pubertate

pubertate | Autor: Bogdan97

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti si mie mai ales cei mai experimentati,am 13 ani si 8 luni si mi-a s-a umflat pieptul mai ales in zona sanilor si nu s-a dezvoltat penisul si testiculele in rest nici o problema.va rog sa-mi spuneti urgent daca e ceva in neregula

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E totul in regula. Nu-ti face griji. Sunt semne normale pentru varsta ta.
Sa ai grija sa nu te lovesti la sani, probabil sunt ca niste noduli si sunt durerosi cand sunt apasati.

Cresti!

Cat despre penis ai rabdare creste si el si testiculele de acum incolo.
Probabil vei avea si polutii asa se numesc ejaculari noaptea mai ales dupa vise mai nabadaioase.

Daca ai si erectii dimineata la prima ora cand te trezesti este totul in regula.

Daca mai ai intrebari sau nedumeriri nu te jena, intreaba linistit vei primi precis raspunsuri corecte.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Baietii se dezvolta mai tarziu fata de fete...daca pana la 13 ani fetele sunt avansate, la baieti abea acum incepe "explozia".
Cred ca nu ai motive de panica. Totusi, as urmari durerea la sani. Nu trebuie sa persiste prea mult.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bogdan, ar trebui sa vorbesti cu parintii tai despre acest lucru si apoi sa mergeti la un specialist, la un endocrinolog. Acesta va decide ce va fi de facut, eventual va va da sa efectuati niste dozari hormonale, ca sa vedeti daca e totul ok. Iti spun acest lucru pentru ca am un baiat de exact varsta ta.
Imi dai voie sa te intreb ceva? Fara sa te superi, da? Greutatea ta este normala? Pentru ca daca ai un exces mare de greutate, acesta poate sa fie cauza nedezvoltarii penisului si a testiculelor (si atunci va trebui sa faci un sport pentru a reveni la o greutate normala). Bine, poate tie ti se pare ca nu sunt suficient dezvoltate, poate ca e totul in regula. De aceea ti-am si spus ca ar trebui sa discuti cu parintii tai si sa mergeti la un specialist, el sigur va va spune daca este totul in regula sau nu. Inca un lucru, in caz de vi se recomanda un tratament cu hormoni, ar fi bine sa va ganditi bine daca il faceti sau nu. Acest tratament stopeaza pentru o perioada de timp cresterea in inaltime. Si cum baietii cam la varsta aceasta isi dau drumul, cresterea ti se va stopa. Apoi vei mai lua doar foarte putin in inaltime. Discutati cu medicul daca tratamentul nu poate fi amanat pentru mai tarziu, cand cresterea va inceta. Eventual cereti si o a doua opinie si vedeti ce este de facut.
Bafta multa!

Mergi la inceput