Motive de fugit din RO cu 10 picioare(3)
Raspunsuri - Pagina 7
maru spune:
1. buflea, exemplele date de mine nu au fost contra curentului, ci doar o nuantare a saraciei.
2. tot ce inseamna lucru cu publicul, toate joburile acolo se cere experienta in customer relations, in health, education, (asa cum am scris era job de research coordinator), mare parte din joburile guvernamentale...
nu e nevoie sa fie mcd ori taiat de iarba, poate fi si monitor la piscina, ori in instructor in tabara...
ma duc sa citesc cu atentie ce s-a scris cat m-am transmutat io de la Toronto
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Exact ... subiectul este chiar interesant ...asa ca o sa ma leg de mesajul de mai sus, sper sa nu ma injure si Ocebine pe privat pentru asta ... Deci, eu privesc perioada adolescentei prin experienta adolescentei mele - si probabil ca de aici imi vine mentalitatea asta de "tabara in vacanta" versus lucrat de la 16 ani. Eu nu am lucrat o ora pana am terminat facultatea si nu m-am plictisit si nici nu am vagabondat. Sigur, asa era societatea de atunci, dar nu imi aduc aminte sa-mi fi lipsit un serviciu. Sigur ca decat sa stea acasa si sa se apuce de prostii, mai bine il trimiti la munca, dar in ideea ca trebuie sa aiba timpul ocupat, ma gandeam ca se poate ocupa cu alte activitati, nu cu "curatzat gunoaie" ... nu pentru ca ar fi umiliotr - Doamne, simt nevoia sa ma scuz la fiecare fraza - ci pentru ca nu stiu ce e de invatzat din asta. Daca i-o fi in viata sa mature pe jos, cred ca se va descurca si fara experienta de la 15 ani. De ce trebuie sa experimenteze diverse medii de munca ? N-o sa munceasca pana la 70 de ani de o sa-i sara capacele ? ... cat despre Internships, daca ele sunt inventate ca adolescentul sa isi testeze alegerile, mie imi par chiar periculoase ... eu personal nu as dori in veci sa lucrez intr-o multinationala bazat pe ce am facut acolo ca intern. In fine, am scris si mai devreme - poate o sa-mi schimb gandirea cand vor creste copiii mei, cel putin acum insa nu ma vad multumita stiindu-i la Dunkin Donuts. |
Adevarat ca joburile de vanzator la diverse magazine, sau de baby sitter nu sunt extraordinare din punctul de vedere al unui CV insa pot avea si o latura pozitiva ii invata pe adolescenti ce inseamna responsabilitatea unui job si ii expune la realitatea castigarii banului . In plus din cate am observat se pot obtine si internship-uri interesante nu doar job-uri la fast-food. Noi avem in companie un intern, care are 16 ani si care acum invata cum sa tina administrarea unei retele de calculatoare. Este reponsabil cu updatarea serverelor din laborator, si mai face si partea hardware. As fi fost in al noualea cer sa fi avut ocazia sa fac in liceu ce face el acum. Lucreaza full time si pe perioada vacantei. E adevarat ca o conditie de baza a fost ca el sa nu aiba summer school, deci tot timpul il dedica lucrului. Internship-ul asta si-l poate trece si pe CV mai departe.
buflea spune:
Oh , serios ? La 16 ani invata administrare de retea ? Wow , mi se pare excelent ... pentru ca asta este o experienta intr-o profesie care nu numai ca dureaza ani sa o cimentezi dar este si in permanenta schimbare.
Asta da , job util pentru vara, pentru ca invata nu sta acolo pentru bani de tatuaj.
Copilul unui coleg de serviciu este inscris la un club de bridge. Este clasa a 10 a si pe langa atletism, soccer si bedmington, este ocupat cu bridge-ul, joaca la club si joaca si in ceva competitii - calatoreste cu clubul prin diverse orase. Nu pare ca ii lipseste campul muncii, cred ca are bani de la parinti si pare destul de ocupat - in fine, eu spun din ce spune ta-su la serviciu.
Niste amici romani din oras au copilul intr-un club de inot - este in camp respectiv cantonament toata vara, nici vorba de job ... banuiesc ca mizeaza pe o bursa din asta sportiva ca face la un nivel destul de performant. Sper sa nu piarda vreo sansa la college ca nu a spalat mese la carciuma .
Cam asa imi vad si eu copiii in vacanta, pe timpul liceului - bine, s-ar putea ca realitatea sa ma izbeasca de sus, dar dati-mi voie sa fiu optimista.
bird70 spune:
Buflea,
tu mizezi pe dorinta copilului de-a face activitati organizate. Daca ai de-a face cu un copil care nu tolereaza sa i se faca program detaliat de catre altii? Sau tolereaza activitati organizate doar intr-o anumita parte din timp.
Eu am 2 copii foarte diferiti. Cea mica este fericita sa participe in activitati organizate, sa stie de la inceput care-i programul si ce va face. Cea mare in schimb are toleranta limitata pentru asa ceva. Mai ales daca e o activitate extrascolara. A fost la o scoala de arta pentru ca ea deseneaza si picteaza. Totul a fost ok in primele saptamani pana au ajuns la un stil de desen care pe ea nu o interesa. Atunci a inceput drama, ca ea nu vrea sa deseneze ce se face acolo, ca ei ii plac alte stiluri..... La fel am patit cu muzica .
Sincer, nici mie nu imi place sa mi se faca program si sa mi se spuna ce sa fac . De asta nu imi place sa merg in vacanta cu tururi organizate.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
tiusca spune:
De genul asta de situatii vorbeam la capitolul trecut,cand ziceam de SUA:http://www.gandul.info/international/sky-news-atac-armat-la-premiera-noului-film-batman-in-sua-cel-putin-10-morti-9892819
oanap85 spune:
mai bine ma intreb " ce motive am sa raman!"(pentru ca sunt multe pentru care as pleca) motive pentru care am ramas:)..:
1 nu avem unde merge si nu am avut ocazia deocamdata sa mergem ia alta tara
2.nu stiu cum ne-am adapta ,atat noi cat si copiii+ca fara ajutor e destul de greu
si 3.dat fiind situatia actuala,criza,nu stiu cat de bine este si in alte parti...dar banuiesc ca mai bine decat in RO:P
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
bird70 spune:
Tiusca,
nu generaliza ce se intampla in America cu restul tarilor civilizate.
Oana,
1. ocaziile ti le faci singur, nu astepti sa vina ocazia peste tine. Cunosc oameni care s-au recalificat, care au dat examene, care au schimbat jobul ca sa faca experienta intr-un anumit domeniu care era cautat la emigrare, etc.
2. copiii se adapteaza foarte usor, adultii depinde de individ si de munca pe care e dispus sa o puna in proces. Nu toata lumea are ajutor cand emigreaza. Noi am aterizat cu 2 copii si 2 valize, la fel si prietenii nostri cei mai buni.
3. criza face totul mult mai dificil. Daca emigrezi legal intr-o tara cu asistenta sociala buna, traiesti mai linistit pentru ca nu vei ajunge in strada sau fara mancare la copii.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
maru spune:
buflea, ce te faci daca ai un copil normal spre lenes? Nu unul care face performanta, in orice domeniu ar fi ala? Pentru ca ala cu performanta are ce scrie in resume, nu?
Al meu prunc am scris ca nu are job, ci isi face volunariatul. Ieri ar fi trebuit sa fie ultima zi, dar l-au rugat sa vina toata vara. Mai face babysitting cand prietenii au nevoie urgenta de cineva sa le supravegheze copii, si merge la inot in fiecare zi, face lungimi de bazin, nu ii place sa faca competitiv, ci doar face miscare. Tot pentru miscare, bicicleste pe langa mine (minim 8km) cand alerg, ca sa imi dea apa, ma ajuta sa ma antrenez pentru jumate de marathon.
Deci cum am zis, copil normal spre lenes...
eu am fellow care nu a facut nimic din ce se stie ca e traseu normal pentru admitere la medicina. El a facut scrima, de performanta, si asta i-a adus puncte la admiterea la medicina. A dovedit cu acele concursuri castigate ca e perseverent, ca e indemanatic, ca nu ii e frica de situatii tensionate, etc...
XIO spune:
Maru, am o curiozitate: de ce anume conteaza pt tine doar parerile a 3 pers de aici? Intr-un subiect unde nu este vorba de economie, politica, medicina sau bucatarie, ci de experiente personale si nu numai?
Ca toti de aici am fost adolescenti, unii am lucrat, altii nu, si se stie ca trairile noastre influentiaza modul in care ne crestem copiii.
Au fost exemple in sensul asat mai devreme.