Stie cineva cum se calculeaza la intretinere factura pentru intretinerea liftului pentru apartamentele de la parter? E vreo lege despre asta?
Unii spun ca nu trebuie sa plateasca pentru ca stau la parter si nu folosesc liftul, altii spun ca liftul e proprietate comuna indiferent unde stai si ca ar trebui sa plateasca.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cred ca depinde ce a hotarat adunarea generala a asociatiei. La noi nu au fost de acord ca cei de la parter si et.1 sa nu plateasca, chiar daca ne luam angajamentul sa nu folosim liftul.La alte asociatii au fost mai intelegatori,insa fiind intr-o vizita, am vazut personal o tipa de la parter cum se plimba bine-mersi cu liftul, desi era scutita, asa ca pot sa-i inteleg si pe cei de la noi din bloc care n-au fost de acord.
Nu cred ca ai ce sa faci, cred ca am si citit in lege ca e la latitudinea asociatiei.Din pacate am un lapsus acum,dar poti cauta pe net legea asociatiilor de proprietari+normele metodologice,poate gasesti ceva.
P.S. Ma refeream la costurile pt.energia electrica, pentru reparatii cred ca platesc toti proprietarii.
Am gasit:
In normele de aplicare: http://www.primariacj.ro/docs/informatii%20publice/Normele%20metodologice%20la%20Legea%20230%20din%202007.pdf
scrie ca ascensorul este proprietate comuna deci factura de service se plateste.
Doar curentul nu se plateste.
In mod normal toate utilitatile din spatiul comun fie el curent,lift, pereti, tevi sunt suportate ca un bun comun de catre toti coproprietarii bunurilor respective in virtutea exaact al coproprietatii.
Argumentul nu se face la folosinta sau nefolosinta bunurilor comune din coproprietate ci la insasi detinerea in proprietate comuna a acestora.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa