Miserupismul copilului(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Atunci cand eu, ca si copil, am inceput sa ma comport violent, nimeni nu a spus "nu este bine sa lovesti, se poate rezolva si altfel". Nimeni dintre cei cu autoritate nu a intervenit pentru a ma impiedica sa lovesc. Nu am acest reper.

ok, deci de vina sunt parintii si ceilalti adulti din jurul tau, de acum 30 de ani.

tu realizezi ca absolut despre orice ar fi discutia, tu cauti modalitati de autovictimizare? e ca in sketch-ul ala cu castravetele. e extrem de frustranta comunicarea cu tine, totul este despre tine si despre cat de greu iti e. nu e de mirare ca frustrezi si copilul in stilul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu iti spun realitatea, iar tu iti permiti luxul sa iti irosesti energia in certuri sterile, in loc sa citesti cu atentie ce iti scrie o mama, care a avut un copil ca ala tau.
Si tu ma enervezi, dar spre deosebire de tine, eu am ascultat sfaturile, nu m-am certat aiurea.
Sa fie clar pt toti cei care te sustin : Daria are o grava problema de comportament, care nu se rezolva cu ton calm cand ea este in crize; nici macar nu te va asculta. Nu se rezolva cu ignorare; va face ceva rau de tot. Daca ii vorbesti soptit, nici macar nu va vrea sa te auda.
Solutiile date de mine sunt grele si pe termen lung, dar singurele viabile, restul, sunt doar teorii cu rezultate nule sau de moment.

Astea sunt opiniile unei mame, care a reusit sa isi educe copilul recalcitrant, inainte de a intra la scoala.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Semn bun: a venit la mine, a zis "da-mi putina...", s-a oprit si a reluat: "te rog, mami, da-mi putina apa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

portocalia

Io nu realizez, dar si tu esti pe langa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Perfect de acord cu allinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

[quote]citat din mesajul lui Selene_Bunny

portocalia

Io nu realizez, dar si tu esti pe langa.

io-mi asum sa fiu pe langa, mare lucru! macar de te-as fi pus un pic pe ganduri, da' din cate vad, nu s-a intamplat.

parintii tai habar n-aveau de parenting, asta nu e o scuza sa nu ai si tu habar. acum 30 de ani, cand era bunica fata, mai nimeni nu avea habar. acum ai o gramada de surse de informare la dispozitie. ai copil de 3 ani, ce-ai pazit pana acuma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Selene lasa cearta cu cei care incearca sa te ajute si gandeste-te ca cel care va suferi va fi chiar copilul tau , care odata ajuns la gradinita si va incepe cu acest comportament , risca sa fie data afara din gradinita (in tara si asa sunt locuri putine in gradinita , deci au de unde alege)si mutarea din gradinita in gradinita nu e chiar usoara.Nu cred ca ai vrea sa vezi asta , mai ales sa ti se spuna ca e un copil problema.Nici o mama nu vrea asa ceva pentru copilul ei.E destul de tarziu sa incepi acum sa indrepti ce s-a stricat in 3 ani, dar nu foarte tarziu.Spune-i ca de azi va incepe o mare schimbare in familia voastra, si fa-i o lista cu 3 lucruri pe care vrei sa le schimbe ea.Asta pentru inceput.Cele mai importante.De exemplu nu aruncam in alte persoane, nu vorbim urat, si nu stricam lucruri. Agati lista la vedere si de cate ori face un lucru bun lipesti un soare sau il desenezi, galben aprins , fericit si mare in dreptul a ceea ce a facut bine.Daca face rau pui un nor negru si la 3 sori are voie ceva ce vrea ea.La trei nori o pedeapsa ce poate consta in interdictia in ziua respectiva la ceva sau vezi concret ce crezi ca tine, da doar specificandu-i sa-i fie clar pentru ce e pedeapsa.
Incearca ca faceti adevarat spectacol cand pui soarele pe lista, toti sa fiti fericiti , astfel incat ea sa vrea sa mai aiba , sa nu isi doreasca nori pe lista ei.Nimic nu se obtine usor, dar respingerea de catre societate a fetei tale va fi un lucru extrem de dureros atat pentru tine ca mama, cat si pentru ea, cand va incepe sa inteleaga.
Atunci va fi cu adevarat tarziu si vei da bani grei la psiholog sa o ajute sa-si regaseasca drumul in viata.Nu va mai fi gratis pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Selenne si in 4 ore cat a stat la TV tu nu ai momit-o cu nimic?

Selenne trebuie sa inveti tehnici de abordare si metode de dezamorsare a conflictelor.

Citind ce mai scriu si fetele cu 2 copii e mai usor...acele actiuni de batut din picior "Vreau acum!" Da-mi! cand sunt 2 mai au de asteptat...un psiholog mi-a zis ca trebuie sa le explic si sa-i invat ca-i iubesc cat vor ei, dar pe rand. Noi aveam problema cu iubitul, se incaierau care sa stea in brate. Ii luam pe amandoi si se impingeau care sa ramana!

Ilinca zicea ce te-ai face cu o clasa intreaga....in primul rand trebuie sa fii stapana pe tine!
"Comporta-te cu ceilalti asa cum ai vrea ei sa se comporte cu tine" Calma, rabdare, zambete, ferma, ordonata, punctuala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Acuma ma scuzati ca-mi traznesc si eu parerea cam off-topic, dar mie mi se par foarte nasole astea cu "cum spui?"; "spune cuvintele magice!"; "acum zi saru'mana la doamna!", "saluta frumos!" etc.
Daca ii aud pe cei din jur folosind "cuvintele magice" vor incepe si copiii sa le foloseasca, fara sa le atragi asa grosolan si tare atentia, mai ales in public, ca sa arati cum ii educi tu. Putina rabdare doar, fiecare cand va fi pregatit

edit: de fapt, acest mesaj nu merita un efort

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Selene, si azi ai pierdut timpul pe forum .....chiar daca fetita ta doarme, odihneste-te si tu, citeste o carte frumoasa, fa ceva prin casa ....si cind se trezeste Daria, si tu esti mai odihnita.

Tu trebuie sa inveti ss traiesti in lumea reala

Mergi la inceput