acuzandu-l ca a distrus o familie(cumnatul intre-timp vroia sa se arunce de pe geam-nu inteleg nici acum de ce). Nu s-au batut dar nici mult nu mai aveau. Deci,acum cu siguranta am incheiat orice legatura cu ei. Pacat de copilasi.. Dar poate peste ceva timp cand vor mai creste vom putea avea macar o relatie cu ei,daca parintii sunt cum sunt. Cea mai fericita mamica de Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata! |
oooff mami, imi pare rau ca ai astfel de neamuri :(, povestea ta de dupa botez imi aduce aminte de o poveste tot de dupa un botez la care eu avand 13 ani eram si nasa...la fel aveam si noi in familie un unchi agresiv cu nevasta si copii si certaret cu toata lume... in fine din motive nestiute la omentul botezului, unchiu nu a venit la botez...dupa biserica ai mei m-au trimis la el acasa sa-l invit la masa (nu se punea problema de dar)... am ajuns, spus poezia, unchiu a zis "da, venim", eu am plecat crezand ca vin si ei ...nu au venit...
dupa vreo sase luni am mers iar la ei in vizita si fiind acolo au chemat o vecina mai guresa (matusa si varamea ) care m-a facut albie de porci pe motiv ca intentionat m-am dus in vara dupa botez ca sa-l provoc sa le bata...sa le alerge pe strada cu alai de injuraturi etc...
nu am inteles nimic la momentul ala, am plans si m-a carat la bunica...bunica mi-a explicat ca: atunci cand parintii bebelui au mers sa-i invite la botez (inainte de botez) unchiu nu era acasa, si pentru ca erau in scandal, matusa a cazut de acord cu copii ei sa nu-i spuna de invitatia la botez, asa ca unchiu habar nu avea ca, in ziua aia cand am picat eu la ei in vizita pe nepusa masa, la bunica in curte era un botez...dupa ce am plecat eu de la ei, unchiu a luat la paruiala si nevasta si fiica pentru ca nu i-au spus de invitatia la botez....ele au considerat si considera si in ziua de azi (dupa cca 30 ani) ca eu sunt vinovata de bataia luata, ca daca nu ma duceam eu sa il reinvit el nu avea de unde sa stie si uite asa ele scapau de o bataie...
Ramonika spune:
ce-ai avut si ce-ai pierdut...
e mai bine asa, mai ales ca individul nu pare intreg la minte... mai bine sa nu mai ai de-a face cu ei.
NoUserName spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Deci,acum cu siguranta am incheiat orice legatura cu ei. |
Pai o parte dintre cei care ti-au raspuns asta ti-au recomandat de acum cateva zile. Eu nu sunt convins totusi de aceasta siguranta... motive au mai fost pentru incheierea legaturilor si pana acum, dar se pare ca nu suficiente.
[in gluma] Pana la urma voi sunteti de vina pentru tot circul de ieri. Daca voi ati fi fost atenti si nu v-ati fi uitat cheile de la masina, toata lumea era fericita astazi iar familiile voastre erau in relatii de stansa prietenie. [/gluma]
Acum serios vorbind, am citit multe mesaje care sustin sa interveniti in familia cumnatului, sa-l duceti la psiholog, sa-l reclamati la politie ca e pacat de copii si de sotia abuzata. Eu urasc sa-mi faca cineva bine cu forta si cred ca nici tie nu-ti face placere. Inteleg sa-ti para rau de copii si de cumnata, insa ai de ales intre a-ti trai propria viata si de a-ti irosi timpul si energia incercand sa faci bine altora (cu forta, desigur). Sunt atatia copii maltratati si atatea sotii abuzate incat oricat ai incerca, tot nu poti sa-i ajuti pe toti. Recomandarea mea e sa incerci sa-i ajuti pe cei care-ti accepta ajutorul, iar familia cumnatului tau nu-mi pare a fi printre acestia. In locul tau, singurul lucru pe care l-as mai face pentru ei ar fi sa le dau buna-ziua pe strada si sa le spun "La multi ani" pe 1 Ianuarie daca ne intalnim intamplator la coltul blocului. In rest, i-as trata exact ca pe vecinii din blocul de pe strada alaturata, pe care i-am vazut doar de doua ori de cand m-am mutat in cartier.
Indiferent ce vei alege sa faci in continuare, te sfatuiesc sa-ti lasi sotul sa ia propria decizie in ceea ce-l priveste referitor la relatia cu fratele lui. De exemplu, in loc sa-i spui "eu m-am suparat pe fratele tau si de astazi inainte nu mai vreau sa mai discutam cu ei" ai putea sa incerci "eu m-am suparat pe fratele tau si de azi inainte nu mai am ce discuta cu el; tu poti sa-ti alegi ce relatie o sa ai cu el, insa fara sa ma implice pe mine".
Ar mai fi multe de scris, insa totul se rezuma la urmatoarea fraza (nu e a mea, dar mi-a placut): "Apreciaza pe cine te apreciaza si nu trata cu prioritate pe cei care te trateaza ca o optiune"
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor imi aduce aminte de o poveste tot de dupa un botez la care eu avand 13 ani eram si nasa...la fel aveam si noi in familie un unchi agresiv cu nevasta si copii si certaret cu toata lume... in fine din motive nestiute la omentul botezului, unchiu nu a venit la botez...dupa biserica ai mei m-au trimis la el acasa sa-l invit la masa (nu se punea problema de dar)... am ajuns, spus poezia, unchiu a zis "da, venim", eu am plecat crezand ca vin si ei ...nu au venit... dupa vreo sase luni am mers iar la ei in vizita si fiind acolo au chemat o vecina mai guresa (matusa si varamea ) care m-a facut albie de porci pe motiv ca intentionat m-am dus in vara dupa botez ca sa-l provoc sa le bata...sa le alerge pe strada cu alai de injuraturi etc... nu am inteles nimic la momentul ala, am plans si m-a carat la bunica...bunica mi-a explicat ca: atunci cand parintii bebelui au mers sa-i invite la botez (inainte de botez) unchiu nu era acasa, si pentru ca erau in scandal, matusa a cazut de acord cu copii ei sa nu-i spuna de invitatia la botez, asa ca unchiu habar nu avea ca, in ziua aia cand am picat eu la ei in vizita pe nepusa masa, la bunica in curte era un botez...dupa ce am plecat eu de la ei, unchiu a luat la paruiala si nevasta si fiica pentru ca nu i-au spus de invitatia la botez....ele au considerat si considera si in ziua de azi (dupa cca 30 ani) ca eu sunt vinovata de bataia luata, ca daca nu ma duceam eu sa il reinvit el nu avea de unde sa stie si uite asa ele scapau de o bataie... |
Off-topic. Am citit de vreo 3 ori ca sa inteleg povestea... Din punctul meu de vedere, unchiul trebuia s-o paruiasca si pe vecina aia guresa...
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Off-topic. Am citit de vreo 3 ori ca sa inteleg povestea... Din punctul meu de vedere, unchiul trebuia s-o paruiasca si pe vecina aia guresa... |
Nu, ar fi trebuit s-o paruiasca pe nadaflorilor ca ea a mers cu o alta invitatie. Si totusi, omul ala cum nu stia de botez? ca doar nu traia in varful muntelui! Si matusa+vara ei au chemat vecina s-o certe aia, nu ele? Ma doare capul! Ma duc sa-mi fac o cafea! Sau, mai bine, la munca cu mine!
Alexandra Maria
14.12.2007
giulia71 spune:
Maaa tine-ti barbatu departe ca aia nu-s zdraveni la cap.
Decat cu o asa fam,ilie prietena, mai bine lipsa!!!
Sincer, nu se merita sa te stresezi sau sa-ti rapesti o ora pentru asa oameni.
Pacat de copii,mare pacat!
uneori gandesc prea mult....
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui Raza de soare Si cu darul la masa cum ati rezolvat? |
Paaaai .. aveam cadourile pentru bebe ce le cumparasem deja si am mai dat ca 'dar' 100euro intr-un plic langa cadouri.Am aflat apoi ca am fost singurii care au dat (si) bani.
Eu una inca nu imi pot reveni din soc.Pentru ca asta e adevarul,am fost scoata cand am aflat ce si cum gandesc despre mine,despre noi. M-a socat cum niste oameni in varsta si seriosi se pot preta la asa ceva,sa faca cu ou si cu otet o fata care le-ar putea fi fiica,un baiat care le-ar putea fi fiu.. Si mai ales,fara nici un motiv.
Eu sunt genul de persoana care accepta critica,barfa sau cum vreti voi sa ii spuneti,daca aceasta are fundament real.Daca ieri la restaurant aveam un comportament deplasat,imi asumam 'vina' si nu ma mai simteam atat de ofensata.Dar cand eu nu am facut nimic in neregula sau care sa dea de gandit,sa poata fi interpretat..cum poti fi un om asa rau ? Cum ma poti acuza atat de urat,atat de vulgar ?
Va trece si asta!
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui dana vio
Nu, ar fi trebuit s-o paruiasca pe nadaflorilor ca ea a mers cu o alta invitatie. Si totusi, omul ala cum nu stia de botez? ca doar nu traia in varful muntelui! Si matusa+vara ei au chemat vecina s-o certe aia, nu ele? Ma doare capul! Ma duc sa-mi fac o cafea! Sau, mai bine, la munca cu mine! Alexandra Maria 14.12.2007 |
ideea e ca se poate mai rau decat ce povesteste mami-stefi...
ps. cand eram eu copil (cel putin la mine in familie..nu stiu la altii), botezul nu se anunta cu surle si trambe, nu se faceau invitatii scrise si tot balamucul din ziua de azi, mergeau parintii bebelui in vizita la tot neamul si ii invita (verbal)