Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

am zis ca nu mai scriu, dar ma gandesc ca poate e de folos altora care citesc de pe margine. care chiar au nevoie si isi deschid mintea spre schimbare.

acest mesaj nu-i este adresat lui Selane.
vreau sa scriu despre increderea in sine si credintele care stau la baza vietii noastre. nu despre credinta in Dumnezeu, ci despre ceea ce crede fiecare despre el insusi.

credintele (ceea ce crede fiecare) iti formeaza personalitatea, sunt insesi temelia vieti. astazi esti in locul unde te-a adus ceea ce ai gandit in trecut, ceea ce ai crezut despre tine. iar maine vei fi un produs al gandirii de astazi. nu eu am facut legea asta, e o lege imuabila a universului.
foarte multi au la baza credinte gresite, care stau zidite bine acolo la temelie. iar credintele gresite rareori ajuta la ceva constructiv, te impiedica sa vezi sansele din viata si abundenta din jur. (iar asta cade tare bine pe tema dezbatuta mai sus, educarea copilului miserupist) esti blocat in realitatea pe care ti-ai construit-o cu grija. o realitate neproductiva.

cand repetat te concentrezi asupra evenimentelor/aspectelor negative care se intampla zilnic, adpoti inevitabil o perspectiva pesimista a cam tot ce te inconjoara. aspectele negative te coboara intotdeauna la nivelul lor distructiv.
daca atitudinea ta generala este "nu pot", "n-o sa mi se intample niciodata", "asta nu-i de mine", "da, dar eu...", "nu merit asta", "am incercat, dar..." se va transpune pana la urma in realitate. sau deja s-a transpus.

ptr Selene, cand te concentrezi asupra esecurilor din trecut nu faci altceva decat sa devalorizezi prezentul si sa condamni viitorul.

sa te poti schimba trebuie sa te percepi pe tine intr-o lumina diferita. ai de ales intre a gandi pozitiv despre tine sau negativ.
schimbarea e obligatorie la nivelul mintii, acolo se da cea mai crancena batalie.
o imagine sanatoasa despre tine este mai valoroasa decat orice avere. dar trebuie sa inveti sa ti-o formezi. e fascinant cand descoperi cat de usor este de fapt sa-ti schimbi gandirea. este de fapt o combinatie de idei vechi, dar privite intr-o noua lumina.

daca te schimbi pe tine, vezi lucrurile diferit. nu mai vezi ca {} copilul face trasnai, vezi partile pozitive si oportunitatile pe care le ai ptr ai dezvolta caracterul. copilul este o mica bucata de cer (imi place mie sa cred asta) pusa in mainile tale ptr a fi format.

la varste fragede copii nu au posibilitatea de a diferentia intre criticile valabile de cele nevalabile si cresc sub un tipar negativ de gandire. copii sunt iscoditori si curiosi din fire, e modul lor de a descoperi lumea din jur. ei nu inteleg reactia parintelui, reactia negativa sub o forma sau alta. isi formeaza ideea ca sunt incapabili. criticile si reactiile negative ii reduc copilului respectul de sine si increderea in el isusi. copii supusi deseori unui "program" de reactii negative si critici aparent constructive, pot deveni adulti hipersensibili incapabili sa accepte critici constructive sau negative din partea celolalti.

seara minunata va doresc.

edit, am sters ce trebuia sters. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

[quote]citat din mesajul lui kariguld

hai ca am scris destul nu vreau sa plictisesc auditoriul. seara minunata va doresc.

Asa ma enerveaza replica asta...

Selene, ce nu te enerveaza pe tine?
Chiar si fetita ta te enrveaza .....si nu mai ai rabdare......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

si din tot mesajul lui kari, (care-i frumos si scris din suflet ), tu doar atat gasesti de comentat... deh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Kariguld, si eu am spus ca nu mai scriu, dar eu vreau sa iti multumesc pentru ce ai scris.
Mi-ai confirmat si tu ca copilul meu e bucata mea de cer si ca chiar daca uneori mi se pare greu trebuie sa il fac cel mai stralucitor.

Mergi la inceput

Selene, am editat. te rog sa faci si tu la fel.

am scris din experienta si din suflet, exact ce am trait si aplicat la propria-mi persoana. imi amintesc ca partea cea mai creativa si benefica (of, nu mai gasesc cuvinte apreciative in limba romana) a fost atunci cand am renuntat la tv, ziare, reviste. si cand ne-am concentrat pe cresterea personala si dezvoltarea pozitiva a mintii.

am evoluat fantastic, am dsecoperit noi dimensiuni care pot fi exploatate de catre orice muritor. am descoperit ca succesul este asigurat oricui daca vrea sa puna mana pe el. succesul in orice domeniu e la indemana oricui.

mi-am stabilit teluri, cateva la inceput. si nu lucruri marete, am inceput cu cele simple. telurile de atunci aveau multa legatura cu copii, erau dedicate lor mai precis. cand le-am atins si realizat, mi-am stabilit altele.
am crezut, mi-am imaginat, m-am vazut si simtit mereu la telul propus. visul a fost intotdeauna in mintea mea, gandurile mi le-am hranit zilnic cu optimism, chiar si atunci cand erau nori intunecati in jur.

daca eu, o muritoare si un om cat se poate de simplu am reusit, cu siguranta poate oricine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Va mai aminti subiectul?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171253&whichpage=3

Uite Selene... nu au trecut decat 3-4 luni...
nu am daramat casa sa fac alta dar... am izolato, am facut interiorul cu turnat sapa cu tot. astept acum sa pun parchetul si sa fac baia ca nu ne-au ajuns banii. Maine vine sa-mi puna AC. Poimaine ma duc la o cununie... si tot asa...
Am scapat de datorii... am reusit sa nu ma imprumut la banci sau in alte parti...
Si tot gravida sunt si mai am 3 luni si nasc ... si tot nu ma plang...
despre asta iti tot vorbeste Kariguld... despre modul cum privesti viata ... daca privesti partea plina a paharului sau cea goala.
Ti-am mai spus la un subiect tot acum cateva luni ...nu stiu cum am sa fac dar stiu ca am sa reusesc!
Ei bine am reusit... poate nu e exact ceea ce am vrut dar e un inceput... extrem de important in primul rand pt moral.

Tu ce ai mai facut in timpul asta?!
Ai revenit cu un subiect identic cu cel de acum 3 luni...
are Daria o problema dar pana la urma problema e la tine...
Nu mai zic nimic... nu stiu ce ar mai fi de zis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

kari,
a meritat sa citesc 60 de pagini de replici ca sa citesc mesajul tau.
esti faina de tot, stii asta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui histamina

kari,
a meritat sa citesc 60 de pagini de replici ca sa citesc mesajul tau.
esti faina de tot, stii asta?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

multam fain, sunt doar un om normal.

Selene, iti raspund aici , nu pe pm.

acuma ia o coala de hartie si scrie pe ea "eu de astazi vreau sa ma schimb". scrie cu litere de tipar si lipeste-o pe oglinda din baie. citeste-o timp de 10 zile.
iti voi spune apoi ce sa scrii mai departe.

altceva nu stiu ce sa te mai sfatuiesc....

edit, pe "vreau" sa-l scrii cu rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
Selene, iti raspund aici , nu pe pm.

acuma ia o coala de hartie si scrie pe ea "eu de astazi vreau sa ma schimb". scrie cu litere de tipar si lipeste-o pe oglinda din baie. citeste-o timp de 10 zile.

Corect.

E cel mai bun sfat.

Kari :

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui joklk

Kariguld, si eu am spus ca nu mai scriu, dar eu vreau sa iti multumesc pentru ce ai scris.
Mi-ai confirmat si tu ca copilul meu e bucata mea de cer si ca chiar daca uneori mi se pare greu trebuie sa il fac cel mai stralucitor.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
Zambetul Karlei

ah, deci mai sunt bucati de cer in lume?!! minunat!

Mergi la inceput