Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Viviana, mie mi se pare destul de reala, nu mi se par scorneli.

Daca vrei sa spui ca situatia nu este la fel in alte localitati, nici macar nu te contrazic, ca d-aia postantii sar in sus, in loc sa zica aaa, pai si pe strada mea...

Faptul ca legea in Romania se aplica pe alocuri ... nu stiu ... mie mi se pare motiv suficient de a contribui la subiectul "Motive de fugit din RO"... din orice tara, de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Of, Parpalak, nu a vobit nimeni de scorneli.
Am spus doar ca nu aia e Romania reala.

Au mai fost cazuri mediatizate pe la Tv, in special cu cai abandonati printre blocuri si lasati sa moara. Dar, nici cazurile astea nu sunt tipice pentru Romania. Sunt doar cazuri ce fac ratinguri si sunt bune ca mai trezesc, totusi, oamenii.

Din pacate, cateodata legea se misca greu. Dar daca nu o atentioneaza nimeni nu se misca deloc. Nu are cum.
Efortul trebuie sa-l facem cu totii.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Orice job e un start extraordinar, aici conteaza foarte mult ca ai muncit ceva inainte, orice. Chiar si gunoier, care e problema?

Nu e o problema ca e copilul gunoier sau vinzator dar poate deveni o problema cind efortul pe care il face il impiedica sa invete asa cum o facea inainte de a avea job si cind banii cistigati devin mai tentanti decit a te duce la scoala. Si se intimpla asta foarte des in rindurile tinerilor.

Si fiica mea a aplicat la joburi de vinzatoare cind a implinit 16 ani asa cum au facut toti colegii ei. Intre timp aplicase la un after school program pentru adolescenti si a fost chemata la interviu si acceptata. Problema era ca plateau jumatate din cit ar fii primit ca vinzatoare insa ceea ce a facut in cadrul acelui program i-a deschis niste perspective de nebanuit pentru ea atunci.

Cunosc multi tineri care odata ce au inceput sa lucreze si sa prinda gustul banilor incep sa lase scoala pe locul doi pentru ca nu toti pot sa faca fata si sa invete si sa lucreze si sa se distreze.
De exemplu are o prietena care a gasit un job de bona pentru o familie cu situatie materiala foarte buna. Primeste un salariu pe care il ai dupa 10 ani de experienta cu bachelor si master. La inceput s-a dus part time ca sa poata merge la cursuri( e la college) apoi a devenit din ce in ce mai tentant si a mai taiat din clase. Acum cica face pauza de la scoala ca nu mai face fata cu amindoua.

Cred ca e important sa iti ajuti copilul sa isi stabileasca obiectivele de viitor. Daca nu vrea sa mearga la college e chiar bine ca poate lucra de la 16 ani si poate incepe sa practice o meserie mai repede. Sunt multi care nu s-au dus la college, au inceput sa lucreze la McD si au ajuns la 20 de ani si ceva manageri si sa cistige mai bine ca un absolvent de facultate. Dar daca vrea scoala si mai ales una serioasa, trebuie sa inteleaga ca numarul de perechi de blugi pe care ii cumpara in plus acum va fii absolut nerelevant mai incolo si ca orice cariera bazata pe scoala presupune sacrificii de timp si materiale.

Si cred ca asta e valabil si pentru emigranti. Sunt emigranti care asa cum am mai zis muncesc ce pot ca nu au alta alternativa si trebuie sa isi creasca copiii dar sunt si emigranti care muncesc joburi naspa pentru ca vor mai mult sau la fel ca si vecinul ACUM si nu peste 10 ani. E o chestiune de alegere personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Of, Parpalak, nu a vobit nimeni de scorneli.
Am spus doar ca nu aia e Romania reala.

Mai, oi fi eu borderline Asperger, da' antonimul lui "real" nu e "se intimpla foarte rar". (Sper ca acu' am nimerit-o, da?) Si lasa-ma cu calu', mie mi-e de copilu' patologic si, mai nou, frate-sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Deocamdata fata mea a mers in paralel cu munca si cu scoala, cu teste nationale de clasa terminala, inainte de liceu. A luat calificative foarte bune, nu a afectat-o faptul ca muncea. Cum am zis, e o zi pe saptamana, dupa scoala, 3 ore. Si o sambata sau duminica pe saptamana, la fel 3 ore, uneori 4. Am incredere in ea ca daca nu le va putea duce in paralel, imi va spune si vom hotari impreuna ce va face mai departe.

Eu vorbeam in general de job-uri de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Mihaela, ce am scris nu se referea la fata ta Si a mea a lucrat si lucreaza inca asa cite un picut cit poate ea.

Ceea ce am scris se intimpla insa frecvent si mi se pare relevant si pentru discutia pe care o purtam despre emigrare si pasii care trebuie facuti pentru integrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:
citat din mesajul lui parpalak

Motivu' unshpe:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168205

Edit: scuze, picioru' unshpe am vrut sa spun.

Nu are nicio legatura cu situatia reala din Romania.

Astfel de cazuri se intalnesc peste tot in lume. E de ajuns sa te uiti la Animal Planet si sa te "ingrozesti" de cati oameni isi bat joc de animale.

Singura diferenta este ca in multe alte tari functioneaza brici solutiile legale de pedepsire.
Dar cum am mai spus suntem pe drumul cel bun.
Nu poti cere Romaniei sa faca in cativa ani ani ceea ce altii au realizat 30 ani.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Vorbeam cu o nemtoaica de situatia din Romania, cu atatia caini fara stapani pe strada. A spus 'mda, aici nu e asa, pt. noi cainii nu sunt niste 'chestii' la care le tragi un sut cand ai chef, ii respectam asa cum facem cu oamenii din jur'.
SE numeste civilizatie si la noi nu stiu cand se va intampla din moment ce aici pe forum femei mature visau cum sa otraveasca si sa omoare cainii vagabonzi.
Mai avem mult pana sa ajungem la nivelul altora, din pacate. asta a fost unul dintre motivele pt. care nu as mai sta in Ro., alaturi de celalt motiv cu banii, ca merg mana in mana: vreau sa nu mai vad asa ceva pe strazi, si pt. asta trebuie sa castig destui bani cat sa pot sa fac ceva in sensul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

eu sunt in general multumita de traiul in afara tarii. sistemul medical este super, daca ai asigurare nu platesti nimic, stomatologia este inclusa, am avut experiente foarte bune si la maternitate de 2 ori si internata cu cel mare si cand am avut hepatita. si la prima cezariana m/a operat seful clinicii pt ca era Finn in pericol de hipoxie. cehii nu sunt violenti desi beau mult. rar vezi batai. transportul in comun este genial, toate merg dupa program. insa e plin de rahati de caine desi exista pe strada pungi speciale pt adunat caca, unele trotuare si strazi sunt pline de gropi chiar in centru, risti sa fi imbrancit la fiecare urcare sau coborare din metrou sau autobuz, tramvai, foarte multi se baga in fata ta la coada ca si cum nu ai exista, prajiturile cehesti sunt fara gust, icre se gasesc doar la magazinele rusesti, si multe altele.

In Romania ma intorc cu drag si de fiecare data vad schimbari in bine. Si sotul la fel. El a fost prima data in Romania in aprilie 2008. Bucurestiul nu/i place in schimb e super incantat de munti, mare, si tot ce inseamna natura.Ca sa nu mai spun de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
aici pe forum femei mature visau cum sa otraveasca si sa omoare cainii vagabonzi.

XIO
, am crescut cu caine de la 5 ani, am si acum un labrador.

Dar crede-ma, cand ai copil de un an, afara e o caldura de NU poti dormi cu geamul inchis si intre 11 noaptea si 3 dimineata iti latra periodic o haita de maidanezi chiar sub fereastra, da, am scris la Primarie sa vina sa-i ia.

Daca nu, ma gandesc serios sa le curm eu suferintele. Imi plac cainii, dar intre ei si copilul meu, nu exista alegere.

Later edit : 1) Ghici ce fac acum ?! Latra, evident...
2) Nu ies cu copilul din curte; pe unii dintre ei ii cunosc, dar altii s-au pripasit de curand pe aici si nu stiu cum ar reactiona la vederea unei triciclete. Ti se pare normal sa fim asediati ?

Later later edit : J.D., mie mancarea ceheasca imi place, imi aduc aminte si acum de un mic restaurant pe strada Rumunska - iar de bere nu mai vorbim !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

si mie imi este frica sa merg printre aurolaci, dar nu m-am gandit inca sa ii omor.Povestea cu copilul nu ma impresioneaza, ca si parintii mei ma aveau pe mine si nu s-au gandit cum sa casapeasca maidanezii.
Ma rog, nu asta este discutia, ca deja s-au scris tone, norocul nostru ca sunt altii civilizati si dau peste degete romanilor care au idei crete.
In Romania lipseste aplicarea legii corect, din pacate.

Mergi la inceput