Apar dintii?

Apar dintii? | Autor: carmenstar

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamicilor,

Am si eu o nelamurire legata de cateva simptome ciudate aparute bebelusului nostru.

Bebelusul are doua luni. De vreo saptamana am observat in gurita lui niste formatiuni albe, rotunde, in locul in care pe viitor trebuie sa apara dintii. Am crezut ca sunt afte de la supt. L-am dat trei zile cu glicerina cu stamicin si nu s-a modificat nimic - nici n-au disparut, nici nu s-au agravat. Cand m-am uitat la bine, pe gingie, cumva deasupra acelor puncte, apar niste umflaturi usor mai albicioase decat restul gingiei. Am mai remarcat ca umflaturi din astea sunt mai multe, fara a fi insotite de acele puncte albe.

Am stabilit o intalnire cu pediatrul care mi-a spus zambind, diupa ce a vazut gurita bebelului, ca se pregatesc dintii. Ce-i drept, simptome de aparitie a dintilor are - saliveaza, isi musca pumnuletul, este mult mai iritat in ultimul timp si si-a dat peste cap programul de masa. Copilul este dezvoltat ca de 4 luni, desi are doar doua.

Am destul de multa incredere in medicul copilului. Totusi, nu e cam devreme pentru pregatirea dintilor? Va scriu ca sa stiu daca aceste simptome sunt legate intr-adevar de aparitia dintilor sau poate fi altceva. Cum pot fi sigura ca sunt dintucii? La voi cum s-a manifestat bebelusul si ce se vedea in gurita inainte sa-i apara copilul dintii?

Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Rodea tot ce apuca, saliva intens si primii dinti i-au iesit la 3 luni. Din pacate de uitat in gura mai greu, deoarece refuza categoric sa se atinga cineva de capul ei (nas-gura-urechi).

Asadar, e posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Multumesc mult pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

mai mult ca sigur sunt gingiile.. asa a fost si la al meu,la primul, insa primul dintisor i-a iesit la 5,6 luni desi gingia il manca si ers umflata de pe la 2 luni+

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Si eu cred ca ii va iesi primul dintisor ceva mai tarziu. Nu pare sa-l doara, ci doar sa-l irite, sa-l deranjeze. Are momente cand si-ar manca ambii pumni odata, insa nu plange.

Mergi la inceput