Miserupismul copilului(2)
Raspunsuri - Pagina 2
olympia spune:
"Era vorba de mine ca mama. Dupa cum se stie, sunt f. stangace in directia asta."
Asa-i o ironie sau tu chiar crezi asta?
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui allinta
Daaa, si dupa aia ai trantit-o ca mai am putin si-ti zic ca mai bine nu iti nasteai copilul. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Pai de vreun an de zile imi spui ca gresesc. Ce inseamna asta? Ca-s complet pe dinafara.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia "Era vorba de mine ca mama. Dupa cum se stie, sunt f. stangace in directia asta." Asa-i o ironie sau tu chiar crezi asta? Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Apoi daca n-as fi, as mai deschide atatea subiecte (care par, totusi, interesante, daca e sa judec dupa numarul de vizualizari)?
Ti-am raspuns si pe PM (daniela_b, se aude? )
Selene_Bunny spune:
Referitor la gradinita:
Intrebare strict pentru mamele care lucreaza full-time si au copiii la o gradinita cu program normal (8-12):
Cine ia copiii la 12, ce aranjamente avantajoase ati gasit?
Lillo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Cateva saptamani? Nu doua luni? Zice ca e de acord. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Pai mai sunt 9 saptamani.
Ideea e ca trebuie sa te pregatesti sufleteste pentru un refuz. Amandoi copiii mei au zis la un moment dat "nu plang la gradi ca nu am de ce, stau putin acolo si vine mami sa ma ia" pana au vazut ca plec cu adevarat si s-au dezlantuit.
E important ca tu sa fii sigura ca refuza pentru ca ii e doar teama de despartire nu ca are vreun motiv legat de gradi. De asta insistam sa discuti cu educatoarea. Sa stii clar ca daca plange o ia in brate si o consoleaza si te suna daca nu reuseste sa o linisteasca. Sa ai incredere ca se poate apropia de copilul tau astfel incat sa nu o retragi dupa o saptamana pentru ca plange. E posibil sa nu planga deloc dar e la fel de posibil sa planga in fiecare dimineata pana termina gradinita. Daca nu se acomodeaza ai alta varianta?
szivarvany spune:
Cateva saptamani? Nu doua luni? Zice ca e de acord. |
cele 8 saptamani vor zbura
eu zic sa te asiguri ca va fi totul ok si Daria pricepe ca aia e munca ei si ca acum e destul de mare si totul va fi ok. Sa nu ai surprize mari. Sper ca la noua gradi educatoarele sa fie mult mai empatice.
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
histamina spune:
Apoi daca n-as fi, as mai deschide atatea subiecte (care par, totusi, interesante, daca e sa judec dupa numarul de vizualizari)? Ti-am raspuns si pe PM (daniela_b, se aude? ) [ |
selene,dar nu nr de vizualizari sau gradul de interes pe care il prezinta subiectele tale ar trebui sa te intereseze aici.
iarta-ma,dar nu faci un studiu de impact ,nu vrei sa vezi cati ar raspunde la ce scrii.nu sunt postari generate din nevoia de recunoastere, din nevoia de confirmare , ci din nevoia de a gasi un sfat, un ajutor.
noi intram aici pt a-ti spune sfaturile,experientele noastre din care nadajduim sa iei ceea ce ti-ar folosi.
parerea mea.
Selene_Bunny spune:
histamina, sigur ca nu, eu citesc din placere, din ajutor, din socializare DC-ul. Dar ma uimise numarul de vizualizari, aseara l-am observat.
szivarvany spune:
Seelene, io am intgrebat acu cateva pagini, cum mai e situatia cu Daria, a trecut fix o saptamana de cand ai deschis topicul :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany Seelene, io am intgrebat acu cateva pagini, cum mai e situatia cu Daria, a trecut fix o saptamana de cand ai deschis topicul :-) _ Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. |
Am inceput sa aplic niste sfaturi de pe aici, cum ar fi chestia cu calculatul timpului in functie de episoade.
Am aplicat si distrasul atentiei. Si indemnatul celorlalti sa nu cedeze daca noi, parintii, am stabilit o chestie.
Inca nu a remarcat schimbarile, ea, eu perseverez.
Edit: cumnata a incasat-o iar, a zis ca sa-i dau un manual de utilizare a copilului.