Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Asta nu e Ion Americanul

"POVESTEA LUI ION AMERICANU'

De pe meleagul transilvan
Plecat-a Ion peste ocean
Lasindu-si stramoseasca glie
Cu.....viza de la Loterie!
Si desi-i doar de vreo cinci ani
Aici printre americani
Curata-i limba romaneasca
S-a transformat in ...pasareasca!
Vorbeste-acuma dezlanat
Un grai americanizat :
El PENTUIESTE,nu vopseste,
Toyota lui o DRAIVUIESTE
Fundatia o DIGUIESTE,
Si tot asa el SPICUIESTE...
(Numai atunci cind se loveste
Si-si da cu HAMARU in deste
Injura neaos,romaneste!)
Si-a luat un Bilding prapadit
Si ca romanul,a muncit
Prin arsita si prin zaduf;
A pus cladirii un nou RUF,
A pus si FOUM,a tencuit,
FLORUL cam vechi l-a SENDUIT
Doi COTI de lac apoi a dat
Si GIOABUL ieri l-a terminat!
In TRACU-i NAIS din OCSAN luat
Apoi spre casa a plecat.
(Doar la un STOR s-a mai oprit
Sa ia ceva de DRINCUIT
Ba si un MUVI-a RENTUIT)
Si dupa SAUAR ,a mincat,
Un pic la NIUZURI s-a uitat
Si-a adormit cu sucu-n mina
''Calaul''de.......limba romana!
Da!Asta-i Ion Americanu'!
In casa lui nu-i nici Rebreanu,
Nici Goga si nici Voiculescu,
Alecsandri sau Eminescu!
La el in casa nu gasesti
Nici macar ziare romanesti
Si vreo revista de-a citit
E....c-a primit-o gratuit!
(Si-s multi ca el,ce nici un cent
N-ar da pe un abonament
La vreo revista romaneasca
Religioasa sau lumeasca!)
Asa ca Ioane,eu iti zic
Sa nu fi asa mojic!
Respecta-ti limba stramoseasca
N-o fa....romano-englezeasca!
Esti greu de cap si nu ma mir
Ca pocesti limba lui Shakespeare
Dar cum poti omule nauc
Sa strici si limba lui Cosbuc?!....
Caci doar aceasta limba dulce,
De la Ureche si Neculce
Iti este in strainatate
Singura ta identitate!
Si tu ,romanul meu pribeag
Ce-aici pe un strain meleag
Ti-a fost sortit sa vietuiesti-
COMOARA LIMBII ROMANESTI
In suflet de n-o vei purta
Ce goala v-a fi viata ta!
Chiar de-ai trai pe-un colt de rai
De vei uita al mamei grai
In care-ai spus primul cuvint,
Si-ai inaltat spre cerul sfint
Cu glasu-ti sincer si umil
Prima ta ruga de copil-
Vei fi-chiar daca esti bogat
Un venetic instrainat!
Strain in tara straina,
Copac fara radacina........ "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

ab5174-iti iert multe "pacate"cu poezia asta,ca spune multe,mai ales la sfarsit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

ab5174-iti iert multe "pacate"cu poezia asta,ca spune multe,mai ales la sfarsit.

Tiusca poezia nu este scrisa de mine.
Si Doamnele de pe forum vineaza greseli cind nu mai au argumente .

Eu le doresc o seara buna .

Mergi la inceput

Eram convinsa ca nu este scrisa de tine.Nu inteleg care este chestia cu doamnele si cu vanatoarea.

Mergi la inceput

Citat:

Eram convinsa ca nu este scrisa de tine.Nu inteleg care este chestia cu doamnele si cu vanatoarea.

Tiusca, tu in cite tari ai calatorit/ vizitat ca sa poti face o copmaratie?

Eu ti-am raspuns tie la intrebari .....chiar sint curioasa cu ce compari tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Victoria Mami, deci sa inteleg ca tu traiesti cu impresia ca rata criminalitatii este mai ridicata pe cap de locuitor in Romania decat in America.
Sau pt. tine e mai important gradul de rudenie dintre victima si agresor? Tata-fiu bate cumva necunoscut-necunoscut?
Si cu armele nu se pune, ca la fel ar fi si in Romania.
Ce conteaza ca in America pana acum au murit zeci de elevi impuscati de un coleg suparat ca era marginalizat? Si in Romania se putea intampla asa ceva daca existau arme
Pai si in Romania ai avea spitale de lux, mancare ieftina, ti-ai permite sa iti cumperi case samd, daca ar fi economia ca in SUA
Foarte tare rationamentul
Ala cu aurolacul mi-a placut cel mai mult. Dar tin sa te anunt ca si aici sunt droguri, doar ca nu prezinta acelasi interes si nu e 'la moda' sa fumezi Marijuana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

tot respectul pentru Vasile Tintas, pare un om foarte gospodar si e mandru de realizarile lui fara a fi agresiv. Si totusi ma simt trista cand ma gandesc ca acum, ca are casa si masina visate, Vasile Tintas va incerca o senzatie de angoasa si neimplinire: nu mai are nimic de realizat.

Mergi la inceput

ab5174-in primul rand ultima mea postare nu stiu cum te-a enervat ca-ti jur ca nu am avut intentia asta.Faptul ca ti-am zis ca nu ai scris tu poezia asta?habar n-am..in fine,poate elucidezi tu misterul asta.
Am scris si o repet nu am vizitat decat Spania,nici nu as avea cum sa fac comparatie intre tara mea si alte tari, pentru ca nu exista.Punct.Mi-am sustinut tara pentru ca asa cred eu ca se cuvine,nu sufar deloc aici si nici macar nu sunt bogata.Am un serviciu frumos,la o jumate de ora de casa,copii mei sunt in vacanta,la bunici,intr-un orasel frumos langa Sinaia.Baiatul cel mare tocmai mi-a zis ca a mancat un castravete d'abia cules din gradina lui mamaie.Isi face temele cu bunicii,se plimba in parc cu bicicleta,are numai activitati placute acolo.De aceea eu stau mai mult pe forum,pentru ca daca se observa nu am avut niciodata o asa activitate intensa la un subiect.Viata mea este frumoasa in Romania.Am fost si prin spitale cu copii,am trecut si prin clasa 1cu baiatul, toate astea fara incidente majore si fara sa dau spaga la medici si fara sa dau cadouri la invatatoare.Am frati si surori aici,parinti si socrii sanatosi.Avem si noi conecedii si we multe petrecute in diferite locuri din tara,pentru ca este o tara frumoasa si merita vazuta.De ce nu as zice ca e bine in Romania?Vreau sa arat ca tara noastra poate fi vazuta si altfel,si in momentul in care cineva din SUA sau UK vine si-mi spune ca tara din care au plecat e plina de mizerie,pentru ca numai asa vor ei sa o vada,nu pot sa tac.Fratele meu a stat in Portugalia si Spania in total 8 ani de zile.Cand a revenit in Romania nu am auzit sa zica ceva de rau de niciuna din tarile unde a stat si nici sa vb.de rau Romania.Asta imi pare un echilibru mie in opinii.Am prieteni care au muncit pe vase de croaziera ani de zile si cand au revenit in tara au fost foarte fericiti.Tara mea a trecut prin multe suferinte si poate ca asta este rostul celor ramasi aici,sa incercam sa recladim si sa consolidam ce insemnam noi ca popor.Demulte ori am impresia ca voi ,cei plecati in alte parti(si clar,nu toti),aruncati cu vorbe grele aici pe forum, doar ca sa va convingeti ca este ok alegerea voastra.
Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
Demulte ori am impresia ca voi ,cei plecati in alte parti(si clar,nu toti),aruncati cu vorbe grele aici pe forum, doar ca sa va convingeti ca este ok alegerea voastra.

subscriu, nu pot intelege si pace balacarirea originilor. asta-mi miroase a neam prost si a frustrari greu gestionate.

te-ai ajuns, foarte bine! de ce crezi ca realizarile tale nu ies in evidenta decat punandu-le in antiteza cu jalea (reala sau imaginara) de acasa? poate pentru ca intr-adevar, altfel nici nu ies in evidenta? dincolo de mica bunastare realizata, nu esti decat un amarat de vasile tintas, care e entuziasmat ca i se lasa in slow motion capacul de la WC. asta-i nivelul lui, n-ai ce sa-i ceri. culmea, nici vasile tintas nu e fericit decat daca-l vizioneaza amarastenii de acasa pe youtube. asta e kick-ul lui, de-asta a facut filmuletul!

(stiti bancul cu vasile si claudia schiffer pe o insula pustie, nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
Demulte ori am impresia ca voi ,cei plecati in alte parti(si clar,nu toti),aruncati cu vorbe grele aici pe forum, doar ca sa va convingeti ca este ok alegerea voastra.

subscriu, nu pot intelege si pace balacarirea originilor. asta-mi miroase a neam prost si a frustrari greu gestionate.

te-ai ajuns, foarte bine! de ce crezi ca realizarile tale nu ies in evidenta decat punandu-le in antiteza cu jalea (reala sau imaginara) de acasa? poate pentru ca intr-adevar, altfel nici nu ies in evidenta? dincolo de mica bunastare realizata, nu esti decat un amarat de vasile tintas, care e entuziasmat ca i se lasa in slow motion capacul de la WC. asta-i nivelul lui, n-ai ce sa-i ceri. culmea, nici vasile tintas nu e fericit, decat daca-l vizioneaza amarastenii de acasa pe youtube. asta e kick-ul lui, de-asta a facut filmuletul!

(stiti bancul cu vasile si claudia schiffer pe o insula pustie, nu?)

subscriu si eu. si-s plecata de 18 ani in sua. am colegi de liceu care s-au intors in ro dupa 20 ani de canada. stiu si tineri care ajungind adulti (25 ani) s-au intors in ro lasindu-si parintii in sua si spunindu-le: ati emigrat pt voi, nu pt mine.

Emigrarea e grea. Nu va asteptati ca peste tot curge lapte si miere iar prima generatie e de sacrificiu. sigur partea materiala are multa importanta cind esti tinar. Insa dupa un numar de ani cind te-ai aranjat material in tara gazda lipsa familiei, a prietenilor isi spune cuvintul. Insa toate astea pe care vi le spun vin dupa 40 ani, uneori chiar dupa 50. Stiu un caz in care un tip la vreo 55 ani a lasat o functie de conducere la o firma buna in New York ca sa se intoarca in Ro sa faca literatura - a si publicat de cind s-a intors.

Nu exista o reteta a fericirii universala si nu vad in particular de ce Romania ar fi mai rea decit alte tari. Putem spune ca are o conducere incompetenta - lipsa autostrazilor si spitalelor si tot ce s-a spus pe aici - dar sper ca in viitor va fi bine.

felicitari tuturor care si-au realizat visul si sint foarte multumiti cu viata lor in tara de adoptie. Nu vad insa de ce am arunca cu noroi in Romania. Eu una iubesc Romania, asa cum e ea. la pensie nu voi ramine in sua.

Mergi la inceput