Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Bioana - spor la cautari. Pe mine m-a zapacit Bia cu nume de fete, dar e constanta la doar doua nume Ana si Sara. Mie imi plac amandoua, sotului nu-i place Ana, de Sara nu s-a pronuntat.

Ary, noi am sarit etapa constructie. Am luat casa la gri, adica tencuita, dar finisajele costa mult, si timp si bani. Si casuta e in afara Bucurestiului, o sa facem naveta.
Spor la invatat.

Despre botez. Noi am botezat-o pe Bia la 4 luni, toamna, pr ca am vrut sa treaca caldurile cele mari. Probabil ca tot prin primavara il vom face si tot asa as vrea ceva restrans. Da cam trebuie sa invit neamurile, macar fratii si cumnatii, da si astias multi. Iar daca ma calca mult pe babaturi, fac ce am facut la cunuie. Ca eu nu sunt dusa de prea multe ori la biserica si nu stau mult la nogocieri cu neamurile.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Eu de la 1 sept.intru in prenatal.Cam devreme,stiu...dar cum lucrez in invatamant...n-are rost sa incurc pt.o luna...Se vor face catedrele,se stabilesc oamenii la clase si ar fi aiurea . Mai mult ca o sare pe rana...Mie imi place la nebunie ce fac si mai mult m-as amagi singura.Asa ca prefer sa stau acasa.Bine ca-s platita ok,85% din brut ( in prenatal si in postnatal la fel).
La botez inca nu ne gandim.Asteptam intai nasterea.
Multumesc mult pt.urari.Abia asteptam sa ne vedem in casa noua.A nostra! Mi-am schimbat si buletinul pt ca expirase si am trecut adresa noua.

Alina 22+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

La noi cu botezul osa fie cam naspa.nasii lui C sunt nasii decununie, dar acum sunt certati spre divort si oricum doamna nasa nu a fost interesata mai deloc de copilas.ea ar fi vrut sa avem fata casa ii faca si ei placere macar 1% dar acum chiar sunt suparata pe ea..si eu una nu ovreau de nasa lacopil,pe el -da,pe ea nu.o sa vedem cum facem.si cred ca tot in martie o sa facem botez, dar daca nimerim vreme naspa....o sa vedem atunci mai in apropiere.

hainute eu mai am de la C,dar foarte multe sunt de vara el fiind nascut inaugust...o sa le sortez si o sa vadcemerge si ce nu,cecumparaturi tre facute...pat am, carut,scoica scaun de mancat am...ma imi fac eu calcule si vad ce mai trebe.

va pupez

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Multumesc, fetelor dragi, chiar ca imi trebuie spor, ca parca m-am saturat. Pe 24 august termin si cursul asta si apoi gata! ARY, bafta si tie! NOROCILA, fa-l pe ala online, mai ales ca nu alearga copii in jurul tau tzipand "vreau aia, vreau cealalta..." si poti sa te ocupi cum trebuie, chiar daca iti va fi mai greu sa stai pe scaun cu burta mare. E bine ca nu te duci nicaieri si-l faci de acasa, dar trebuie sa stai cu burta pe carte/tastatura la greu, ca e f solicitant online.

De botez. Eu am botezat (fini) 3 copii, plus 2 ai mei, deci stiu tot ce implica botez, scaldatoare, alte alea, cine are intrebari veniti la baba Alma. Biserica recomanda (of course, nu in caz de urgenta) la 6 saptamani and up sa se faca botezul. Fata noi am botezat-o iarna, a fost super OK, dar era mare (5 luni - s-a tinut cu manutzele de cristelnita), ca nasul era vaporean si a trebuit sa-l asteptam sa vina din voiaj. Iarna, vara, nu conteaza, ei apa o pun calduta, numai buna, apoi dureaza pana iesi din biserica, asa ca no chance sa raceasca bebe. Nici noi nu avem nasi inca, spre disperarea sotului meu care vrea sa fie totul calculat din timp, eu, mai visatoare si linistits asa, stiu ca le aranjeaza Dumnezeu cum e mai bine pana la urma. Iar in decembrie numai dupa 25 se poate, deci ca-i ianuarie, ca-i sf lui decembrie, tot pe-acolo...

MENICS, te rog, nu-mi iei locul de cea mai grasa, slabe sanse, OK???

Eu am o mare agitatie in burta, e f activa, iar cand da la vezica doare frate! BH la ordinea zilei, mai ales la mers/stat in picioare ma iau, deci la mine repaosul e necesar.

Ma duc sa-mi fac o cafeluta la ibric, cine mai doreste? Cele cu tensiunea mica...

Duminca plecam si noi pt cateva zile la lac, 250 km de noi, un loc superb. Promit ca voi sta in hamac toata ziua (ups, sa intreb care-i maximul de greutate acceptat - sau poate se indoaie copacii de care-i legat...) si voi admira apa linistita, sotul pescuind si copkiii jucandu-se in nisip)... Yeah, right, dream on...cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si stiu cum e in concediu cu copii mici, lasati-ma macar sa visez!

Alma 22+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Fetele mele eu nu mai pot de dureri de cap ! Si la servici sunt supusa unui stres imens si continuu.
Mama Almy in concediu prenatal se intra de la 28 de saptamani?
Eu abia il astept ca nu mai pot! Si m-am trecut la 6 ore dar asa cum se misca toate in Romanica,greeeu,astept de 2 saptamani raportul sa pot sa si fac cele 6 ore.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 14+ cu Eduard Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Mena, chiar ca nu stiu cum e cu concediul prenatal in romania. Acum 7 ani cand am nascut eu fata cred ca era diferit, si oricum am uitat, iar baiatul l-am nascut aici.

M-am uitat alaltaieri la caseta facuta de sotul curajos in timpul cezarienei la baiat. Am plans ca o nebuna, copiii nu stiau ce am. Si chiar ca exista un hormon al uitarii, ca se vede clar cat am suferit pe masa de operatie, ca imi filma fatza si comentam ce simt, dar daca ma intrebi acum zic ca am trecut fluierand, ca a fost parfum. Nimic nu mai tin minte, zici ca e altcineva in filmarea aia, pe bune, parca ni se spala creierul dupa nastere, oricum ar fi ea...

Alma 22+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Mena, din cate stiu eu, concediul de maternitate (pre si post-natal) e de 126 zile (e considerat concediu medical, compensat 85%), din care cel putin 52 zile trebuie sa-ti ramana dupa nastere (deci ar fi maxim 74 de zile prenatal, ceea ce inseamna de pe la 30 de saptamani, dar trebuie sa-ti iei o rezerva ca daca nasti mai tarziu de DPN). Nu sunt insa foarte sigura de cifre, vezi ca e un topic cu legislatie pe undeva pe forum, acolo ar tb sa zica.
O zi/seara buna tuturor!

Andreea 22+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

multumim de casuta noua, Andie!

hmm nu-mi vine sa cred ca vorbim de concediu.. se pare ca in octombrie vom fi cateva deja acasa.. eu tot la inceputul lui oct vreau sa intru...om vedea...
mena, foarte bine ca treci la program scurt... eu beneficiez de el de multa vreme ( de fapt nu mai stiu de cand dare tare bineeee)
noi cu nasii am rezolvat-o relativ simplu, vor fi sora lui george si sotul ei... cum noi nu avem nasi de cununie.. era o problema.. sincer eu imi doresc un botez in familie, dar inca nu am vorbit cu G, astept sa e nasca copilasul si dupa vom stabili...
lucrusoare nu am cumparat nici eu nimic, dar nimic... o las pe mai tarziu...mai ales ca acum ma tenteaza fel de fel de chestii care normal sunt de vara....

maine dimineata merg sa-mi fac analize la sange si urina.. a mai pus si medicul de fam niste bife, magneziu, calciu parca... altfel alex e revoltat ca m-am trezit cred, ca vad ca tot mestereste ceva...

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andie_n

Mena, din cate stiu eu, concediul de maternitate (pre si post-natal) e de 126 zile (e considerat concediu medical, compensat 85%), din care cel putin 52 zile trebuie sa-ti ramana dupa nastere (deci ar fi maxim 74 de zile prenatal, ceea ce inseamna de pe la 30 de saptamani, dar trebuie sa-ti iei o rezerva ca daca nasti mai tarziu de DPN). Nu sunt insa foarte sigura de cifre, vezi ca e un topic cu legislatie pe undeva pe forum, acolo ar tb sa zica.
O zi/seara buna tuturor!

Andreea 22+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston

Andie sunt zile calendaristice sau lucratoare? O sa caut partea cu legislatia. Multumesc.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 14+ cu Eduard Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutza spune:

concediul prenatal si postanatal este de 126 zile calendaristice , din care 42 zile obligatoriu se iau dupa nastere , fiecare isi ia cum crede de cuviinta , mai multe inainte sau mai multe dupa..sau 63 zile cu 63 zile ..cert este ca in cele 126 zile veti lua bani mai multi la salariu decat acum , se calculeaza 85% la salariul brut si se va simti diferenta. plus ca singurul lucru de care imi pare rau este ca au scos obligativitatea acordarii unui salariu mediu pe unitate la nastere, si in concluzie trebuie sa ne rugam de sefi sa ni-l dea , daca mai aveti si alte intrebari va astept..eu lucrez in contabilitate si sunt la zi cu legislatia.

pupici

http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
24+ fericita cu dragonel de 2012

Mergi la inceput