despre herpangina
buna tuturor,
ne confruntam cu herpangina pentru a treia oara.de data asta, a fost o forma mai agresiva, temperatura a scazut f greu, vezicule nu are foarte multe, dar l-a epuizat temperatura.
m-ar interesa daca v-ati lovit de aceasta situatie si de cate ori a recidivat. ma gandesc ca la un moment dat trebuie sa se termine, desi am inteles ca acest virus are f multe tulpini.
va multumesc
Raspunsuri
irinabobe spune:
la noi doar o data a fost...sper. cu febra 41, 2 zile in care a trait doar cu lapte ca in rest orice manca-bea il durea gurita. febra a trecut dupa primele 2 zile dar a fost mare, in gurita i-am dat cu glicerina boraxata si cu chiu cu vai am scapat dar a fost o saptamana tare urata...
adriana30 spune:
irina -multumesc pt raspuns. noi am avut pt prima data la 1,6 ani si a urmat acum, dupa 3 ani, in aprilie si iulie. de fiecare data,a putut cat de cat sa manance, s-a hidratat, dar cele de 2 zile de temperatura par foarte lungi. prima data, la 1,6 ani am luat isoprinosine, acum am tratat exclusiv homeopat. vedem in viiotr daca va mai recidiva.
Lillo spune:
Buna ziua!
Piticul meu este in a 3 a zi de boala. Vad ca febra e in scadere dar nu poate manca nimic din cauza durerii de gurita. Cam cat mai dureaza pana scapa de durere? Cu ce as putea sa il dau prin gurita? Glicerina nu l-a ajutat deloc.
Adriana imi cer iertare ca vin doar cu intrebari si fara nici un raspuns.
OanaRusu spune:
noi am folosit plantagingival - de la plafar
e o solutie fff placuta - si a mers ff bine, nu pisca, nu are contraindicatii...
http://www.naturaplant.ro/produse/2121/Plantagingival
emanouela spune:
am avut si noi, cu febra cca 3 zile, cu diaree cca 1 sapt si voma in jeturi cam 5 zile. Cam o saptamana si ceva a durat tot dupa care a inceput sa-si revina treptat. In gurita tantum spray, in rest doar pt diaree, febra , voma ii dadeam. Nu mi-s mancat mai nimic in aceasta perioada, ce manca, varsa....cumplit a fost. Sanatate multa
irinabobe spune:
pentru gurita tantum verde si glicerina cu nistamin si anestezina...oricum si cu astea 2 zile a trait doar cu lapte. apropo laptele rece cica este singurul aliment care nu provoaca dureri...
emanouela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe pentru gurita tantum verde si glicerina cu nistamin si anestezina...oricum si cu astea 2 zile a trait doar cu lapte. apropo laptele rece cica este singurul aliment care nu provoaca dureri... mamica de Rares 21.02.2010 |
si inghetata
filofteia spune:
Din pacate virusul care provoace herpangina ramane in organism si recidiveaza de fiecare data cand este o perioada cu imunitate scazuta.
Eu ii mai baiatului meu din cand in cand propolis cu echinaceea.
Acum este maricel (11 ani) si parca reactia nu mai este la fel de puternica, nu mai face temperatura asa mare.
irinabobe spune:
exact emanouela si inghetata ca deja ma gandeam sa-i fac supa inghetata . am mai imbatranit cativa ani saptamana aia cand urla ca il doare si daca lua o gura de apa. oricum lichidele i le dadeam cu paiul asa mergea ceva mai bine...
Lillo spune:
Faptul ca va mai avea episoade din astea nu e o veste buna deloc.
Piticul nu a avut probleme cu burtica si ii e si fomita. Cere sa pape, ia o gura si apoi plange ca il ustura gurita.
Cand se trezeste incerc niste inghetata. Diseara ne aduce tati si niste plantagingival.
Sanatate tuturor puilor!