Un sfat de la voi

Un sfat de la voi | Autor: lulu75

Link direct la acest mesaj

Alex - verisoara mea are o problema. I-am povestit de voi si m-a rugat sa postez acest subiect. Sa va spun despre ce e vorba: in urma cu 5 ani a avut un prieten timp de 1 an. Apoi s-au despartit. Peste 1 an de la despartire, s-a imprietenit cu fratele acestuia cu care este impreuna de 3 ani si se inteleg foarte bine. I-a dovedit in foarte multe ocazii ca o iubeste si ca e alaturi de ea. Problema care o framanta pe ea este daca se poate casatori cu iubitul ei in conditiile in care a avut relatii intime si cu fratele acestuia in acea perioada de 1 an cat au fost impreuna? Daca Dumnezeu permite acesta casatorie. Eu cred ca nu sunt probleme, dar astept si parerea voastra........

Luminita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Lulu,nu stiu ce sa zic.
Cred ca e o situatie care o face sa ,eu cel putin asa as simti.
Mi-ar fi foarte greu sa iau o decizie cred ca stii de ce.Adica mi-ar fi greu sa-mi privesc in ochi viitorul cumnat care in trecut mi-a fost iubit.
Si cum oare vede Dumnezeu aceasta casatorie sincer nu stiu,desi poate nu e tocmai ceva pe placul LUI.
Dar actualul ei prieten stie de relatia ei cu fratele lui?
El ce zice?Este de acord?Nu de alta ,dar daca nu stie,pe parcursul anilor nu se stie ce se poate intampla.Poate fratele va deveni gelos si va ameninta ca divulga "secretul"(daca e secret),sau ma rog cine stie ce-i mai da prin cap.Hai ca am inceput sa aberez.Da si tu cateva detalii,atat cat este permis sa fie facut public,si poate parerile si sfaturile vor fi mai usor de dat.Numai bine ai doresc si puterea sa ia cea mai buna decizie ptr.ea.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Chiar ca nu stii ce sa raspunzi la asa o intrebare.
Cum a spus si hannen, cum sa iti privesti in ochi cumnatul cand stii ca ai fost cu el.
Important este ce simte actualul prieten!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Eu nu inteleg care este problema. In cei 3 ani de cand este impreuna cu fratele banuiesc ca au avut relatii intime si au trait ca un cuplu. De ce isi pune problema acum? Din cauza aparitiei certificatului de casatorie? Pai daca in 3 ani au trait bine merci si s-au impacat toti cu ideea, de ce fac o problema din oficilizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Stie iubitul ei de relatia cu fratele si va imaginati ca in acesti 3 ani s-au intalnit cu totii. El locuieste cu viitoarea lui sotie si au mai fost ei 4 si parintii lor impreuna la tara, la aniversari sau in alte ocazii. Iubitul verisoarei mele nu este un om cu picioarele pe pamant si nu are ce sa ii reproseze acesteia. Ei s-au cunoscut in urma cu 3 ani. In perioada in care ea era cu fratele lui, el-actualul iubit era plecat din localitate si nu s-au cunoscut. Dupa ce s-au indragostit unul de celalalt si erau impreuna, au descoperit ca el e fratele celuilalt. Atunci ea i-a spus ce s-a intamplat si ca il intelege daca vor sa se desparta. El i-a spus ca o iubeste si nu conteaza ce s-a intamplat in trecut, chiar daca acel trecut a insemnat fratele lui. V-am spus ca in ceea ce priveste aceste aspecte, nu e nici o problema. Problema este daca e un pacat sa se casatoreasca dupa acesta intamplare?

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

In cazul de fata cred ca nu este nici un pacat. Nu-i o situatie prea comoda dar eu cred ca nu-i nici un pacat in fata nimanui.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Stie iubitul ei de relatia cu fratele si va imaginati ca in acesti 3 ani s-au intalnit cu totii. El locuieste cu viitoarea lui sotie si au mai fost ei 4 si parintii lor impreuna la tara, la aniversari sau in alte ocazii. Iubitul verisoarei mele nu este un om cu picioarele pe pamant si nu are ce sa ii reproseze acesteia. Ei s-au cunoscut in urma cu 3 ani. In perioada in care ea era cu fratele lui, el-actualul iubit era plecat din localitate si nu s-au cunoscut. Dupa ce s-au indragostit unul de celalalt si erau impreuna, au descoperit ca el e fratele celuilalt. Atunci ea i-a spus ce s-a intamplat si ca il intelege daca vor sa se desparta. El i-a spus ca o iubeste si nu conteaza ce s-a intamplat in trecut, chiar daca acel trecut a insemnat fratele lui. V-am spus ca in ceea ce priveste aceste aspecte, nu e nici o problema. Problema este daca e un pacat sa se casatoreasca dupa acesta intamplare?

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Eu sunt de parere ca, trecutul e trecut. Si daca vor vrea sa se casatoreasca , numai ei prin comportamentul lor vor "clarifica situatia" in privinta cumnatului.Sa-si urmeze inima!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nu cred ca este un pacat ! Ea nu a fost casatorita cu primul frate, ca al 2-lea sa-i fi fost cumnat. Si s-au indragostit fara sa stie, care, cine este. Iar familia, se pare ca s-a obisnuit cu situatia asta, fara probleme.
Sa fie fericiti impreuna pana la adanci batranete !

Nina & Nina-Cristina (1 an si 10 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu zic ac ce a fost a fost..stiu si eu cazuri din astea..pe bune.Sa-si vada de viata ei cu actualul si sa nu o intereseze parerea altora

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

draga mea, ei deja au pacatuit prin curvie... scuza expresia... dar asa se regaseste si in Biblie... casatoria in sine nu ar face decit sa puna capat acestui pacat... nu are legatura cu relatia avuta cu fratele...

Mergi la inceput