Boicotarea referendumului
Raspunsuri - Pagina 13
corap spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui copiloi
Pariu? Totusi n-au votat cu NU! |
Totusi n-au votat cu DA!
copiloi spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui corap
Totusi n-au votat cu DA! |
Totusi n-au votat cu NU!
Celena2 spune:
Mie nu mi-e clar, de ce a trebuit sa-i suspende telefoanele? E un presedinte suspendat totusi, nu a fost demis inca, se poate intoarce, are niste privilegii ca doar asa se intampla peste tot in lume, nu? Se mai pune si problema securitatii statului, aici nu stiu daca un presedinte interimar are drepturi depline (ma refer la detinerea de informatii secrete....), daca are drepturi depline pe perioada interimatului si se intoarce Base, in ce scop va folosi Antonescu informatiile pe care le are acum????? Intreb si eu pentru ca nu sunt in tema....
Lali spune:
citat din mesajul lui copiloi
Totusi n-au votat cu NU! |
Ca pe vremuri, cine striga mai tare are dreptate, nu ?
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Celena2 Mie nu mi-e clar, de ce a trebuit sa-i suspende telefoanele? E un presedinte suspendat totusi, nu a fost demis inca, se poate intoarce, are niste privilegii ca doar asa se intampla peste tot in lume, nu? Se mai pune si problema securitatii statului, aici nu stiu daca un presedinte interimar are drepturi depline (ma refer la detinerea de informatii secrete....), daca are drepturi depline pe perioada interimatului si se intoarce Base, in ce scop va folosi Antonescu informatiile pe care le are acum????? Intreb si eu pentru ca nu sunt in tema.... |
ai niste intrebari si un mod de a sugera raspunsurile demne de scoala de partid...
o sa te parafrazez:
la un moment dat Basescu nu va mai presedinte, nu?
ca nu se mai aleg/pun presedinti de tara pe viata, nu?
ca presedinte, nu stiu cum se pune problema seuritatii statului, ma refer la informatii secrete pe care poate ca le detine, ce va face el cu aceste informatii cand nu va mai fi presedinte, in ce scop le va folosi Basescu? eh, doar intreb si eu
ps. orice individ suspendat dintr-o functie pe perioada suspendarii devine simplu cetatean, ca de aia a fost suspendat sa nu mai poata exercita atributiile date de functie pana la "clarificarea" situatiei
un politist suspendat preda, insigna, legitimatie, arme... si e lasat la vatra sa se plimbe prin parc sau sa doarma cat de ziulica de lunga(asta din filmele americane, in romania nu stiu daca exista procedura)
catrinik spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor ce va face el cu aceste informatii cand nu va mai fi presedinte, in ce scop le va folosi Basescu? eh, doar intreb si eu |
Nu stiu. Iliescu ce face cu ele?
catrinik spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor un politist suspendat preda, insigna, legitimatie, arme... si e lasat la vatra sa se plimbe prin parc sau sa doarma cat de ziulica de lunga(asta din filmele americane, in romania nu stiu daca exista procedura) |
Un politist nu e ales, prin alegeri libere.
Un presedinte insa e ales, cu milioane de voturi.
Ca sa raspund, plagiez de pe net.
Dar hai sa pun totusi ghilimele:
" In mod ironic, atunci cind Crin Antonescu spune: ”Nu pot exista doi Presedinti ai Romaniei” are dreptate. Nu exista decit un singur Presedinte al Romaniei, suspendat sau aflat in imposibilitate temporara de a-si exercita functia, si persoana care asigura interimatul functiei. Aceasta persoana poate fi Presedintele Senatului sau Presedintele Camerei Deputatilor.
Pina la demitere, demisie, deces sau constatarea imposibilitatii definitive de a-si exercita atributiile prezidentiale, Presedintele ales (conform Constitutiei, alegerea prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat este singura modalitate prin care cineva poate deveni Presedintele Romaniei) ramine titularul functiei de Presedinte, functie care nu se vacanteaza. Functia nu s-a vacantat iar Traian Basescu nu si-a pierdut calitatea de Presedinte al Romaniei, ci doar nu-si poate exercita atributiile temporar.
Asa cum scrie si in Constitutie, atunci cind Presedintele este suspendat (masura temporara) sau se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, functia de Presedinte nu este vacanta. Functia prezidentiala nu se vacanteaza in cazul suspendarii sau imposibilitatii temporare de exercitare a atributiilor, deci titularul functiei nu-si pierde calitatea de Presedinte. Este tot Presedinte dar nu isi poate exercita atributiile temporar. Presedintele Senatului sau Camerei Deputatilor exercita temporar atributiile (si nu toate) Presedintelui Romaniei, dar nu este Presedintele Romaniei.
Ce inseamna din punct de vedere al sigurantei nationale? Inseamna ca persoana care asigura interimatul functiei de Presedinte, Crin Antonescu, a convocat Consiliul Suprem de Aparare a #538;arii pentru a incerca demiterea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, deoarece acesta a asigurat securitatea comunicatiilor Presedintelui Romaniei. Acesta este singurul motiv pentru care Crin Antonescu a cerut demiterea sefului STS. O cerere intempestiva, nemotivata intemeiat si serios si neprecedata de o analiza a impactului pe care l-ar avea asupra sigurantei nationale. Un atac la siguranta nationala."
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui catrinik
Nu stiu. Iliescu ce face cu ele? |
Dar M R Ungureanu?
Nu ar fi normal ca sefii si membrii servicilor sa nu aiba dreptul sa se implice in politica timp de 5 ani dupa iesirea din sistem?
Eu asa as considera.
Lali spune:
citat din mesajul lui Deceneus
Dar M R Ungureanu? Nu ar fi normal ca sefii si membrii servicilor sa nu aiba dreptul sa se implice in politica timp de 5 ani dupa iesirea din sistem? Eu asa as considera. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Daca nici macar pentru securistii comunisti nu s-a aplicat poti sa fii sigur ca nu se va aplica de acum inainte.
Edit: Ca sa nu mai spun ca majoritatea sefilor de servicii de dupa revolutie au provenit din clasa politica cu functii inalte si s-au intors exact acolo cand si-au incheiat mandatele.
Celena2 spune:
[quote
ai niste intrebari si un mod de a sugera raspunsurile demne de scoala de partid...
o sa te parafrazez:
la un moment dat Basescu nu va mai presedinte, nu?
ca nu se mai aleg/pun presedinti de tara pe viata, nu?
un politist suspendat preda, insigna, legitimatie, arme... si e lasat la vatra sa se plimbe prin parc sau sa doarma cat de ziulica de lunga(asta din filmele americane, in romania nu stiu daca exista procedura)
Nina,mami de,
[/quote]
Mai, Nadaflorilor, te-am suparat cu ceva? de unde stii cum se preda la scoala de partid, ai fost trainata? De ce comparam un sef de stat cu un politist (era de la rutiera cumva???? ), detine un politist informatiile unui sef de stat? Scuza-ma daca te-am deranjat asa cu intrebarile inoportune, eu chiar aveam o nelamurire in acest sens. Cred ca e ultima data cand mai postez pe aici, chiar n-are rost, am crezut ca e un topic unde schimbam pareri nu dam cu parul.....