despre herpangina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

lillo cere glicerina cu anestezina, ca ala e anestezic si mai calmeaza putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Irina multumesc!

Stiti cumva daca avem voie sa iesim afara? Afara in curtea noastra, la distanta de cativa metri si un gard de orice om sau omulet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

din cate stiu da. eu l-am scos in curte fara nicio problema. acum cand a debutat herpangina eram la munte de o zi cu inca o fetita de varsta lui, au mancat impreuna s-au jucat, fetita a fost ok. din cate am inteles nu se transmite prin aer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Alexandra are 7 ani.De 4 ani face herpangina in fiecare an in luna iunie. Ma gandesc in fiecare an cu groaza cand vine vara. Nici anul acesta nu am scapat din pacate. Alexandra nu prea raceste , de anul trecut din vara ea nu a avut nicio problema de sanatate, a tusit un pic in iarna aceasta dar ne-am tratat cu stodal granule si a fost bine. Nu stiu ce ne facem cu herpangina, prima data a fost forma agresiva cu spitalizare, dureri mari de gat-gura cu multe vezicule, febra mare, apoi tot cu febra mare care scadea f. greu sau deloc dar cu vezicule mai putine. Anul acesta a avut 2 zile febra cu gatul rosu tare si cateva vezicule pe cerul gurii. Eu am observat ca dupa ce trece febra veziculele se retrag f. repede si copilul isi revine destul de repede.

Deci virusul ramane in corp si se activeaza de cate ori are imunitatea scazuta?Anul acesta a baut apa din congelator fiind f. incalzita, la sala de sport, ea face gimnastica ritmica, si acolo era sauna. Sa fi fost asta cauza? Eu am certat-o si am spus ca din cauza asta s-a intamplat

uf ce ne facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana30 spune:

medicul de familie ne-a spus ca acest virus are cam 200 de tulpini, deci cred ca e destul de greu sa prinda imunitate pt el. cand a facut prima data, la 1,6 ani , i-am dat isoprinosine si a mai facut acum dupa 3 ani. acum, in aprilie i-am dat isoprinosine din nou, dar nu l-a mai tolerat. iar duminica, a facut din nou. suntem pe trecute. am folosit un remediu homeopat rhus toxicodendron.

la noi, in toate cele 3 cazuri, a pus mana sau gura pe baloane. dr de familie spune ca nu are cum sa fie de la baloane, pt ca este viral si se ia.
din cauza aceasta am dorit sa cunosc si alte experiente.

Mergi la inceput

Adriana eu as zice ca e o coincidenta cu baloanele. Si mie mi-a zis dr ca e o viroza eruptiva. Noi am luat sigur de la gradi unde au fost mai multe cazuri. Interesant e ca fii-mea care a mancat cu aceeasi lingurita, a baut din acelasi pahar cu piticul, au mers la gradi impreuna, deocamdata e ok. Nu imi fac sperante prea mari, dar o fii posibil sa scape fara sa ia si ea?
Eu sper ca odata cu varsta sa scada in intensitate si simptomele.
Sanatate puilor bolnavori!

Mergi la inceput

Revin si eu cu o intrebare. Cat timp e contagios? Adica cat timp suntem in "arest la domiciliu"? Gurita s-a vindecat complet, cojitele ramase de la veziculele de pe corp au cazut aproape toate dar in locul lor au ramas niste puncte roz aprins. Trebuie sa se vindece complet si alea? Suntem in a 10-a zi de boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana30 spune:

Lillo, la noi bubitele au aparut in gura lunea trecuta, a facut temperatura luni si marti, iar miercuri a fost doar subfebril. de joi am inceput sa-l scot afara pt ca erau pe trecute bubitele din gat si starea lui era buna, incepuse si sa poata manca.

cred ca ai dreptate cu baloanele. posibil sa fie coincidenta, pt ca am aflat zilele trecute ca au mai avut si 2 copii de la bloc inaintea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna ziua.
piciul meu 2 ani si 8 luni a facut ieri temperatura mare 39 6, dupa ora jum de imapchetari si supozitor cu novocalmin abia ia scazut la 39 2. am fost la medic la urgente nea zis rosu in gat. azi am fost la medicul de familie si ne spus ca este herpangina. el are pe amigdale niste vezicule si pe obraji. dar ieri ne-a terminat cu temperatura. la 2 ore facea iar. azi vad ca este mai bn. daca nu a mai facut de 12 ore e posibil sa nu mai faca nu?temperatura. nea dat klacid, nistatina jum de past la 12 ore si un preparat facut la farmacie special pt aftele astea. el acum 2 luni a avut o stomatita virala cu temp f mare, si i-a mers f bine preparatul acesta. el vad ca mananca ok cat de cat, ne arata cal doare gatul. am inteles ca virusul ramane in corp si se activeaza cand are imunitatea scazuta?????nu putem faca nimic sa prevenim nu stiu...intreb. pana acum l-am mai avut bolnavior destul de des, dar ii scadea febra ieri greu nu ceda aproape deloc....

Mergi la inceput